13 načina sirćeta mogu da transformišu kako očistite svoj dom | RS.burnbrightlove.com

13 načina sirćeta mogu da transformišu kako očistite svoj dom

13 načina sirćeta mogu da transformišu kako očistite svoj dom

Do sada, verovatno ste čuli da sirće je za sve namene čudo proizvod, tamo gore sa kokosom i maslinovim uljem. Ali, od svih stvari koje možete da uradite sa sirćetom, koristeći za čišćenje je na vrhu liste.

Za mene, miris belog sirćeta i dalje budi uspomene na bojenja uskršnjih jaja. U starim danima, kad sam bio klinac, to je bio jedan od sastojaka uskršnje jaje boje. Moji dani bojenja uskršnjih jaja su daleko iza mene, a ja sada povezuju miris sirćeta sa. Čišćenje.

load...

Sirće je takav divan, ekonomičan i ekološki proizvod za čišćenje. To je dostupan od litre i jeftiniji od smrdljivih, oštre hemijskih proizvoda zasnovanih na čišćenje. To dezodoriše, smanjuje masti i sapun šljam, i rastvara mineralne naslage. Plus, deluje kao dezinfekciono sredstvo zato što njegov sadržaj sirćetne kiseline ubija mirise i najviše kalup, bakterije i klice.

Evo samo uzorak šta sirće može da uradi.

1. Očistite minerala na hrom sudopere slavine

Da li živite u području sa tvrdom vodom? Ako je tako, kao ja, ti stalno bori mineralnih sirovina na vaše slavine.

Natopite peškir papira ili staru krpu u destilovanu sirćeta i zamotati ga čvrsto oko kalcifikovane oblasti. Tie plastičnu kesu ispunjenu 1/3 do 1/2 šolje sirćeta oko teže-do-folijom slavinama rukavcima. Ostavi to za dva ili tri sata. Zatim, koristite staru četkicu za ribanje sa na oslobođenu depozite. Za tvrdoglav, težak za uklanjanje područja, ribanje sa pastom od 2 kašike soli i 1 kašičica bele destilovana sirćeta. Isperite čistom vodom.

load...

Kako da očistite svoj nakit pa se čak i duže Sparkles

2. Čišćenje barbecue grills

Toplije vreme i otvoreni za pečenje će biti ovde u treptaju oka. Zajedno sa velikim cookouts dolazi Iucki posao čišćenja roštilj.

Za čist roštilj bez hemijske ostatka, sprej rastvor pola vode i pola belog destilirane sirćeta na toplom (ne vrelu) Barbecue Grill. Neka odstoji oko 10 minuta. Zatim, sprej pune snage sirćeta na komad snopu-do aluminijumskom folijom. Ribati roštilj energično. Možda ćete morati da ponovite. Isprati.

3. Pločice ološ i film

Otarasite tvrdoglavog kadom prljavštine, buđi i ološa iz kade, pločice, tuš zavese ili vrata brisanjem ga sa nerazblaženog belog destilovanom sirćeta. Scour više uporne sa jeftinim pločica čistije rešenje 1/2 cup sode bikarbone, beli 1 šolja destilovane sirćeta i 1 šolja amonijaka na galon tople vode. (Budite oprezni mogućih štetnih gasova iz amonijaka.) Isperite sa čistom vodom.

Staklo tuš vrata mogu se prskaju pune snage belog destilovane sirćeta nakon skueeging staklo ili neposredno pre ulaska u i okretanje na vodi. Ovo pomaže oslobodili čvrsti depozite vode tako da ne ostaju na staklu.

4. Glatkije, čistač pare peglanje

Da li vaš pegla ostaviti ružne smeđe mrlje na odeći? Da li spaljene dno gvozdenog ploče drže tkaninu kada peglanje? Sirće može pomoći u tome

Da unclog svoju pegla na paru, za jednake količine belog destilovane sirćeta i vode u komoru vode The Iron je. Okrenuti "Steam" podešavanje i ispeglam meku krpu za čišćenje od pare luke. Ostavite peglu na 5 minuta u uspravnom položaju. Zatim izvadite i ostavite da se ohladi. Ispraznite vodu uklone čestice. Ponovite postupak sa čistom vodom, a zatim temeljno isprati unutrašnjost vašeg gvožđa.

Da biste očistili Scorched gvozdenu ploču, toplota jednakih delova bele destilovanu sirće i so u maloj posudi. Trljanje ovaj rastvor na ohlađenu Gvožđe Površina treba ukloniti tamne ili spaljeno područja.

5. Za bebu

Brišući dole igračke sa hemijskim sredstvima za čišćenje znači da vaša beba može da se sisa sa hemijsku ostataka. Zameniti ga za sirćeta.

Čišćenje i dezinfekciju igračke za bebe dodavanjem dobar veličine količinu belog destilovane sirćeta u toploj sapunici. Čiste igračke temeljno, koristeći staru četkicu za zube za one teško pristupačnim mestima. Isperite čistom vodom i osušiti. Vinil bebe knjige i veće igračke se mogu čistiti sa destilovanom sirćeta na vlažnom krpom. Igračke su uvek u ustima bebe i malu decu, pa često očistite ih.

6. Čišćenje zlatni nakit

Koristiti sirće da lako vratiti sjaj zlata.

Sipajte sirće u malu teglu, baci u vašem zlatnog nakita i okrenite poklopac čvrsto zatvorene. Neka stavke upije za 15 do 20 minuta. Shake teglu lagano nekoliko sekundi. Izvadite svaki komad nakita i ribanje pažljivo sa mekom četkicom za zube. Isperite pod toplom vodom. Ponovite ako ima mulja ispod kamena. Obrišite čistom, mekom krpom. Konačni rezultati bi trebalo da budu penušavo!

Upozorenje: Nemojte da koristite ovaj proces na opala i biserima.

Sledeći: Clean vaze spečennie sa mineralnih sirovina

1 od 2Tagged u
load...

Slične vesti


Post Dom i vrt

10 stvari koje vaši najčistiji prijatelj zna o domaćinstvu koje niste

Post Dom i vrt

Pinterestovi novi alati vam olakšavaju uređenje kuće - i više zavisnosti

Post Dom i vrt

Kako prestati da nabavljate sve one dosadne kataloge u pošti

Post Dom i vrt

6 najboljih trendova kućnog dekora iz 2018

Post Dom i vrt

Najbolji podovi za čišćenje poda

Post Dom i vrt

7 saveta za ukrašavanje praznika koji neće rasipati svoj budžet za smithereens

Post Dom i vrt

Najbolje houseplants koje u osnovi svako može da oživi

Post Dom i vrt

Traka Vashi je nužnost da vaš arsenal uradi to sam nedostaje

Post Dom i vrt

Sve što treba da učinite da se pripremite i svoj dom za uragana

Post Dom i vrt

Domaće dekoracije halloveena

Post Dom i vrt

Vaša rutina čišćenja će se drastično okrenuti kada imate decu

Post Dom i vrt

9 pitanja u vezi sa kućnim preobražajima odgovorila uradi to kraljica Monika mangin