Koliko dugo će vaša jaja ostati dobra u frižideru | RS.burnbrightlove.com

Koliko dugo će vaša jaja ostati dobra u frižideru

Koliko dugo će vaša jaja ostati dobra u frižideru

Jaja su jedna od onih stavki koje smo navikli će uvek biti u našem frižideru. Oni su uvek tu ako treba brzo otmice, kasno-noćno prašak za sesiju ili popodne tvrdo kuvana snack. Ali, ponekad se malo tooused da ih uvek biti tamo, a to bi moglo biti nedelju dana. Ili dva. Ili tri, i odjednom, nismo toliko sigurni da bezbedno mogu da ih jedem jaja više.

Možete da proverite rok trajanja, što može vam dati malo trag, ali to ne da vam kažem kada isteknu. Dok su u njihovom najboljem kvalitetu u roku od tri nedelje od datuma pakovanja, koliko dugo možete računati na njih da traje?

load...

Naravno, ako se čini sa vama iz bilo kog razloga, slobodno ih izbaciti. Ali, evo nekih smernica za koliko dugo možete zadržati te jaja oko.

Koliko dugo možete držati jaja u frižideru?

Definitivno pogledati na kartonu jaja prodaje po datumima da sudim svežinu. USDA kaže da je datum ne može biti dalje ispred od 30 dana nakon datuma pakovanja. Neke države ne zahtevaju rok trajanja na kartone, ali sve USDA odobreni jaja će imati datum pakovanje, a to je dan kada su jaja operu, ocenjuje i stavljen u kutiju. Datum pakovanje izgleda kao tri cifre kod koji predstavlja uzastopni dan u godini počevši od 1. Januara kao 001, a zaključno sa 31. Decembra kao 365. Lokalnoj prodavnici možete izabrati bilo koji dan u tih 30 dana do danas jaja.

USDA, međutim, nije teško i brzo se troše hranu koju je rok trajanja. Oni kažu da ako je rok trajanja prošao, proizvod treba i dalje da budu bezbedni i zdravi ako rukuje na odgovarajući način dok se vreme kvarenje je evidentna.

"Spoiled hrana će razviti sa miris, ukus ili teksturu zbog prirodno kvarenja bakterije. Ako je hrana razvio takve kvarenja karakteristike, to ne bi trebalo da bude pojeden", piše na njihovom sajtu.

Ukratko, ako smrdi kada se obije otvoreni ili mirise Funki uopšte, ne jedu.

load...

Prema Foodsafeti.gov, sirova jaja u ljusci može da se čuva u frižideru tri do pet nedelja. Zamrzavanje u ljusci se ne preporučuje. Umesto toga, crack ta jaja, tukli ih, a potom čuvati ih u kontejner za zamrzavanje-sigurno.

6 Brilliant jaja Svopovi koji će raditi za bilo koju Baker

Kako možete da kažete kada su jaja gone bad?

Malo je verovatno da idu loše u frižideru okruženju jaja, ali bi se osuši tokom vremena. Jaja automatski ne ide loše ili pokvariti nakon određenog datuma.

Ako se jaja ne već salmonelu, onda im sedi u frižideru neće da bakterije spontano generišu. Ako vaši jaja takođe sadrže salmonelu, broj bakterija će biti veoma mala, jer ne raste u hladnim uslovima poput frižidera. Pravilno rukovanje i kuvanje će ubiti bakterije prisutne, prema incredibleegg.org.

Jednostavan način da se testira svežinu jajeta je da se stavi u posudu vode. Svež jaje će potonuti, a stariji jaje će pluta.

Priplodnih stanica sa odgovarajućom Egg Vash dobija se sa najboljim pržena hrana ikada

Savet za kuvanje jaja

Koristiti sveža jaja za krivolov i drugih recepata u kojima je važno oblik. Save the starije jaja za kodirani eggsand drugih jela sa jajima.

load...

Slične vesti


Post Hrana

Ovi recepti sa niskim sadržajem hrane olakšavaju uživanje u načinu života

Post Hrana

Napravite ovu ljubičastu slatku pitu od krompira i nikad više nećeš raditi bundevicu

Post Hrana

Pokušao sam da kuvam kao Bobbi glava nedelju dana

Post Hrana

Bobbi flai je stvarno napustio željezni kuhar, i mreža za hranu nije bila zadovoljna

Post Hrana

Kako napraviti sufganiiot, hanukkas Jelli krofnu

Post Hrana

Kako napraviti najbolji čili - zato što je u to doba godine

Post Hrana

Tajni sastojak: sve začepljenje bubona će promeniti vaš život

Post Hrana

Burger kralj se vratio sa još jednim mlekom

Post Hrana

Kfc će prestati koristiti antibiotike u svojoj piletini

Post Hrana

O onom zdravom doručkovnom piliću trebalo bi da pijemo

Post Hrana

Sve je u redu za brijanje pasterskih jaja na stari školski način

Post Hrana

Vegetarijanski protein se zamenjuje umesto mesa