Možete uštedeti ulje nakon što pržite ćurku, ali morate to učiniti na pravi način | RS.burnbrightlove.com

Možete uštedeti ulje nakon što pržite ćurku, ali morate to učiniti na pravi način

Možete uštedeti ulje nakon što pržite ćurku, ali morate to učiniti na pravi način

Prženje ćurku nije baš tradicionalni način kuvanja i zahvalnosti ptica, ali ne daju mu izvanrednu hrskav kožu i sočnost da je kroz krov. Ipak, mnogi od nas izgleda da izbegne celu duboko prženje situaciju jer od zastrašujućih priča o Dan zahvalnosti eksplozija - i činjenicu da je proces zahteva čitav zahvat ulja. Govorimo 3 do 5 litara. I ulje ne raste na drveću. To iš je skupo.

Dobra vest je da se reciklirati ulje koje koristite za pržiti svoju žurku, tako da možete dobiti barem nešto na svoje investicije ulja - postoji samo nekoliko jednostavnih pravila palca da to prate da je bezbedan za upotrebu.

load...

Kako da kuva savršeno pržene Tursku

Izaberite pravi ulje

Pre svega, važno je da kupi naftu sa ponovnu na umu. Prema nacionalnom Turske federacije, samo ulja koja imaju visok dim bodova treba da bude used- oni predlažu kikiriki, rafiniran uljana repica, kukuruzno ulje, pirinač ulje i suncokretovo ulje. Dim tačka u vidu ulja je temperatura na kojoj počinje da se probije dovnand stvori iritira dim, prema LIVESTRONG.COM. Prekoračenje dima tačku u vidu ulja može dovesti do toga da ulje bude štetan ako se konzumira.

Evo jednog saveta da se uverite da niste prošli prag dim tačke: Kada grejanja svoju naftu u SRJ svoju žurku, redovno prati temperaturu kako bi se osiguralo da ne prelazi svoj dim tačku. Šafranike i ulje semena pamuka dim na 450 stepeni F. Ulje repice puši na 437 stepeni F. Soje, kikirikija i kukuruzno ulje dima na 410 stepeni F.

Većina recepti zahtevaju ulje od kikirikija zbog ukusa ona daje, ali ćete morati da da nijedna od vaši gosti imaju kikiriki alergiju ako je to put izabrati.

load...

Filter svoj ulje nakon upotrebe

Nakon nafte hladi preko noći u pokrivenom saksiji, procedite ohlađenu ulje kroz finu cediljku, a zatim profiltrirati ulje kroz finu gazu ili kafe filtera. Filtracija je posebno važno ako ste koristili začine ili disanja na ćurke ste prženim.

DO je i Don'ts Duborez u Turskoj - 9 Saveti za Perfect Bird

Ulje za skladištenje

Polovni ulja treba uvek biti pokriven i frižideru da ga spreči da odu pokvareno. Iako ulje od kikirikija je jedan najčešće koristi za prženje do ćurku, takođe je najviše kvarljiva na ulja i mora se čuvati hladno ako planirate da ga zadrži duže od mesec dana. Možete ga zamrzne da produži rok trajanja čak i duže.

Polovni nafte će zgusnuti i muti kad ohlađen, ali se vrati u prvobitni doslednosti u dogreva. Ulje će takođe razviti mutan izgled koji bi mogao ostati pri vraćen na sobnu temperaturu i da će očisti samo do privremeno dok se zagreva.

Nastavite sa oprezom kada se koristi rashladnu ulja. Jedan ChovHounduser prijavio horor situaciju dok podgrevanje hladnog ulja.

"Moja mama stavila tiganj pun nafte na stovestraight iz frižidera i kako se zagreva se zgolemi kao atomske bombe na plafonu", napisali su. "Niko nije povređen, ali soooo opasan! Mora se izostaviti do sobne temperature pri korišćenju velike količine koje su hladno."

Rok trajanja

Većina ulja mogu ostati u frižideru nekoliko meseci ili do znakova pogoršanja početi.

Ulje od kikirikija obično se koristi tri ili četiri puta u SRJ ćurke pre nego što pokazuje znake ide loše, prema odbora Tekas Peanut proizvođačima preko Nacionalnog Turske federacije. Pazi za stvaranje pene, potamnjivanjem ili smoking preterano - sve su to znaci da ti ulje je otišao pokvareno i mora da bude odbačena. Ostali znaci lošeg ulja sadrže Rancid miris i / ili neuspeh da se balon kada se doda hrana.

load...

Slične vesti


Post Hrana

Praznične Mardi graške keksi sa ljubičastim, zlatnim i zelenim pečenim tačno

Post Hrana

Kineska novogodišnja predjela zabave čine mnoštvo lako

Post Hrana

Pepsi je upravo pustio salate karamelne sode, i ljudi imaju misli

Post Hrana

4 jela od špargle koja će dodati udarac vašem stolu zahvalnosti

Post Hrana

8 jednostavnih insajderskih saveta kako biste predstavili svoju prezentaciju hrane

Post Hrana

Sve što želimo za Božić je svetski mir - svetski mirni kolačići, to jest

Post Hrana

Ono što se dogodilo kada sam stavio na budžet od 50 EUR za nedelju dana

Post Hrana

Kako kuvati goveđi tepih kao što si totalni pro

Post Hrana

Uradite sami jestivi centriji koji vašu stolicu za odmor izgledaju neverovatnim

Post Hrana

Joanna dobija dionice skrivenih pogleda na nove stavke iz restorana

Post Hrana

Šta da poručite u stejkhausu pre nego što postavite paniku u meni

Post Hrana

Uradi to sam zabava za zabavu: ukusno za goste, jednostavan hosting za vas