Na kraju, dokaz da je pravilo od 5 sekundi legitimno - hvala, nauka! | RS.burnbrightlove.com

Na kraju, dokaz da je pravilo od 5 sekundi legitimno - hvala, nauka!

Na kraju, dokaz da je pravilo od 5 sekundi legitimno - hvala, nauka!

Moj sin je bio oko 4 kad sam shvatio da deca jedu hranu sa zemlje, bez obzira na to koliko glasno su odrasli oko njih vikati - naizgled u usporenom - neeee! Ne želeći da gubimo ukusno parče pice (ne da mogu da ga krivim), moj sin podigao bi on ispao, odbacio nekoliko čestice prljavštine, i vratio se jede. U blizini par me brzo osudio: "Kakva strašna roditelj, puštajući tvoje dete jede hranu s poda - da li znate kako je odvratan je to?" Tada sam se sagnuo i uzeo veliki zalogaj pice mog sina.

Sada izgleda kao moja odluka je potvrđena, jer naučnici su otkrili da jede hranu sa poda je savršeno siguran - čak i ako prelazi pet sekundi pravilo. Pojedi to, mama-shamers!

Dva Naučni razloga zašto treba spremim večeru Tonight

load...

Researchersat Univerziteta u Aston, u Birmingemu, Velikoj Britaniji, tvrde da su otkrili da pet sekundi pravilo nije urbana legenda i da određena hrana zapravo bezbedni čak i nakon što je na podu do 30 minuta. Ekspert klica profesor Entoni Hilton Aston Universiti tvrdi da je pravilo u potpunosti zavisi od prirode površine poda i vrsta hrane pala. "Očigledno, hrana pokrivena na vidnom prljavština ne bi trebalo da se jede, ali sve dok nije očigledno kontaminirana, nauka pokazuje da je malo verovatno da je pokupio štetne bakterije od nekoliko sekundi provedenih na zatvorenom podu hrane", kaže Hilton.

Bez obzira na strani spustiti kada je u pitanju ovaj vekovnog rasprave, studija nije dokazalo određene vrste hrane prolaze bolje od drugih. Pasta, slatkiša i tost sa puterom bude okrenuta nadole treba zgrabio i pojeo u roku od pet sekundi. Ipak, izvesna kosu, crunchier hrana može da ostane na podu do 30 minuta - kao što su čips, kolače i unbuttered tost - jer je mekša, Vetter hrana pokupiti bakterije mnogo lakše nego sušarom hrane. Bacanja hrane na tepihu ili tepiha je i sigurnije nego na pločicama ili laminirane podove, gde bakterije rezu na brže.

load...

Dakle, gde moj sin je pet sekundi pica i moje veštine roditeljstva ispleo se na osnovu ove studije? Pa, izgleda da smo u jasno, s obzirom da je suva strana njegove pice pao na tvrdu površinu. Hvala, nauka!

Up-to-Date listi najboljih i najgorih Foods za pesticide

Slične vesti


Post Hrana

5-dnevni plan obroka: kale, kvinoa i avokado da iskoriste svoj izvor

Post Hrana

Odmaknite se od peći i napravite ove sirove letnje salate umesto toga

Post Hrana

Jednostavan vodič za pravljenje sopstvenih gumenih bombona

Post Hrana

Kako podići tu dosadnu podlogu hladnih rezova i veggija

Post Hrana

Naš vodič da jedete vaša osećanja nakon izbora

Post Hrana

Ostavite to Japanu - izmislili su sladoled koji se ne topi

Post Hrana

Tacos doručak je dobar, ali tacos voćnih doručaka je bolji

Post Hrana

Vegetarijanski protein se zamenjuje umesto mesa

Post Hrana

Cheddar Parker kuća rolne svi žele da napravite su super lako

Post Hrana

20 načina da volimo frangeliko, liker od lešnika u kojem smo opsednuti

Post Hrana

20 oreo recepata kolačića koji su genije sledećeg nivoa

Post Hrana

Neverovatno hrustljavi parmezan bez glutena i bademov kora