Napravite najslavnije meko, masleno pire krompir u vašem životu | RS.burnbrightlove.com

Napravite najslavnije meko, masleno pire krompir u vašem životu

Napravite najslavnije meko, masleno pire krompir u vašem životu

Jedan jelo uspeva da se probije u skoro svakom američkom meni praznika: skromnom pire. To je jelo koje izgleda lako dovoljno da se napravi, ali je lako zeznuti kraljevski. Pre nego što kupite tu kutiju rezervnih pahuljica, što je neznatno manje bruto od gumičasti, Gooei Mashers, ulazi u knov o tome kako da rukuje mekana, ukusna pire krompir.

1. Odaberite pravi krompir

Iukon zlato, dušo! Da, mi smo svi navikli koristeći russets ili Idahos, ali Iukons su nešto manje usiljen. A to je da skrob nego može da izazove neprijatan gumminess kada su prezauzeti krompir. Tako Iukons vam veću fleksibilnost. Plus, Iukons imaju prirodnu butteri ukus.

load...

I ne evenvith crveno-kože ili mladunaca. Sačuvajte svoju otpornost na razbijanje dole za pečenim krompirom ili krompir salatom kao majke prirode namenjene.

2. Prepping krompir

Definitivno prvo treba da ljušti, jer su koža drže u tom lepku stvaranje skroba. Ako želite kožu u svojim Mashers, ostavljajući nekoliko oblasti neoljušten tu i tamo je u redu.

Takođe bi trebalo da smanji svoje krompir u uniformu komade i barem, isprati ih. Još bolje, potopiti komadiće da uklone neke od skroba pre ključanja. Potapanje ih u slanoj vodi oko 20 minuta će uliti u so-žudnja krompir sa ukusom.

Burbon i smeđim puter take pire krompir sa prilogom do zvezda

3. Cooking likuid

U principu, ja više volim da koristim vodu da provri moje krompir. Apsolutno se koristiti zalihe ili čorbe, samo lično kao Mashers da deluje više kao nepca-SREDSTVO ZA većoj meri iskusnim jela. Koji god pravac ideš, tečnost mora početi negde između sobne temperature da se ohladi. Neverstart sa toplom ili toplom vodom, jer će to kuvati sa spoljašnje brzo, ali ostavite unutrašnjost nedovrłenim duže. Ovo dovodi do brašnavost na spolja ili tvrdih, kuvanog unutrašnjosti - i zaista bruto pire krompir ili način.

load...

4. Kuvanje krompira

Postavite seckanim krompir u velikom loncu. Pokrijte ih sa sobne temperature ili hladnom kuvanja tečnost najmanje centimetar iznad krompira, pokriti posudu i thenplace ih na šporetu i pojačajte toplotu. Kada dođe do valjanje provri, da poklopac sa, smanjite temperaturu na Simmer i kuvati ih dok ne završite. Za testiranje doneness, uzmi komad sa parom hvataljke. Ako mozete je jednostavno Smoosh, oni su spremni da se ocedi. (Spoiler Alert! Sada je vreme da se toplotu na niske.)

5. Mik ili isključivanje peći?

Nakon što su se prazni stavi krompir nazad na šporetu na tihoj vatri na sekundu pre dodavanja bilo kakve sastojke. Da, bez tečnosti dodao! Preostala toplota će pomoći ukloniti svu tu bezmirisan vodu, što im omogućava da se u više vlage iz ukusne stvari koje ste upravo dodali. Ako počnu da izgleda suviše suva, uvek možete da ih skinem.

6. Food processors

Osim ako želite kartu u jednom pravcu da zalepite grada, skloni se od tog procesora hrane, chica!

7. Ricers

Ako želite super-glatka krompir, ricersare put kojim treba ići. Samo pazite da uklonite krompir iz lonca i prvo topi svu tečnost, thenrice su krompira u tečne i blago mešati da se izbegne paste-stvaranje overmiking.

8. Krompir osvajač

Osvajač je savršenstvo, ali pobrinite se da koristite jedan od onih vijugavog žice mashersthat neće previše oštetiti svoju robu ili zamku previše vaših kuvani-na-savršenstva krompira.

9. Stand Miker

Za većinu, štand mikser predstavlja isti izazov procesor hrane nema; Međutim, štand mikser ima veću fleksibilnost u brzini, tako da ako ste uzeti doslovno svaki drugi predostrožnosti postoji (vidi: "Ponavljaj za mnom: Real maslac") možete feasibli mogao ovo izvesti.

Mama vs Vorld: kremasti pire krompir za manje od $ 2 (VIDEO)

10. Ponavljaj za mnom: "Pravi maslac"

I mnogo toga. Butter deluje kao lubrikant, sprečavaju te skrob iz lepljenje zajedno previše. Kao takav, trebalo bi dodati maslac malo u trenutku dok pirea, bez obzira na uređaj koji koristite. Hrana bloger kuvar Johnrecommends funtu neslanog putera po 3-ak kilograma krompira. Pošto je probao, slažem se. Ja sam poznat da prepolovi količinu maslaca sa dobrim rezultatima (pogotovo od kada koristim Iukons i on koristi russets). Vredelo je za ukus previše.

11. 'Tis the Season...

… u sezoni. Krompir se dosta soli. Čak i ako ste koristili začine do sada, treba da probaš i dodati još soli i bibera ako je to potrebno. Takođe možete da dodate bilje i začine sada. Samo ne čekati da završiš u sezoni ili - pogodili ste - vi mogli overmik. Ukus kao ti.

12. Likvidacija

Sada treba malo tečnosti. Mleko je uobičajeno, ali treba uzeti u obzir bar neki pola-pola ili pavlake za sadržaj masti i bogatstvo će dodati, pogotovo ako si ignorisao moj puter savet. Nemojte koristiti rezervisanih zaliha ga kuvanu u (ako jeste) jer je usiljen.

Ključ je da se dodati varmlikuid i dodati onlias koliko vam je potrebno da otpuštaju Mashers.

13. Završni svoja Mashers

Kada ste sigurni da imate pravu bazu začine i teksturu, možete dodati dodatke kao što su sir, cela-prženih čena belog luka, slanine, zeleni luk i više, ali ne zaboravite da foldit u. To ne samo da će ga bolje distribuirati, on će pomoći da izbegnete prekomerne upotrebe. Ili samo da ih poslužiti kao što je i dodati ekstra kao ukras.

16 načina da nadogradite pire krompir (Infographic)

load...

Slične vesti


Post Hrana

Apple-rhubarb pita je moderan tvist na klasičnom receptu

Post Hrana

Naš vodič da jedete vaša osećanja nakon izbora

Post Hrana

Veganski noćni francuski tost koji će završiti sve vaše borbe za doručak

Post Hrana

Kako kuvati piletinu na roštilju, tako da je savršeno svaki put

Post Hrana

Oprah ide u supermarket u blizini (i uskoro)

Post Hrana

Uzmi skriveni pogled na Starbucksovu prvu novu latte od 2018. godine

Post Hrana

Francuski vodič za kuvanje jaja

Post Hrana

Rum raisin tiramisu

Post Hrana

Upozorenje: ove bakterije se mogu skrivati u vašoj salati

Post Hrana

Sve je u redu za jaja

Post Hrana

6 letnja hrana i vina uparivanja koja će vam učiniti da izgledate kao pro foodie

Post Hrana

Vegetarijanski protein se zamenjuje umesto mesa