Ne kupujte nove posuđe sve dok ne saznate sve detalje o svakoj vrsti | RS.burnbrightlove.com

Ne kupujte nove posuđe sve dok ne saznate sve detalje o svakoj vrsti

Ne kupujte nove posuđe sve dok ne saznate sve detalje o svakoj vrsti

Ako ste ikada valtzed u Target i kupio prvi lonac i pan set ste videli kuliram na polici, znate bio povremeni sa svojim kupovine za kuvanje je velika greška. Kupovina pogrešnu vrstu posuđa za vas kuhinjske navike i kuvanje stila može da se završi u katastrofi - i suza. Ne ulaže u prave posuđa komada je prilično jednako osvetljenje hrpu računa na vatru sa novim gasa stovetop.

Pre nego što kupite, postoji nekoliko velikih odluka da čine, kao kakvo materijal koji treba da bude kuvanje sa i zašto. Hajde da izvagati prednosti i mane svake vrste posuđa, hoćemo li?

Aluminijumskog posuđa

Pros

load...

Eloksirani aluminijum lonci i tave su lagani, odoleti oštećenja na grebanje i, ne rđa i da su odlične toplotne provodnici toplote (oni će distribuciju toplotne energije ravnomerno kuhati hranu bez žarišta). Otprilike polovina svih posuđa proizvedene je napravljen od aluminijuma, a često se koristi za poboljšanje nerđajućeg čelika.

Protiv

Sirovi aluminijum (nasuprot eloksirani) je reaktivna prema alkalna i kisela sastojaka (paradajz, lisnatog povrća i citrusa) i sklona savijanje i grebanje. On takođe može da skine boju određenu hranu (kao što su bijele sosova). Srećom većina aluminijuma lonci i posude se tretira sa premazom aluminijum oksida, koji znatno poboljšava svojstva za kuvanje.

Kako da očistite Burned Pot, bez hemikalija (ili stres) koji su potrebni

Cast-iron posuđe

Pros

Pravilno Iskusni livenog gvožđa tiganj je ne tako tajno oružje mnogih kuvara. Odličan za krčka i tamnjenje, livenog gvožđa prožima godina ukusa u svakom obroku. To je jeftina, neće iskriviti, veoma dobro provodi toplotu i, ako je začinjena dobro, ima relativno nonstick površinu. Takođe možete lako da od stovetop u rernu.

Protiv

Iako nije kuhinja je završena bez livenog gvožđa tiganj, ona ima svoje nedostatke. To je teško, reaktivna, visoko-održavanje i ne odgovara za svu hranu. Takođe se ne preporučuje za keramičke-stakla Ploče šporeta. Vredi napomenuti da liva crpi - iznenađenje - gvožđe u svoju hranu. Mnogi ljudi smatraju da ovo korist, ali neočekivan metala u ishrani mogu biti opasni za određene ljude.

load...

Keramika posuđe

Pros

Lonci i tave napravljeni od keramike su možda najviše svestran cookvareavailable u prodavnicama danas. Oni mogu da prežive toplotu koja će topi od nerđajućeg čelika (tako peći bezbedno, osim ako imate jedan pakleni peći), ali i dalje može da se koristi za čuvanje hrane u frižideru i zamrzivaču. I za razliku od metala kuvanje, oni se mogu koristiti u mikrotalasnoj. Oni su generalno veoma lako održava sa prirodno nonstick površine, ali može da blage abrazivna sredstva i ribanje bez zaključivanja braka svoju atraktivnu sjaja, što je veoma važno, jer je čine atraktivnim služe jela. Široko se smatra da je najmanje reaktivni posuđe dostupan.

Protiv

Uprkos mnogim vrhunskim kuvanje i estetskih kvaliteta, keramika posuđe ima neke nedostatke. To može biti težak i glomazan i da će crack ako je pao. To takođe može crack podnih keramičkih obloga. Stariji posuđe je od keramike i kamena može da sadrži olovo. Osim toga, jeftinije keramičke posuđe može da skine boju keramika-staklo Ploče šporeta na visokom toplote.

Sledeće: Copper kuvanje

Ažuriranje Sarah Long 10/2/2017.

1 od 3Tagged u
load...

Slične vesti


Post Hrana

Novi servis obroka Gvineth paltrov-a zapravo zvuči dobro

Post Hrana

Vaš praktičan vodič za pretvaranje bilo kog recepta u gluten-besplatno

Post Hrana

Kako napraviti najbolji čili - zato što je u to doba godine

Post Hrana

Uradite sami jestivi centriji koji vašu stolicu za odmor izgledaju neverovatnim

Post Hrana

Kladite se da niste znali da je vaše goveđe meso imalo ove loše sastojke

Post Hrana

Sve što znamo o prinčevskom meniju Prince Harri & meghan markle

Post Hrana

Kako podići tu dosadnu podlogu hladnih rezova i veggija

Post Hrana

Ko pravi bolje jaja, Bobbi or Gordon ramsai?

Post Hrana

Kourtnei kardashian omiljeni božićni kolačić je i naš omiljeni

Post Hrana

Savršeni praznični jagnjadi recepti po 10 celeb kuvara

Post Hrana

13 stvari vegani ne mogu da jedu (iako izgledaju potpuno fino)

Post Hrana

20 ukusnih načina za sakupljanje hrane, osim krastavaca