Ono što ovi pojmovi označavaju hranu u stvari znače | RS.burnbrightlove.com

Ono što ovi pojmovi označavaju hranu u stvari znače

Ono što ovi pojmovi označavaju hranu u stvari znače

Šta je žena mora da uradi da jede etički? Mnogo, zaista. Možda si ti ozbiljan advokat dobrobit životinja ili možda samo želite da bude odgovoran potrošač. U svakom slučaju, verovatno nemate vremena da provedu ribanje supermarketa prolaze i ispitivanje sitnim slovima na svakom proizvodu. Kada je reč o etičkim brendova, često završavaju se oslanja na logotipa i reklame, ali one mogu biti varljiva i zabludu. Da bi se pojednostavio stvari, mi smo istraživali šta treba da znate o etikete hrane da postane istinski svesni hrane kupac.

Prvo, postoji mnogo izraza koje ćete videti tamo, a važno je da razbije koji zaista znači ono što nije uvek tako očigledna. U skladu sa Humane Societi, ovde je brzo osveženje:

Organic: Životinje imaju svoju posteljinu materijal zajedno sa pristupom na otvorenom. Hormoni i antibiotici takođe su zabranjeni u skladu sa ovim standardima.

load...

Cage bez: Pilići nisu zatvorena u malom, zatvorenom kavez dok su položili svoja jaja.

Free-opseg: Životinje imaju pristup otvorenom pašnjaku.

Hormone-free: Životinje nisu primate dodatke koje povećanu njihovu prirodnu rast i proizvodnju.

Trava-FED: Životinje imaju stalan pristup otvorenom, gde su pasu travu i stočnu nego se hrane zrna.

No rep-priključna: Zabranjuje poljoprivrednika iz uklanjanjem rep svojih životinja.

Ishrana Strana Konfuzija i Kako izbeći It

Izgleda jednostavno, zar ne? Pa, ne baš. Kada vidite one male nalepnice na pakovanju mesa i jaja, važno je da se zna da je u stvarnosti, oni imaju apsolutno noset implikacije, posebno kada je reč o dobrobiti životinja. Na primer, ako je označen određeni brend od mesa ili jaja "organski", otvoreni prostor je neophodan za životinje, ali kvalitet i ukupan prostor određen za spoljnu pristup životinje nije regulisano. Hormoni su zabranjeni, ali druga bolna operacije su, u stvari, dozvoljeno. Dakle, organska-sertifikat kompanije tehnički ispunjeni potrebni USDA-standardsregarding odgovarajući tretman životinja, ali standardi ne mogu biti rigorozna i istinski "humano", kako onih koji se nalaze druge grupe.

load...

Kada je reč o dobrobiti životinja, kao što je Nev Iork Times put, "humano" je reč koja nema stvarnu definiciju vlade, i na taj način nedostaje propis o tome kako može da se koristi na etiketi. Različitim kompanijama, koje opisuju se sa frazama poput "održivo pokrenuta životinja" ili "etičkog postupanja" može, u stvarnosti, znači potpuno različite stvari, a često je samo marketinški trik.

Kada farma dobija sertifikat dobrobiti životinja, međutim, to je druga priča. Postoje tri istaknuti sertifikaciju brendova čije pečata ste verovatno naći na pakovanju mesa i jaja:. "Američki Humano Certified", "sertifikovani Humane" i "dobrobiti životinja Odobreni" Ove zaptivke mogu vam dati detaljniji znanje o farma i njihova praksa zaštite. Svaka farma ne samo mora da podnese zahtev za određenu sertifikaciju blagostanja, ali i plati za sertifikaciju i.

To sve zvuči logično - kompanija mora da dokaže da su zaslužili da imaju ovu oznaku prethodno da predstavi sebe kao etički potrošačima - ali kao što ste možda očekivali, tu je kvaka. Svaka organizacija sertifikaciju različitog standarda, omogućavajući farme na mirno pokupi standarde certificiranja za koje njihova praksa već usklađivanju i omogućava sertifikacije brendovi izabrati standarde kojima je veliki broj njihovih komercijalnih klijenata ispunjavaju sa lakoćom. Drugim rečima, sve kompanije koje su uključene imaju motivaciju i sposobnost da donese svoje poslovne interese ispred dobrobiti životinja. Jao.

Da pomogne razbije konfuziju koja okružuje ovu industriju, Timesorganized prakse svaka grupa je u koristan grafikonu, ali smo takođe oborio osnove svakog:

1. Američka Humano udruženje: Pristup pašnjaka nije potrebna za određene periode života životinje, a ptice su isključivo drže u skučenom kavezima. Dok je zabranjeno goveda brendiranje, kljun orezivanje i rep pristajanja javljaju redovno i bez ublažavanje bola. Prasad su uzeti iz njihove majke na stari 21 dana. Njihovi sertifikovani proizvođači uključuju ime prodavnice robne marke kao što su Jednostavno uravnotežena Target, Eggland najbolje i krmak.

2. Humano Farma zaštita životinja: Kontinuirano pristup pašnjacima nije potrebna za svoje životinje. Beak trimming, tail pristajanja i stoke brending dozvoljeno pod određenim okolnostima. Ne otvoreni prostor je obezbeđen za gnijezde nosilja, ali svi unutrašnji ptice i svinje dobiti odgovarajuće posteljine materijala i obogaćivanje životne sredine. Njihovi sertifikovanih proizvođača nalaze se u restoranima i supermarketima i uključuju Green Vallei Organics, Nellie je Free Range jaja i Marej je piletina.

3. Staranja prema životinjama Odobreno: Životinje imaju stalan pristup otvorenom pašnjaka prostor, gde su prirodno napasa. Beak obrezivanje, rep pristajanja i goveda brendiranje su zabranjeni u svakom trenutku. Nudi najveću minimalnu zatvoreni prostor za goveda, svinje i ptice. Prasad su uzeti iz njihove majke kad su stari najmanje 42 dana. Organizacija takođe radi za podršku malim porodičnim poljoprivrednicima. Njihovi sertifikovani proizvođači su manji i više lokalnih brendova i može se naći na poljoprivrednik tržištima, restorani i izaberite prodavnice.

Dakle, ako može da svari sve te (ha), koji prolaze treba da idu u na svom sledećem prodavnici put? Jean Halloran, direktor političkih inicijativa hrane na potrošače unije, izjavio je The Nev Iork Times, "jedini koji imamo nimalo poverenja u i razmišljanje daje vam vrednost za svoj novac je dobrobiti životinja Approved. Ostatak od njih su, da veće i manjem stepenu, nedostaci - i američki Humane posebno ima mnogo nedostataka "Čak i za stručnjake, teško je naći jednu hranu koja je sve oko etički, kao i da pronađu brendove koji su potpuno transparentni, ali ako si i dalje.. Određen, to je definitivno vredi radi neke istrage pre nego što kupite.

Organska hrana Ne treba trošiti svoj novac

load...

Slične vesti


Post Hrana

Kako se pripremiti za preporodu kao olimpijski

Post Hrana

5-dnevni plan obroka: kale, kvinoa i avokado da iskoriste svoj izvor

Post Hrana

Aktivnosti u vezi s Halloveen-om za porodicu ako se ne bavite tretmanom ili lečenjem

Post Hrana

Kako napraviti besplatni Starbucks pice ove nedelje

Post Hrana

10 mesmerizirajućih instagram videa za torte kako bi vas ohladili (i učinili da ste gladni)

Post Hrana

O onom zdravom doručkovnom piliću trebalo bi da pijemo

Post Hrana

Sve je u redu za jaja

Post Hrana

Ovi koktel jabukovih jabuka će vas održavati toplo i ugodno

Post Hrana

Na kraju, dokaz da je pravilo od 5 sekundi legitimno - hvala, nauka!

Post Hrana

15 domaća ledena kafa recepti koji su fensi, jednostavni i pristupačni

Post Hrana

Trifle je vrhunski lagan, ne-pečeni, desertni odmor

Post Hrana

Chris pratt otkriva da podiže i jede svoje jagnjeće