Sve je u redu za jaja | RS.burnbrightlove.com

Sve je u redu za jaja

Sve je u redu za jaja

Da li ovo zvuči poznato? Na svojim nedeljnim trgovačkih putovanja, samo pokupiti karton, proverite da pukotine (ili zaboraviti da i žalim kasnije) i držati u kupovinu. Dok ste dote nad svojim najnovijim Hot Sauce nalaza kultnih-omiljeni i sa malim osećaj superiornosti težine svoje sveže organske boraniju kao neko sa * GASP! * Cannedgreen pasulj u svom korpu prođe, tvoja odluka o tome koji kutija kupiti se zasniva na količini , tipa jaje kutija ili možda čak i koju boju mislite izgleda najlepši ili je zdravije opcija.

Ali skromni jaje je mnogo interesantnije od svega toga, i ima dosta zabluda o njemu, kao što sam podsjetio ne davno mog partnera, koji sam nekako napravio u odraslom dobu, sa veoma ozbiljnim zabluda o tome šta jajeta čak je.

load...

Jaja nisu (obavezno) za bebe pileta

U faul na bazi seks-obrazovanja vesti, jaja nisu (obavezno) bebe pilića. The Spit-da-izazivanje tvrdnja suprotno od mog partnera je očigledno česta. On je bukvalno mislio da je proces hlađenja ili neka vrsta "obradu" zaustavio ribu iz raste tako da mogu da je jedem.

Kokoške (žene pilića) jaja da li su ili ne ta jaja su oplođena. Nema kontakta sa petla (muški pilećeg) = Nema oplođenih jaja. Svako ko je prikupljeno jaja na prodaju za hranu (bilo da su mali lokalni poljoprivrednici ili korporativne farme živine) je verovatno bio toliko oprezan moguće o sprečavanju bilo bom-piletine-vah-vah između kokoši i petlovi, osim oni namerno uzgoj više ribe.

Kako oni znaju, kao, sigurno, nisu bebice?

Hej, petlovi su Randi gomila, i nikakva količina ljudski moguće petao-hen chaperoning mogu 100 posto garancija mali nitkovi ne uvuku u kokošinjca za nooner u nekom trenutku, osim ako bukvalno ne poseduju petlove.

Zato su skenirali jaja pre prodaje themto javnost. U starim danima, da bi ih drže do sveće, gde su mogli reći da je to bio oplođeno jaje, jer će biti neproziran. Ovih dana, oni imaju više savremenih (i mnogo brže) tehnike, barem za veće poljoprivrednika ili fabrika.

load...

Da li je bilo metod savršen? Zapravo, oni su prokleto blizu su. Ja sam izračunao da sam jeo ili ispucala otvoren i preko 200.000 jaja u mom životu (verovatno udvostručiti ili više) - uključujući i "Farm-Fresh" jaja iz moja prababa je dvorištu kokošinjac i komercijalne. I u to vreme, ja sam naišao samo jedno jaje koja je imala stvarnu ribu u razvoju unutra.

Ako farmeri do nađe oplođena jedan, oni mogu da spasu one razmnožavaju više pilića. Mislim, ako možete odrediti pol novorođenog ribu, sigurno može reći da je jaje je oplođena. Da, ispada ovo drugo je zapravo lakše nego bivši.

Imajte na umu da vidi malu tačku krvi u žumanca, ne znači da je bilo oplođena. To tačka krvi je uzrokovana broda pucanja, dok je žumance formirala. To je u redu da se to čudno vam u svakom slučaju, ipak.

Zašto su neki jaja različite boje, kao što su plavo ili zeleno-Speckled i braon?

Za razliku od zabluda sam čuo, bela jaja nisu beljena ili obrađena da ih oslobodi boje. Boja granata je određen breedof piletinu.

Braon i zelene-Speckled jaja su zdraviji, zar ne?

To nije kao žito vs. Belog rasprave u hleba. Boja jajeta ne utiče na ishranu uopšte. Način na koji je kokoška i njen jaje su zbrinuti radi. Ako želite smeđe ili zelene-Speckled one (one su uvek bili moja omiljena kad sam bio klinac), više snage u vama. Ali ne plaćaju ekstra zato što mislim da je zdravije ili "organska". (To je rekao, samo monstrum kupuje ništa osim belih jaja za farbanje tokom Uskrsa.)

Iour Everithing Vodič za bojenje Easter Eggs Stari-škola kul nacin

Da li farm-sveža jaja zdraviji?

Ne nužno. Oni su sigurno svežije. Potrebno je vreme da se pasterizuje, kutija i brod, što znači ta jaja su postavljeni pre tri dana u vreme kada se pojave u frižider delu tvojim bakalinom (ali oni će biti smešteni u zadnjem da omogući starijim jaja koja se kupuje prvi). Farm-sveža jaja se prodaju direktno na potrošaču u pijaca i slično, a pošto nemaju sredstva za skladištenje da mnoge jaja dugoročno, oni su stari verovatno samo nekoliko dana ako vere t prikupljaju samo tog jutra.

To je rekao, farm-sveža jaja se pokrenuo manji farmersvho verovatno ne koristi "industrijalizovane" novac štedi ishrane taktiku, tako da može biti manja u holesterola i zasićenih masti i veći u beta karotena, omega-3 masne kiseline i vitamine a E i D. Pilića koji ih polažu takođe može da primi više individualizovani negu (uključujući i veterinarske), jer oni nisu samo broj njihovim vlasnicima - oni su manje potrošna roba.

Govoreći o ishrani...

Istina je da su belanca sa manje kalorija od žumanaca i da su masti, ali mnogo je napravljen od holesterola u žumanaca. Ne treba da izbegavaju da? Samo ako vaš lekar kaže da dokle god ste ih jede u umerenim količinama.

Prema zdravije Michigan, dok je istina da "žumanca nose holesterol, masti i zasićenih masti u jajetu [...] ono što se često previđa su mnoge hranljive materije koje dolaze sa tim, kao što su vitamina rastvorljivih u mastima, suštinski masnih kiselina i ostalih hranljivih sastojaka. One žumance ima oko 55 kalorija, 4,5 grama ukupne masti i 1,6 grama zasićenih masti, 210 mg holesterola, 8 mg natrijuma i 2,7 grama proteina. " Organizacija takođe postavlja i 24 drugih vitalne hranjive materije jaja i belance podjednako containto različitog stepena, što jaja malo SuperFood kvazar ako se jede u umerenim količinama.

Ali, šta je sa salmonela?

Rizik od ugovornog salmonele je zapravo veoma nizak, iako je uvek isplati biti na sigurnom, jer je tako potencijalno opasne bakterije. U SAD-u, komercijalni jaja su obično je pasterizovano, koja ima za cilj da smanji taj rizik između ostalih.

U stvarnosti, proces jaje-pasterizacija ima za cilj da vas zaštiti od jaja da se ne kuvanih u punom temperature, kao i Maio, holandski sosove i čak sunčan-okrenutom prema gore. U stvari, najveći rizik od bolesti od sirovog cookie testo je zapravo brašno, a ne sirova jaja.

Napomena, međutim, ta farma-svež jaja ne mogu biti kao osetljivi na stvari kao što su salmonela ako još nisu oprani. Kada se polažu jaja, ima zaštitni sloj pod nazivom bloomthat sprečava bakterije napadaju jaje.

Međutim, čak i sa farme sveže jaja, morate da proverite da li su granate su pravilno cleanedbefore ih koriste. I posle toga, možete čak i da ih pasterizuje SOBSTVENNOGO prilično lako u mom iskustvu sa sous vide opremom (Amazon, $ 89).

Takođe je vredno napomenuti da ne bi trebalo da jedete jaja koja je već ispucale, jer bakterije mogu da šire u samom jaje. Mnogo toga će biti ubijeni tokom kuvanja, ali zašto rizikovati?

Šta sve komercijalne oznake jaja znači, uopšte?

Razred, kavez-free, dometa... Šta to sve znači? Sve u svemu, to bi moglo značiti ništa ako ga istražiti. USDA ima standarde, ali te pragovi ne može biti ono što biste hteli da budu. Ako ste u potrazi za pravim se slobodno kreću ili kavez bez kokošija jaja, uverite se da znate kako je proizvođač actualliproduces svoja jaja, uključujući kako podignu kokoške (kavez bez ne znači okrutnosti bez).

Jaja pokvariti jako brzo, zar ne?

Ne tako brzo kao što mislite. Komercijalni jaja potrajati nekoliko dana da se u prodavnicama i dobri su za prodaju u trajanju do 30 dana nakon toga. Kada ih kući iz prodavnice, naravno, oni su samo dobili nekoliko nedelja prepušteni sami isteka jer očigledno pokušavaju da prvo proda starije neprodate jaja. Ali, kada je pravilno u frižideru, komercijalni jaja zapravo traje do pet veeksaccording FDA - razlog misliš da je to nedelju ili dve je zato što su datumi na jajima koje kupujete su zasnovani na stvarnim zahtevima FDA, ali oni mogu biti supermarket za tri nedelje u vreme kada ih. Na kraju krajeva, oni su veliki hit, pa se isplati da ih ima na ruci, zar ne? Ako želite da traje duže, povući mi-mama - posegnuti za backof policu umesto grabi šta je ispred.

Kako da znam da li još uvek možete koristiti The Old jaja u frižideru

Ali, ako podignete svoje pilice, sve što treba da uradite je da zadrži jaja Neoprano dok ne budete spremni da ih koristite, jer je zaštitni cvet nije uklonjen, a možete ih držati na šalteru i do mesec dana. To je rekao, ako ih vaš frižider, da će biti dobar do šest meseci. Samo pazite da koristite olovku ili krejon da napiše datum su postavljeni na njih.

Hajde da pričamo ukus

Ukus je subjektivna, naravno. To je rekao... Ruke dole farm-sveža jaja su bolji u mom iskustvu. Navodno, njihov ukus je "isti", navodi se u ne tako naučnim studibi Vashington Post pisca sa nekolicinom navodnih "eksperata". Oni su samo kuvari i foodies - ne nužno neko ko je stručnjak za jaje - An somelijer jaje, ako hoćete. Ali, znate, šta EVS.

Farma-sveže izgleda da imaju više teksturu i umami meni - više napalilo ako hoćete. Oni takođe imaju više zlatne žumanca (umesto žuta) i može imati jaču belu i snažnu ljusku.

Ali očigledno je tvoj poziv tako dugo kao što znate sve što treba da znate o neverovatnoj, jestivog i očigledno neverovatno varljive jaje.

load...

Slične vesti


Post Hrana

10 najboljih kuhinjskih alata svaki kućni kuvar potreban

Post Hrana

Trifle je vrhunski lagan, ne-pečeni, desertni odmor

Post Hrana

Napravite najslavnije meko, masleno pire krompir u vašem životu

Post Hrana

Francuski vodič za kuvanje jaja

Post Hrana

17 recepata koktela ledenog čaja kako bi vas ohladili u dugim danima leta

Post Hrana

Gordon Ramsaiova avio-prevozna hrana se širi na više aerodroma širom sveta

Post Hrana

Vaša navika sira nije toliko loša za vas kao što ste mislili, kaže najbolja studija ikada

Post Hrana

Kompletna rang lista najboljih prodavnica vegetarijanskih mesa

Post Hrana

Meksički božićni recepti nedostaju vaš odmor

Post Hrana

Kung pao chickpeas: pretvorite omiljeno kinesko posuđe vegan

Post Hrana

12 prženih piletina istinskih bombi koje je postavila Martha & snoopova večera za večeru

Post Hrana

Uzmi skriveni pogled na Starbucksovu prvu novu latte od 2018. godine