Upozorenje: ove bakterije se mogu skrivati u vašoj salati | RS.burnbrightlove.com

Upozorenje: ove bakterije se mogu skrivati u vašoj salati

Upozorenje: ove bakterije se mogu skrivati u vašoj salati

Da ne bude previše alarmantno ili bilo šta, ali ako ste redovni potrošača od cezar salata, želećete da pročitate ovo. Nova studija istraživača sa Univerziteta Perdju pokazuje da Listeria (bakterija da ste čitali o svim vrstama nedavnih povlačenja hrane) mogu da žive u tkivu romaine salate u svakoj fazi procesa rasta biljaka - i prežive nakon konvencionalnog posle berbe kanalizacija proces. Neeee.

Istraživači iz Purdue Odeljenja za Food Science, predvodi Amanda Deering, otkrili da izlaganje salatu bakteriji može dovesti do infekcije biljnog tkiva za samo 30 minuta. Oni su takođe pokazali da je bakterija, koje verovatno dobija u fabrici kroz male suzama u korenu kada Romen prvi put počinje da raste, mogla napredovati do 60 dana ili duže u svojim listovima.

load...

Listeria je nešto što obično može povezati sa mesom kao što su salame i viršle, ali nedavna istraživanja pridružuje ostalim rezultatima koji Listeriosis - bolest koja je povezana sa bakterijama - takođe može biti izazvana zagađenja celer, dinje, klice i jabuke. Kada uzmete u obzir da je oko 1.600 ljudi dobiti listeriosiseveri godine, a oko 260 umre, to je dobra stvar ovi istraživači odlučili da ispitaju koliko riziku naš voljeni Romen je.

Zašto milion funti piletine se Recalled

Kako da znate da imate listeriozu? Simptomi uključuju groznicu, bolove u mišićima, povraćanje i proliv. I oni mogu da budu podmukli, ne pojavljuje sve dok do dva meseca nakon konzumiranja. Ali to je trudnica - gde infekcija može dovesti do pobačaja, prevremenog porođaja ili prevremenog porođaja - novorođenčad, odraslih preko 65 godina i osobe sa oslabljenim imunitetom koji zaista treba da bude u visokoj pripravnosti, pogotovo ako osete ozbiljnije simptome, što na kraju može dovesti do smrt. Za ove ugrožene populacije, Scarborough predlaže opredeljuju za proizvode koje je bilo konzervirano ili kuvano. Da, nije zabavno uopšte - Žao mi je, momci.

load...

The Silver Lining je da su istraživači na mestima kao Purdue Centra za bezbednost hrane inženjerstvo korišćenjem ove (horor) Intel da obavesti buduće napore za sprečavanje kontaminacije hrane beforeit je posečena, pošto je tada, postoji samo toliko da se može uraditi da sanitize useva. Da, to znači čak i najpotpuniji zelena salata-rinsers među nama mogu biti izloženi riziku od troši kontaminirane romaine, ako si dovoljno sreće da pokupi neke gore. Ne kažemo da ne treba jesti Cezar salata više - samo budite svesni ko ga služe da na večeru, koliko često ga jesti i u slučaju da iskusite misteriozne simptome, ne zaboravite da je ovaj sneaki krivac može biti u igri.

Borovnice Jedete možda nije real

load...

Slične vesti


Post Hrana

Kako napraviti najbolji čili - zato što je u to doba godine

Post Hrana

Ovi zeleni recepti za miris imaju čarobnu moć da napravite jutarnju osobu

Post Hrana

Čuda se dešavaju: In-N-Out ima iznenađujuću novu stavku u meniju

Post Hrana

Uzmi skriveni pogled na Starbucksovu prvu novu latte od 2018. godine

Post Hrana

Sve je u redu za jaja

Post Hrana

Pop-up groundhog kolačići da proslavimo kraj (nadamo se) zime

Post Hrana

Izviđačica prodaje 300 kutija kolačića ispred marihuane

Post Hrana

10 trendova venčanih torti iz 2018. godine videćete se u celom instagramu

Post Hrana

10 najboljih kuhinjskih alata svaki kućni kuvar potreban

Post Hrana

Trump poništava rad Mišel Obame da poboljša oznake hrane

Post Hrana

10 egzotičnih voćnih deserta (gotovo) suviše lepo da jedu

Post Hrana

Grubhub pokreće mapu punih restorana pod vodstvom žena