Uzmite svoje veštine kuvanja od stakla do sledećeg nivoa sa 9 jednostavnih saveta | RS.burnbrightlove.com

Uzmite svoje veštine kuvanja od stakla do sledećeg nivoa sa 9 jednostavnih saveta

Uzmite svoje veštine kuvanja od stakla do sledećeg nivoa sa 9 jednostavnih saveta

Postoji nekoliko stvari u životu više dekadentni i ukusne nego maestralno kuvanog šnicle u paru savršeno sa lijepim čašu crnog vina. Aroma mesa kao što iseći na blago vafts gore, čineći usta vodom pre nego što viljuškom i ostavlja svoj tanjir. Mi smo se svi gladni samo razmišljam o tome.

Ali, kada svoje veštine steak-kuvanje nisu na mestu, stvari mogu krenuti naopako užasno. The Artful scena je gore opisan može da se pretvori u ugljenisanim hokej pak na mealin treptaju oka. Na sreću, sve što je potrebno je malo osnovna znanja, a vi ćete biti stvaranje šnicle da će vau svako ko dodje u tvoju kuću na večeru.

load...

Evo šta treba da znate.

1. Razreda govedine

Biftek treba da bude na žaru ili spržen (ne dinstani ili za paprikaš) trebalo bi da bude na visokom ocenom, ako je to moguće. Ali ono što su različiti razredi govedine, i šta one znače?

Razreda u velikoj meri zasniva na visini međumišićnih, koji se odnosi na količinu masti u mesu. Što više marbling, više tendera, sočna i ukusna je meso. "Premijer", sa dovoljno međumišićnih, je najviši stepen mesa, zatim "izbor" i "Selekt".

Premijer meso je takođe mlađi od izbora ili izaberite, što znači da meso je obično više ponuda nego od starijih goveda.

2. Tender cuts

Neki rezovi su prirodno tendera. Pečenica, pečenice i file minjon su sve savršeno lepo na nivou izbora - nema potrebe da se proleće za Prime ako izaberete te rezove. Osim toga, ako koristite ukusna marinade, koji će pomoći nadoknadi nedostatak međumišićnih, možete izvući sa korišćenjem izaberite-grade govedinu.

load...

6 Lako načina da smekšati Tough komade mesa

3. Tough posekotine

Neki komadi mogu biti malo teško i koristi u velikoj meri od ekstra međumišićnih u početni razredu. Mislim rebara oči, trake biftek i T-Bone. Ovi odresci nisu Super teško u svakom razredu, ali na početni razredu, zaista sijaju. Oni se desi da se prirodno ukusna smanjenja, tako da izbor razred može biti dobro (i mnogo jeftinije) ako možete naći odrezak sa mnogo vidljivih međumišićnih.

Teži, posekotine vrednosti, kao vešalica, boka, suknje i tri-tip steak, obično marinirani pre pečenja, tako da mogu da idem sa izbora razreda. Ako planirate na duge, spore kuvar, kao u gulaš ili pečenje, možete izvući sa izaberite. Ali, naravno, nije preporučljivo da odaberete težak izbor-grade odrezak na samo posoliti i pobiberiti i roštilj.

4. Marinade

Marinade su dobar način da se ne samo ubrizgati ukus u nižim razredima govedine, ali i da smekšati teže rezove. Bok biftek i suknja odrezak često marinirani sa mešavinom koja sadrži soli i kiseline neke vrste, koje mogu pomoći razbiti uske proteinske niti koje čine meso teško. Određene rezove, brzo marinadu da dodate još ukus, ali ne ostavljaju meso u suviše dugo, ili može da počne da se ruši. Na kraju, stvarno ne bi trebalo da marinirati premijera govedine - šta je svrha trošenja dodatni novac ako ne mogu ni okusiti samu meso?

Kako poširati Perfect jaje

5. Najbolji Sear

Postoje dve glavne škole mišljenja, kada je u pitanju dobijanje najbolji Sear na šnicle.

Prvi je početni sear. Get iour Pan vrišti vruće, dodajte šniclu, i ne okrenete do pan on oslobađa lako, što znači da je lepo kora je formirana. To obično traje nekoliko minuta. Dodajte komadića putera kada ga okrenete, pa završi kuvanje u 300 stepeni F peći ako je debeo rez. Trebalo bi trajati od četiri do osam minuta da postigne unutrašnja temperatura od 120 stepeni F za srednje retke.

Ovaj metod radi, ali može dovesti do odrezak koji je kuvano neravnomerno unutra, sa teže, dobro urađeno obim polako bledi u ređe centar.

Drugi metod je obrnuta sear. Ideja je da se kuva odrezak lagano na niskoj temperaturi dok je malo sirov, a zatim sear ga u superhot tiganju sa malo maslaca i arome. The Sear potrebno manje vremena da se razvije, jer je meso već vruće, što znači da je manja verovatnoća da posledica preterano meso dok čeka dobar kora da se formira.

6. Kako da kuva biftek

Pre nego što kuva, so meso sa obe strane, i neka odstoji oko 40 minuta da ga dovede do sobne temperature.

Kako roštilj biftek: Cook odrezak, pokrivenu, na hladnom strani na roštilj na ćumur. Kada je nekoliko stepeni kratkih od željene doneness, premestite ga na vrelom stranu roštilja to sear na obe strane.

Kako da kuva odrezak u tiganju: Dodajte ulje u svojoj tiganju, i zagrejte ga preko visokim temperaturama do pušenja. Dodaj iskusan biftek, i kuvajte ga dok se kora počinje da se razvija. Da se ​​okrene svoj biftek bez narušavanja The Sear; u stvari, to će pomoći vašem odrezak kuvati ravnomerno. Dodati malo maslaca nakon prvih četiri minuta, a zatim nastavite da kuvate i flip dok stek dostigne željeni doneness.

Kako da kuva biftek pod brojlera: Postavite tiganj na pećnici rack oko 4 inča od izvora toplote, i uključite brojlera oko 10 minuta pre nego što želite da stavite odrezak u rerni. Kada se tiganj je vruće, dodajte iskusnim šniclu. Kuvati oko tri minuta ili dok kora je formiran i stek ne držimo u tiganj. Flip, i kuvajte još tri minuta za srednje retkom ili dok se ne dostigne željeni nivo doneness.

7. Doneness

Doneness kreće od retka (sa crvenom centar) dobro urađena (bez roze u sredini). Većina čistunci preporučuju ne ide iznad medij za većinu rezovima, iako je važno da se komadi sa mnogo masti i međumišićnih kuvano najmanje prošlosti retko. U suprotnom, mast u međumišićnih neće učiniti uopšte, i nema smisla da se dobro Mermerni odrezak ako se neće srušiti dovoljno da bi vaš meso lepo i sočno.

  • Retka: unutrašnja temperatura od 115 - 120 stepeni F do odmara
  • Srednje retka: 120-130 stepeni F
  • Medium: 140 stepeni F
  • Medium-dobro: 150 stepeni F
  • Dobro urađeno: 160 stepeni F

USDA preporučuje unutrašnju temperaturu od najmanje 145 stepeni FTO obezbedi sigurnost vašeg mesa.

8. Let it rest

Ostavljajući svoj meso ostatak omogućava svojim sokova u preraspodeli, čineći biftek sočnije tokom nego ako ste bili da smanji pravo u njega dok vrišti-toplo. Neka vaši odresci odstoji oko 10 minuta pre nego što isecite na njih.

9. Kako to narezati

Različiti odresci se može smanjiti na različite načine. Ali zaista važna stvar koju treba zapamtiti je da smanji teške odreske poput mirisnih, kačenje i suknja bifteka na tanke kriške širom zrna. Ovo će razbiti dugih traka proteina koji mogu da naprave takvi rezovi toliko teško da žvaće.

I eto, tvoj deo-i-osuši vodič za kupovinu i kuvanje odrezak. Bićete zapanjeni koliko je lako sada je da izađu na ukusna, sočno šniclu kao profesionalac.

load...

Slične vesti


Post Hrana

Kineska novogodišnja predjela zabave čine mnoštvo lako

Post Hrana

18 vrućih čokoladnih recepti koji će promeniti način na koji osećate oko zime

Post Hrana

4 časa lekcije koje sam naučio iz francuskog jezika

Post Hrana

Najlepšeg vencanog vijka je zapravo napravljen od cimeta

Post Hrana

Čuda se dešavaju: In-N-Out ima iznenađujuću novu stavku u meniju

Post Hrana

Sačuvana od strane zvonika pop-up restoran ide u la, i to je spot-on

Post Hrana

Samo čokolada je dobra, ali čokolada sa ovim hranom je bolja

Post Hrana

Ovaj recept za mršavljenje i gužve sa gustom mrlje je lagan i ukusan

Post Hrana

Kako da finansirate večernju večeru zahvalnosti kada plaćate studentske kredite

Post Hrana

Kako napraviti besplatni Starbucks pice ove nedelje

Post Hrana

Kung pao chickpeas: pretvorite omiljeno kinesko posuđe vegan

Post Hrana

Snegman Jell-O snimci: zimska pina colada tretira da nikada nisi znao da ti treba