Nakon raspada, bukvalno je bilo šta bolje nego što ništa ne radi | RS.burnbrightlove.com

Nakon raspada, bukvalno je bilo šta bolje nego što ništa ne radi

Nakon raspada, bukvalno je bilo šta bolje nego što ništa ne radi

Većina od nas može da potvrdi činjenicu da kada ste usred raspada pakla, to obično osećaju kao da emocionalna bol nikada neće završiti. I dok nemamo čarobni popravku tog bola, mi imamo malo svetla na kraju tunela. Prema novoj studiji, samo believingiou're rade nešto kako bi se preboli svoju bivšu može uticati regionima mozga povezanim sa regulaciji emocija i smanjiti udar.

U suštini, radi nešto je bolja nego radeći ništa posle raskida. Barem to je ono što su istraživači sa Univerziteta Kolorado Boulder otkrili kada su izmerili na neurološke i ponašanja uticaje placebo efekat imali na grupu nedavno slomljenih srca volontera.

load...

"Breaking sa partnerom je jedan od najvažnijih emocionalno negativnih iskustava osoba može imati, a to može biti važan pokretač za razvoj psihološke probleme", rekao je glavni autor studije, dr Leoni Koban.

U laboratoriji mozga snimanja, istraživači radili sa 40 volontera, od kojih su svi bili šutnula u poslednjih šest meseci. Prvo, učesnici gledali fotografije svojih bivših i razgovarao o raspadu vhile mjeri od fensi funkcionalne magnetne rezonance-mašina. Zatim, oni su gledali fotografije jednog platonski prijatelj dok se podvrgnuti toplu stimulans na svojoj podlaktici (jao!). Ono što su naučnici otkrili je da su slični regioni mozga svetli tokom fizičkog i duševnog bola, dok gleda obe slike.

Mislim da bi bio srećniji sa nekim mlađi? Razmisli ponovo

U redu, to ima smisla - bol je neuro hemijski pravi, pa šta sad? Pa, istraživači su dali volonterima nazalnog spreja. Polovina je rečeno da je to "moćan analgetik efikasni u smanjenju duševne bolove", dok je druga polovina je rekao da nije ništa učinio. Zatim su vraćeni u mašinu i pokazala iste dve fotografije. Istraživači foundthat mozgovi u placebo grupi je odgovorio drugačije od fotografija su pokazala, i što je najvažnije, oni osećali manje fizičke i duševne bolove. Vau.

load...

Ono što daje? Tor Opklada, profesor psihologije i neurologije na CU Boulder, rekao je da, "Sama činjenica da radiš nešto za sebe i angažovanje u nešto što daje nadu može imati uticaja."

Dakle, sledeći put kada nađete sami i čezne za ek, ustani i uradi nešto što ste uvereni će vam pomoći da se osećate bolje, da li je to kupka, Netflik pijanka ili znoj-sesija u teretani. Jer kada je u pitanju pravo do toga, "Doing sve što smatrate da će vam pomoći da se osećate bolje verovatno će vam pomoći da se osećate bolje", rekao je Koban.

Gledanje porno može da pomogne vašem Dating Life - Ozbiljno

load...

Slične vesti


Post Ljubav

10 bezbednosnih pravila koja mogu da spasu vaš život

Post Ljubav

Bartanje u striptiz klubu mi je dalo više poverenja u krevet

Post Ljubav

Zašto je mozak naš najvažniji seksualni organ

Post Ljubav

Kako pisati govor glumice koja ne sisa

Post Ljubav

Tehnologija koju treba da održite taj odnos na daljinu toplo i parno

Post Ljubav

11 muškaraca objašnjavaju zašto vole vezane odnose

Post Ljubav

Zašto vidjeti seksualnog radnika može biti dobar za vašu vezu

Post Ljubav

Koliko je važno posle igranja?

Post Ljubav

Sve što ste ikada želeli znati o vagini Dentata

Post Ljubav

Da, stvarno je pogrešan način da se traži razvod

Post Ljubav

Kako se baviti kada se ne slažete sa svojim roditeljima

Post Ljubav

Bojim se, ali prestao sam da govorim Ne vojnim snagama mog muža