Šta da radite ako vam seks daje anksioznost | RS.burnbrightlove.com

Šta da radite ako vam seks daje anksioznost

Šta da radite ako vam seks daje anksioznost

Seks je prirodni deo ljudskog iskustva, ali kada nešto što bi trebalo da bude super zabavno i osećam se odlično vodi do ozbiljnog meča anksioznosti, može da izazove bol koji ide daleko izvan spavaće sobe. Hajde da pogledamo šta seks anksioznost je sve o i šta možete da uradite o tome.

Seksualna anksioznost: Šta je to?

Iako postoji mnogo istraživanja i spisa o seksualnom i performansi anksioznosti kod muškaraca, to je iznenađujuće da je seksualno anksioznost kod žena je manje govorio-o problem. Zašto? Jer to može biti teško definisati, kaže Kortni Cleman, seks i veza ekpert- posle svega, žene ne zahtevaju erekcije za seksualne aktivnosti (i naravno, mogu postojati socijalna pitanja pri ruci tom mestu veću vrednost na čovek je seksualno zadovoljstvo nego žena je, ali to je tema za neki drugi članak).

load...

Za nas devojkama, postoji nekoliko simptoma možete pogledati na, da vidimo da li ovo bolest utiče na život:

 • Feeling manje zadovoljstvo
 • Nemogućnost da se "u ovom trenutku"
 • Smanjenog libida
 • Zatezanje mišića dna karlice, koji može da učini prodor teško ili nemoguće

Nisam imao Sek u 8 godina zbog seksualnog Anorekia

Takođe, postoje simptomi koji nisu nužno seks-specifični to može da znači da si doživljava anksioznost. Ovi uključuju:

 • Nervozan
 • Ubrzan rad srca
 • Problema sa spavanjem
 • Ubrzano disanje
 • Osećaj Impending Doom
 • Otežana koncentracija
 • Drhtanje
 • Znojenje
 • Izbegavanje aktivnosti (kao što su pol) koje pokreću anksioznost

Uzroci seksualne anksioznosti

Kao i kod ostalih vrsta anksioznosti, postoji veliki broj različitih uzroka za koji seksualnog tipa. Evo nekih od ključnih uzroka.

 • Samopoštovanje pitanja. Iako postoje mnogi razlozi što bi se moglo nedostaje samopouzdanje, svakako može uticati na vaš seksualni život, kaže da je seks dokumenti, doktori. Kristina Boš i Džon A. Robinsona.
 • load...
 • Stres o orgazmu. Neke žene brinu o postizanju orgazma, koji mogu da amortizuju želju i dovesti do seksualne anksioznosti, kaže Cleman.
 • Hormonski disbalans. Žene mogu i da postanu pogođeni neravnoteže hormona. Zanimljivo, ovo uključuje testosteron pored ostalih ženskih hormona, uključujući i estrogen.
 • Krivice ili stida. Restriktivne verskih stavova, kulturne norme ili žive u društvu u kome seksualno zadovoljstvo žene uzima u senci muškoj (hint: si sigurno žive u jednom) može dovesti do Internalizovana krivice ili srama koji može imati negativan uticaj na seksualnu udobnost.
 • Dosadašnja iskustva. Ejmi MekManus, vlasnik napredovati Therapiand licencirani brak i porodični terapeut u Los Anđelesu koji je specijalizovan za anksioznost, napominje da dosadašnja iskustva koja mogu dovesti do seksualnog anksioznosti može uključivati nepromišljen komentare prethodnih partnera, ali takođe mogu da uključuju seksualno zlostavljanje ili napad.
 • Problemi štitne žlezde. Anksioznost mogu da potiču od poremećaja štitne žlezde, uključujući i seksualno anksioznost.

Kako za lečenje seksualnu anksioznost

Seksualna anksioznost se tretira prema uzroku. Za one sa neravnoteža hormona ili bolesti štitaste žlezde, testiranje će prvo otkriti problem, a vaš lekar može da radi na tome da lečenje. Za one koji imaju strah da potiče iz drugih razloga, postoje i druge opcije.

Kao Detinjstvo seksualno zlostavljanje Survivor, seks nikada neće biti lako

"Znanje je moć", kaže Cleman. "Mnogi od najčešćih uzroka seksualne anksioznosti kod žena može da se tretira i poboljšana sa razumevanjem ženske anatomije i kako da se postigne klitorisa i vaginalni orgazam brže i dosledno."

Pored toga, može da pomogne da radi sa terapeuta - ili čak prisustvuju grupe za podršku. MekManus navodi, "Postoje dva različita faktora treba uzeti u obzir: Postoji strah koji se javlja u trenutku - vi ste u žaru trenutka i počne da dožive strah - a tu je i strah koji se javlja unapred - anksioznost zbog anksioznosti, da tako kažem. Oba strah u trenutku i meta-anksioznost unapred može rešiti i drastično poboljšan uz izvesnu pomoć terapeuta koji je specijalizovan za [kognitivno-bihejvioralna terapija] za anksioznost. "

Dopru i dobili pomoć

Ako imate seksualnu anksioznost, dopre do profesionalca zdravstvene zaštite. Logično je da se počne sa svojim redovnim lekarom, koji mogu da vas uputiti specijalisti ili terapeuta ako je potrebno i da vas do tačke u kojoj je seks dobrodošao deo tvog života.

load...

Slične vesti


Post Ljubav

Šta se zapravo dešava kad idete na seksualnu terapiju?

Post Ljubav

Dragi ljudi: Evo šta žene stvarno razmišljaju o kosoj tijelu

Post Ljubav

Šta se desilo kada sam odlučio da se popnem na vrh

Post Ljubav

Porn može imati više negativnih efekata na muškarce nego žene (idi na sliku)

Post Ljubav

Seksi terapeuti otkrivaju najbolje savete za Valentinovo

Post Ljubav

6 mitova da prestanu da kupuju o seksu i koncepciji, stat

Post Ljubav

Perkovi i izazovi - dating sa mnogo starijim muškarcem

Post Ljubav

Kako reći prijatelju da su ih varao

Post Ljubav

Dobre vesti - sve što ste znali o ženskom seksualnom vrhuncu je verovatno pogrešno

Post Ljubav

Da li ste toksični partner? ti bi nedostajali ti znaci

Post Ljubav

4 žene stvarno govore o tome kako su sving uticali na njihove odnose

Post Ljubav

8 načina da spriječite decu da se mesaju sa vašom vezom