Zašto su praznici tako teški u odnosima | RS.burnbrightlove.com

Zašto su praznici tako teški u odnosima

Zašto su praznici tako teški u odnosima

Ah, da, praznike. Puna ukrase, trepere svetla i porodicu i prijatelje koji dolaze zajedno da se smeje i povezivanje preko ukusan obrok. Ili da je verzija film, u svakom slučaju. U stvarnom životu, praznici može da znači stres, prazan bankovne račune i često tuče sa našim partnerima. Neke studije su čak sugerišu da uprkos našim džemper sezone zagrljaj-buddi želje, praznici su vrhunac vreme za raskide.

Ako ste ikada borio sa škljoca u svojim partnerom kako su praznici približavaju, niste sami. Šta tačno se borimo radi? Prema Blair Glaser, psihoterapeut i trener vezu, ima dovoljno stočne hrane. "Čiji tradicije oni će pratiti, čiji su roditelji će dobiti više vremena. Novac, uvek je klasičan ", kaže ona. "I u nekim parovima, naravno, tu je stvari koje se pojavljuje oko vjere i kako žele da podignu svoju decu."

load...

Kako Handle strašan dar od partnera

Prema Glaser, veliki razlog ovi argumenti se desi jeste nedostatak pripreme. Umesto da imaju iskren razgovor na početku sezone o tome šta svaki od ciljeva partnera je, "sve dobija hiped u ludom potrošača žurbe," kaže ona. "I nema vremena da zaista različite pritiske u obzir, pa ljudi imaju tendenciju da ih izvadite jedni na druge."

Naravno, svi drugi faktori koji opterećuju vašu vezu stvar previše. Glaser kaže da li je par zna kako da se pregovara može biti Make-ili-pauza faktor u tome kako se kroz praznike. "Ti ćeš doći na red sa svojim tradicijama, i oni su vam važni za različitih razloga," kaže ona. Ove tradicije često nabijeno emocijama jer su duboko važna za nas. "Oni nude osećaj udobnosti i poznavanja i plemenske pripadnosti, kao i povezivanje nas našim detinjstva," kaže ona.

Živi odvojeno od mog partnera je poboljšana naš seksualni život

Ali njihov značaj ne znači da ne treba da menja i menja. "Ono što ne da vidim o tradiciji je da usred sve te udobnosti i veze ponekad je to osećaj kalcifikacije, kao da ne postoji prostor za spontanosti, jer to je samo način na koji smo uvek sam to uradio, i postaje rutinski. "

Umesto da se zaglavi pokušavaju da uhvate tradicije naših detinjstva, Optical smatra da je važno za pojedince da proceni šta su najviše vrednosti o praznicima, a zatim podelite to sa svojim partnerom. Odatle, ona preporučuje da pregledate kao cocreating je doživljaj odmora zajedno.

load...

Čak i ako ne dođete do savršenog plana odmor za vašu vezu, možda suočiti neki Pushback prilikom deljenja svoje planove sa svojim porodicama. "Ako ste mladi par u 20 ili 30 godina, vi ste bili dete u svojoj porodici duže nego što sam odrasla," kaže ona. To može dovesti do napetosti u porodici i van praznika, a ona kaže da se neke smernice u ovom periodu ne boli. "Ti si odrasla, a sada ćeš biti ravnopravni igrač", kaže ona. Nije uvek lako, ali vredi.

5 načina da brzo de-eskalira Argument sa svojim partnerom

Ipak, za neke partnere, su praznici nisu i da nije bio radostan događaj, da li je to zbog tuge ili drugih negativnih osećanja. U ovim parove, Optical preporučuje osporava ideju da partneri moraju da provode vreme zajedno. "Ako je neko zaista oduševljen o praznicima i voli se vrati kući, a drugi nema takva osećanja i ne mora žele da se osećaju nanizani zajedno i izolovani zbog njihovog iskustva je toliko drugačije, možda oni ne moraju da budu zajedno da sve vreme ", kaže ona.

Dakle, pre nego što se nalazimo kolena u sezoni godišnjih odmora, da razgovarate sa svojim partnerom. Glaser ima vorksheetthat pomaže vode ljude kroz bitnim pitanjima, kao što su, "Šta su praznici znači za tebe?" I "Šta nam je plan B?" Dođite do nekog razumevanja onoga što svako od vas se nadaju da izađu iz sezone i komuniciraju tokom meseca.

Kada su praznici tokom, ima rekapitulaciju o tome kako svaki od partnera smatrao da je. Glaser kaže ovaj korak je od vitalnog značaja. Ono što je radio i nije? Ako i dalje osećate neku boli ili zbunjenost, ona preporučuje radi kroz sami ili sa prijateljem ili savetnikom pre nego što se približava svom partneru o tome.

Ali nemam razgovor. To bi mogao da bude put ka doživljava jedan od onih filmskih scena.

load...

Slične vesti


Post Ljubav

25 saveta da uživaju u analnom seksu od nekoga ko ga voli

Post Ljubav

Sve što treba da znate o mestu (i zašto ćete se kasnije zahvaliti)

Post Ljubav

21 seksualni potez koji je suptilan, ali uzbudljiv

Post Ljubav

Kako da znate kada je stvarno vreme da napustite brak

Post Ljubav

Kako mi je devojka sa kamerom pomogla mi da imam svoju seksualnost

Post Ljubav

Bdsm i saglasnost: šta je velika stvar?

Post Ljubav

8 saveta za putovanja za parove, tako da ne dolazite kući kao izlazi

Post Ljubav

Aplikacija za upoznavanje možda nije najbolji način za bezbedno započinjanje vježbanja BDSM-a

Post Ljubav

Zašto LGBT erotički romani predstavljaju važan deo istraživanja seksualnosti

Post Ljubav

6 znakova da pozivate disfunkciju u vašu vezu

Post Ljubav

Šta da radite kada vaš partner kaže da su seksualni zavisnici

Post Ljubav

6 neočekivanih načina da budete sigurniji u krevet