10 najhitnijih pasjih pasa opasnosti | RS.burnbrightlove.com

10 najhitnijih pasjih pasa opasnosti

10 najhitnijih pasjih pasa opasnosti

Iako je sezona godišnjih odmora je trebalo da bude najlepše doba godine, to može značiti opasnost za omiljenim krznene prijatelje. Mi smo zaokružen stvari koje imate u kući oko praznika koji mogu učiniti vaš pas bolestan.

1. Čokolada, čokolada i više čokolade

Bez obzira da li je to poklon od gurmanske čokolade ili još jedna serija kolače ili čokoladne kolače, šanse su da imate puno čokolade leži u zasedi za vašeg psa da chomp dole brže nego što kažeš "Srećan Božić". Čokolada je prepuno teobromin, alkaloid koji je otrovan za pse. To može izazvati napade, pa čak i smrt. Simptomi koji vaše štene pigged od čokolade uključuju povraćanje, proliv, nepravilan rad srca i drhtanje mišića.

load...

2. Holidai Lat i druge kafe poslastica

Vaš zavisnost kafa može da me izbace u overdrive-u tokom praznične sezone prepunoj, ali kofein je opasno ne-ne za svoju Pooch. Stimulativnog može izazvati napade, nenormalno lupanje srca, pa čak i smrt. Specialti Coffee pića na vrhu sa šlagom su posebno primamljivo u svoje pasa, pa neka ih van domašaja. Budite sigurni vaši kafa čokolada pokrivene su takođe stavio visoko na polici.

3. Alkohol

Iako možda ne namerno za pse činiju vina (ili ubrizgavano eggnog), vaši paVed drugari može imati slobodu da zapljuskuje iz bilo kog stakla mogu dobiti svoje jezike u. Vino, pivo i teško alkohola može da izazove napade, respiratorni insuficijencija , smanjenje šećera u krvi, nizak krvni pritisak i pada telesne temperature. Držite alkoholna pića dalje od vaših ljubimaca.

4. Nepečen testo

Da li ste znali da je činija rastuće testa na šalteru može da znači smrt za vašeg psa? Nepečen hleb testo može proširiti na štene stomaku i uzrok izazivanje torzije ili uvrnute stomak. Znaci uvrnute stomak uključuju povraćanje, podrigivanje, povećani broj otkucaja srca, slabost i proširen stomak. Još jedna opasnost u nepečen hleba testu je kvasac, koji će se pretvoriti u alkohol u stomaku vašeg psa. Alkohol se brzo apsorbuje u krvotok vašeg psa i može dovesti do trovanja alkoholom. Ako vaš pas jede testo, da ga kod veterinara odmah.

load...

5. Sugar-free treats

Dobronamerni prijatelji koji znaju da si računajući kalorija može vam dati robu bez šećera koji sadrže ksilitol (niži-kalorija šećera zamena) ovog praznika, ali nema ništa slatko o toksičnih efekata ksilit ima na pse. Ova šećerni alkohol izaziva drastičan pad nivoa šećera u krvi i može dovesti do oštećenja jetre. Znaci ksilitol toksičnosti, uključujući povraćanje i letargije, javljaju ubrzo nakon uzimanja, a može biti fatalan.

6. Ibuprofen ili drugih nad-the-counter lekovi

Bez obzira da li imaju tendenciju da se odmor stres glavobolje ili izvukao nekoliko mišića lepili Christmas Lights, možete se naći oslanjajući se na Ibuprofen ili drugih bolova u ovo doba godine. Ovi ne recepta lekovi mogu da uzrokuju jetre i bubrega, ozbiljne čireva, anemije i čak smrt. Držite sve preko-kontra i lekova na recept van domašaja svojih paVed prijateljima.

7. Macadamia nuts

Su australijski orasi found Aplenti na odmor meniju sezona lečiti? Ove popustljiv orasi mogu dokazati toksičan za vašeg psa. Simptomi toksičnosti, koja obično nastaju u roku od 12 sati od ingestije, obuhvataju depresiju, slabost, tremor, povraćanje i blede desni.

8. Turska kosti i ostatke hrane sto

Vaše štene može da cviljenje i kukaju za stolom poslastica tokom praznične večere ili jednostavno ušunjao u kuhinji dok si otvara poklone i pokolje ikakve hrane može dobiti svoje čeljusti na. Kosti od živine, ribe, svinjetine i govedine čak mogu da izazovu gušenje ili Splinter u probavnom traktu vašeg psa. Masne table beleške ili ostaci može dovesti do pankreatitisa i visoko-natrijum-kartu može izazvati vašeg psa da pije previše vode i dobiti nadimanje ili iskrivljenu stomak. Ljudska hrana je najbolje čuva za ljude.

9. Lepa, sjajni ukrasi svuda

Psi ne mogu ceniti lepotu praznika dekor, ali oni mogu da vide nove Chevi mogućnosti. Ako vaš pas ima afinitet za žvakanje, drži vence, sveće, ukrasi, nizove svetla i drugih svečanih pribora iz svog domašaja.

10. Otrovne odmor biljke

Poinsettias su dugo patili lošu reputaciju kao toksičnog postrojenja za pse, ali se ispostavilo da je imela je najzaslužniji za pseću prezira. Male količine imele mogu izazvati blagu varenje iznenađenje, ali velike količine mogu da izazovu povraćanje, proliv, nenormalan broj otkucaja srca, napade, nizak krvni pritisak, ataksija, kolaps, pa čak i smrt. Poinsettias i Holli nisu smrtonosna kao imele, ali može da izazove varenju kada se proguta. Ako vaš pas kopa u prazničnom lišće, pozovite veterinara za preporuke lečenja.

More pet health tips

Marihuana alternativa za starenje petsSigns vašeg ljubimca medicinski ima cancerNasti bolesti koje možete dobiti od svog porodičnog ljubimca

load...

Slične vesti


Post Kućni ljubimci

8 činjenica o jeziku mačaka koje svi vlasnici Kitti moraju znati

Post Kućni ljubimci

Imam sablasne snove o mojim starim mačkama pre usvajanja novih

Post Kućni ljubimci

U svetu slatkih canine, ove divne mešovite rase su tamo gde je

Post Kućni ljubimci

Nije me briga koliko su naši stručnjaci za vještine - vrijedni su mi ljubimci

Post Kućni ljubimci

Da li je mom pasu zaista potreban dodatak?

Post Kućni ljubimci

Da li mačke prdiš?

Post Kućni ljubimci

20 malih pasmina pasa koje su Beiond slatko

Post Kućni ljubimci

Zašto izgleda da psi nemaju tastaturu?

Post Kućni ljubimci

56 imena iz dišnih pasa upućenih savršenim za vašeg princa ili princeze

Post Kućni ljubimci

68 francuskih imena pasa koje će vam reći oui, oui

Post Kućni ljubimci

To si ti, a ne tvoja macka: stvari koje radite to uznemiruju vašu mačku

Post Kućni ljubimci

Zašto psi jedu travu?