12 toksičnih biljaka koje vlasnici mačaka ne smeju držati u svom domu | RS.burnbrightlove.com

12 toksičnih biljaka koje vlasnici mačaka ne smeju držati u svom domu

12 toksičnih biljaka koje vlasnici mačaka ne smeju držati u svom domu

Isto kao sa ljudskim bebama, idemo na velike dužine za očuvanje naše krznene bebe - što je razlog zašto smo uvek kriju male opasnosti kao što su gumice i čišćenje zaliha. Ali ono što možda ne znate je da je potpuno moguće da imate otrovne stvari koje mogu ubiti svog mačka visi na vidnom mestu u obliku tog lepog malog postrojenja imate Chillin 'na vašem stolu.

Postoji preko 700 sorti biljaka koje mogu biti štetne za mačku ako se progutaju. Većina su egzotične biljke koje predstavljaju malu opasnost za vašu domaćoj kitti, ali neke zajedničke biljke domaćinstva može biti opasno kao dobro. Tina Vismer, veterinar i medicinski direktor za kontrolu trovanja centra aspca je, ukazuje ako sumnjate vaša mačka je jeo bilo koji deo biljke iz dole, bez obzira da li je simptome, pozovite veterinara odmah.

load...

Treba Mačke se dozvoliti mimo? Ključne tačke sa obe strane debate

1. Ljiljani (svih vrsta)

Samo jedan zalogaj list ili polen The Flover mogao izazvati letargiju i povraćanje u roku od jednog sata od potrošnje. Ako se ne leči, vaša mačka može da ide u bubrega. Od polena jedino može biti smrtonosna za vaše mačji prijatelj.

2. Bilo kalcijum oksalat biljke - uključujući filadendron, kineski zimzelen, Virginia Creepers, spanać, agava, čaja, rabarbara i Taro

Otrovni deo ovih unutrašnjih i spoljašnjih biljaka su mikroskopske iglom kao žaoke na njihove stabljike i lišće. Ako ujede, oni uzrokuju upalu u ustima i desni i rezultat u prekomerne balavi i povraćanje.

Možete brinuti i sami simptoma tako što svoju mačku kalcijum u obliku mleka, jogurta, pavlake ili sladoleda. U retkim slučajevima, otok može da inhibira disanje, tako da pripazi na svog ljubimca za 48 sati.

3. Dracaena biljke

Postoji oko 40 sorti ovog popularnog, lisnato Houseplant, uključujući i zmaja biljke. Ako mačke jedu duge Fronds tipične ovih biljaka, oni će postati depresivni, gube svoje apetite, a možda čak i povraća krv. Međutim, to je obično nije fatalna reakcija, a simptomi imaju tendenciju da ode posle 12 do 24 sati. Ipak, treba imati na oku pogoršanja simptoma, i da svoju mačku kod veterinara ukoliko ne počne da se oporavlja posle 24 sata.

load...

4. Jesen šafran

Jedenje bilo koji deo ovog cvetnog biljke mogu da izazovu intenzivan peckanje u ustima, povraćanje, proliv, napadi, oštećenja jetre, oštećenje bubrega, pa čak i srčanih aritmija. Get iour ljubimca kod veterinara odmah ako on sumnjate / ona snacked na njega.

5. Narcissi

Ako imate otvoreni mačku, biti veoma oprezni njene težnje da uđe u svoje ili narcis kreveta vašeg suseda. Unošenje kog dela može izazvati povraćanje, proliv, bol u stomaku, aritmije, konvulzije i veliki pad krvnog pritiska. Pozovite vašeg veterinara u najkraćem roku.

6. Tulips

Ako imate ih zasadio napolju, ili u vazu unutar, oni su veliko no-no za mačke. Iako nije fatalna, zagrizu od njih (posebno sijalice) može izazvati oralni iritaciju, preteranu balavi i mučninu.

Sledeći: Sago Palm

1 od 2Tagged u
load...

Slične vesti


Post Kućni ljubimci

Koliko je pasa previše?

Post Kućni ljubimci

10 mačaka koje imaju apsolutne najbolje ličnosti

Post Kućni ljubimci

8 načina da se nosite sa anksioznošću vašeg psa

Post Kućni ljubimci

Sve što treba da znate o hibridima vukodlaka

Post Kućni ljubimci

Da li vaš pas jede svoj vlastiti udarac? Evo kako da zaustavite Nasti naviku

Post Kućni ljubimci

Sve što vam treba za saznanje o novom leku za uznemirenost šuma za pse

Post Kućni ljubimci

U svetu slatkih canine, ove divne mešovite rase su tamo gde je

Post Kućni ljubimci

Zašto psi dobijaju slučajne burne energije?

Post Kućni ljubimci

Ako izgleda da je vaš pas uvek bolestan, alergije na hranu mogu biti krivci

Post Kućni ljubimci

8 stvari koje stručnjak za ishranu životinja želi da znate o svom kućnom ljubimcu

Post Kućni ljubimci

56 imena iz dišnih pasa upućenih savršenim za vašeg princa ili princeze

Post Kućni ljubimci

Zašto psi jedu travu?