5 savjeta kako biste smanjili pražnjenje psa | RS.burnbrightlove.com

5 savjeta kako biste smanjili pražnjenje psa

5 savjeta kako biste smanjili pražnjenje psa

Sređivanje neće smanjiti količinu kose koji zapravo dolazi izgubiti iz tela vašeg psa - i strogo definisana, to je ono što prolivanje je - ali to će vam dati bolju ručicu na smanjenje količine toga da završi u vašem okruženju.

Bez obzira da li radite svoj Grooming ili uzmete svog psa na profesionalnom, redovno kupanje i pranje zuba uklanja slobodne dlake iz kaputa vašeg psa i drži ih u psa četkom ili ponora odvod (napomena sebi: čist hladnjaka mozgova posle kupanja dlakavi pas). Ne zaboravite da uvek ispiranje u trajanju od najmanje 10 minuta kako bi se potpuno uklonio svaki trag šampona, što može ostaviti kožu vašeg psa suva i svrbi. I ne kupaju više od jednom mesečno, osim ako vaš pas vinds na pogrešnom kraju blata lokve jer može skinuti svoju kožu od ulja koje se drže sjajna i zdrava.

load...

10 ne bacaju pas rađa vaš crna odeća će vam se zahvalim za

Uverite se da je vaš pas zdrav

Skoro svaki pas baca neki, ali kada vaš pas baca toliko da je ekstra kosa počinje da liči na drugu, manje interaktivni psa, vreme je da vidi veterinar.

Koje vrste bolesti izazvati preteranu prolivanje? Hormonalne bolesti poput hipotireoze (subnormalli aktivnog štitaste žlezde, a time, metabolizam) i Cushing bolest (hiperaktivna nadbubrežne žlezde) može dovesti do gubitka kose ili kaput koji izgleda dosadno i suva. Ove bolesti se obično proizvode gubitak kose koji se javlja u simetričnom uzorak na prtljažniku tela.

Spoljni parazita najezde može izazvati previše gubitka kose. Grinja, takođe poznat kao šuge, napadaju folikule dlake ispod površine kože, uzrokujući opadanje kose i često svrab i infekciju. Teške buva najezde, gljivice Ringvorm i alergije životne sredine takođe može dovesti do gubitka kose.

Pogotovo ako gubitak kose vašeg psa je nejednako i tu je svrab i štrajkbreheri da se zajedno sa njim, vidi svog veterinara da shvatim da li je medicinski problem je uzrok.

load...

Feed najbolja dijeta dostupan

Postoji dobar medicinski dokazi da omega-3 masne kiseline pomažu da se popravi barijeru kože koji se često oštećena u alergijske pojedinaca. Mnogi istraživači veruju da čak i "normalne" psi koristi u velikoj meri od rutinskog suplementacije omega-3 masti u obliku kapsule ribljeg ulja ili tečnosti.

Vrsta hrane koju hrane vaš pas ima uticaj na kvalitet njegovog kaputa. Nekvalitetni hrana može doprineti suvom, krhkog dlakom, što povećava lomljenje kose i tako, odbacivanje. Uverite se da kupite kvalitetnu ishranu koji je formulisan za određenu fazu vašeg psa života - štene, odraslog ili viši.

12 rbija prvi put vlasnici treba da dva puta razmisliti o

Podstakne slurping buku

Naučnici nam govore da su naša tela 80 procenata vode, a naši pasa drugovi ne razlikuju. Pravilna hidratacija je od suštinskog značaja za zdrav sve, uključujući i kože i kose ili krznom.

Neki psi izgleda da vole da se krilu vodu, dok drugi nisu voljni i povremene Sippers. Dodavanje konzervirana hrana za ishranu vašeg ljubimca drastično može povećati količinu vode kao njega, jer je većina njih oko 70 odsto vode. Takođe možete da dodate malo nisko-natrijum pileće čorbe u posudu za vodu i promenite ga svakodnevno da bi ga sveže za podsticanje pije.

Izaberite pasminu ili mik da je nisko-prolivanje

Neki pas rase su prirodno niske prolivanje. Pudlice su možda najpoznatija po ovom poželjnu osobinu, ali mnogi terijer rase i ne mnogo shed. Pa čak i mešavine ovih rasa često zadržavaju ovu osobinu. U "doodle" hibridi - uključujući labradudla i goldendoodles - kombinuju teške shedders kao Labradora i zlatni retriver s pudlica, i rezultat pasa ili ne bacaju ili odvojeni vrlo malo. I čini se sa svakom generacijom koja je uklonjen iz originalnog purebred parenja para, prolivanje nastavlja da postane manje i manje.

Ako zaista želite da budete sigurni da imaju psa koji ne prosuli, pogledati u meksički dlaka (koja se takođe zove skoro unspellable i neizgovorljiv "Ksoloitzcuintli") ili Kineski ćubasti rasa.

14 malih pasa rase za ljude koji preferiraju jos manji stvari u životu

load...

Slične vesti


Post Kućni ljubimci

Kako pomoći vašem psu da izbegne suhu, svrbi kožu ove zime

Post Kućni ljubimci

Prvih 14 malih pasa raste - zato što svi vole pseći pas

Post Kućni ljubimci

Ne mrzite nas kada budete potpuno zavisni od ovih omiljenih blogova za kućne ljubimce

Post Kućni ljubimci

Ako ste ikada pitali koliko su važni službeni psi, ovde je dokaz

Post Kućni ljubimci

10 pasova koji se ponašaju kao mačke - u slučaju da se stvarno ne možete odlučiti

Post Kućni ljubimci

Strašne posjete hitnoj veterini - evo koliko su to stvarno koštali

Post Kućni ljubimci

Ovi trendoviti pasmički pasjaci će vam vratiti hiljade dolara

Post Kućni ljubimci

Da li bi mačke bile dozvoljene napolju? ključne tačke sa obe strane debate

Post Kućni ljubimci

Zašto ne mogu plivati neki pasovi pasa?

Post Kućni ljubimci

12 iznenađujuća (a ponekad grozna) znakova da vas mačka zapravo ne mrzi

Post Kućni ljubimci

Zašto izgleda da psi nemaju tastaturu?

Post Kućni ljubimci

Da li je mom pasu zaista potreban dodatak?