6 iznenađujuće stvari koje mogu dovesti do smrdljivog psa | RS.burnbrightlove.com

6 iznenađujuće stvari koje mogu dovesti do smrdljivog psa

6 iznenađujuće stvari koje mogu dovesti do smrdljivog psa

Da li ste ikada probudili u subotu ujutru šteneta poljupcima i završio sa više "ICK, to smrdi!" Od "Avvvv, to je slatko"? Nisi sam. "Svakako" Eau de kuca dah 'se neće uspeti kao cologne u skorije vreme ", šali se veterinar dr Kristi Long u svojim savetima za procenu zdravlja vašeg psa kod kuće", ali bi trebalo da miriše uglavnom benigni. "Kada da dah preokrenu u "Fuj, to smrdi" opseg, vi verovatno nedostaje problem.

"Gotovo bez izuzetka postoji razlog za loš zadah", rekao nam je dr Dženifer Kuammen, veterinar i trener iz High Performance Living LLC. "Iako nije uvek zuba i / ili desni." U stvari, dok samo nekoliko nemedicinskih stvari može da dovede do lošeg daha, niz skrivenih i teško detektovati uslova može da izazove neprijatan zadah u inače zdravo -seeming psi.

load...

1. Ako je ono što ide u smrdi...

Razlog zbog kojeg sam ovaj post je zato Kladim se mnogo od vas ima iskustva sa kaka jede pse ha? To je zato što zaista može biti čudno odgajivačnica naučio navika koja je toliko teško slomiti! Bullifitness.com tima #poopeating

Možda najlakše rukovanje je ono što vaš pas jede. "Neke stvari psi jedu koje čine njihov dah loše uključiti izmet (posete kutijicu u mačke) i uginulih životinja / strvine. Neke dijete (dijeta posebno riba-based) može izazvati neprijatne mirise u ustima ", kaže Kuammen, ali drugi uzroci mogu biti mnogo zlokobno. Takođe, važno je napomenuti to nije teško i brzo pravilo - moja Italian Greihound, Fiona je strastveni govno jede i njen dah je ruže u odnosu na našu terijera mik Liza koji ima veliku underbite.

Liki gut 'sindroma ne samo da se javi kod ljudi - Iour Dog utiče Previše

2. Pratite zube...

{FC: 127}.. {9/3/17}.. {HarriPotterAndTheHalfBloodPrince}.. {Hi again momci! Pogledajte mi postavljanjem dva puta u jednom danu Sorri za kvalitet slike}. ________________________________________________________________________________________________________ {#harripotter #hp #harripottervorld #harripotterfan #harripottertektpost #potter #harri #hagrid # slughorn # deathlihallovs #halfbloodprince #philosphersstone #chamberofsecrets #prisonerofazkaban #gobletoffire #orderofthephoenik #griffindor #slitherin #hufflepuff #ravenclav #hogvarts #hogvartsekpress}

load...

Znam, razmišljam o stomatološke probleme u vas vaš pas ima oko uzbuđeni kao Ron je bio da se "prati paukove." Nažalost, verovatnoća miris biti znak stomatološke bolesti je prilično visoka. Procenjuje se da 80 odsto pasa razvije neku vrstu zubne bolesti prema starosti 3. (Izvor: DVMmultimedia.com medicinski Handout)

"To je verovatno zapravo pravilnije reći da kada dah vašeg psa miriše na otvorenom kanalizaciju, on je potrebno zuba čišćenje i ispita za neko vreme, napominje dugo je" 5 znaci da vaš pas treba zubara. " Dakle, ne zaboravite da operete zube štene i zakazati redovne preglede sa svojim veterinarom, čak i kada sve izgleda sjajno. Vaš veterinar može reći koliko često fido trebala biti čišćenja i ispit traži druge probleme teško do licu mesta koja mogu da izazovu zadah. (Ne propustite PetCoach je "6 stvari koje svaki pas Vlasnik treba da znate o Dental Care.")

3. Kada je pogrešan kraj smrdi na urin...

Bolest bubrega je teško otkriti u većini pasa i mnogi od njegovih simptoma je lako prevideti. Psi koji su u bubrega često imaju miris urina na njihovom dahu, Duga nam je. To je zato što su otpadni proizvodi koji su bubrezi treba filtriranje se gradi u krvotok. Ti ćeš vrlo verovatne primetite druge znakove, kao, uključujući povećane žeđi, povećana mokrenja, smanjen apetit i povraćanje. Ako otkriju ovu miris na dah vašeg psa ili primetite ove znakove, da ga se na svoj veterinara odmah.

4. Tvoj pas iznenada usta predah...

Psi koji doživljavate sa sinusima i disanjem izazova može biti veća verovatnoća da dišu kroz usta, napominje Duga. Dok se to ne baš uzrokuje neprijatan zadah, ona može da osnovni stomatološke probleme i zadah iz usta više očigledno da su u blizini.

Da li je potrebno da brineš o BPA nivoima u Dogs?

5. Nešto se zaglavi u kojoj ne bi trebalo...

Štenci i psi istražuju svet sa svojim ustima, što ponekad može izazvati probleme - ili da postojeće više očigledno. "Ja sam došao preko pasa koji su imali komada igračaka, štapiće ili kosu uhvaćen u usta, zuba i desni," kaže Kuammen. "Jedan (česti) problem je kosa uhvaćen u zubima srednjim da svrab kože ili iritacije (uzrokovana buve ili alergije): Pas je sebe žvakanje jer je njegova koža je upaljena i jednostavno dobijanje kosu uhvatio u zube sekundarnim na ovaj žvakanje. Ljubimac dolazi u jer je "dah je loše", a mi završiti pronalaženju alergije kao osnovni uzrok. "

Naravno, ponekad strano telo ili toksin je osnovni problem, ne samo simptom. (Mouth povrede izazvane sticksare prilično uobičajeno i može biti ozbiljna.) Zato budite sigurni da date Vaš veterinar poziv ako mislite da vaš pas je jeo ili igra sa nečim što može da izazove povrede.

6. Miris acetona Bila bi to ketoacidoza

Ova poslednja je najmanje verovatno da se pojavi sa "zdravim-prividne" psa, ali je važan i značajan promena dah štene je da bi dovodi velike neprilike. Prvi znaci dijabetesa, uključujući povećane žeđi i mokrenja, može izgledati kao još nekoliko problema pasa ili ne mogu uočiti uopšte. Nažalost, to znači da dijabetes ne može da se dijagnostikuje dok je ozbiljna, bez redovne kontrole i krvi. Ako dijabetes ide nedijagnostikovan za određeni vremenski period, komplikacije dijabetesa može izazvati promene na dah štene je. Ukoliko osetite miris slatki miris koji vas podseća na aceton Aceton, vaš pas može biti doživljava ozbiljno komplikacije dijabetesa poznatih kao ketoacidoza. "Ako primetite ovo u svojim psom, traže veterinarsku negu odmah", upozorava Duga.

Ako ste jedan od onih kućnih ljubimaca roditelja koji izbegavaju miris daha svog psa po svaku cenu, možda je vreme da se to promeni. Samo napred, udahni duboko. Ukoliko osetite miris nešto nesumnjivo odbojan, čestitke! Možda samo da pomaže vaš veterinar uhvati problem mnogo ranije nego što bi inače bi morali - koji je vaš najbolji snimak vođenja vaš pas srećan i zdrav sa vama onoliko dugo koliko je to moguće.

Da li imate pitanje o dah vašeg psa? Pitajte stručnjake na PetCoachbelov!

9 Tvojih najhitnijih Dog Health Pitanja Odgovorio

load...

Slične vesti


Post Kućni ljubimci

Ove 13 mačke se stvarno ponašaju kao psi

Post Kućni ljubimci

6 grešaka roditelji ljubimaca čine kada pokušavaju staviti svoje kućno ljubimce na dijetu

Post Kućni ljubimci

Da li je hranjenje vašeg psa kokosovog ulja zdrav način zdravlja ili stvarno zdrava?

Post Kućni ljubimci

17 stvari shvataju samo vlasnici iorkshire terijera

Post Kućni ljubimci

9 stvari koje vaš pas ne misli da razumijete

Post Kućni ljubimci

Tvoja mačka koja spava u kutiji za smeće može biti znak ozbiljnog problema

Post Kućni ljubimci

4 biljke za prirodno opuštanje bolova

Post Kućni ljubimci

Justin Bieber je odneo svog psa - a sada mala loptica treba operaciju

Post Kućni ljubimci

Ako ćeš krzneti krzno vašeg kućnog ljubimca krznenom sjenilom, barem uradi to sigurno

Post Kućni ljubimci

7 saveta kako bi zadržali uznemirenost vašeg ljubimca tokom praznika

Post Kućni ljubimci

Da li bi Merkur u tretmanima mogao biti štetan za moju mačku?

Post Kućni ljubimci

Kako odabrati najbolju hranu za pse za svoje pse