8 činjenica o jeziku mačaka koje svi vlasnici Kitti moraju znati | RS.burnbrightlove.com

8 činjenica o jeziku mačaka koje svi vlasnici Kitti moraju znati

8 činjenica o jeziku mačaka koje svi vlasnici Kitti moraju znati

Cat jezici su cool. Takođe su čudan i grub, grebe, suva i potpuno bizarno da pogledamo izbliza - ali uglavnom kul. Ovo je tačka nije izgubio na mnoštvu naučnika koji su posvećeni pune studije i radove na razlike u mačke jezicima.

Nedavno, naučnici u Gruziji Techvent tako daleko da odštampate mačke jezik na 3-D štampač na 400 odsto skali. Doktorant Aleksis Noel i njen istraživački tim otkrio je maca jezik je mnogo bolji češalj i Detangler od Hairbrush mi ljudi koriste. "Kada mačka je jezik pogodi prepreku, ona vuče na kuke [grubo deo od jezika mačke], koji rotiraju da prodre u prepreku još više. Poput rakete toplote traže za Snags, mobilnost na udicu omogućava mačku da bolje zafrkavati zaplete pored ", rekao je Noel Science Daili. Ona smatra da zaključci nisu mogli samo revoluciju ljudske četki za kosu, ali imaju implikacije na ljudsko oblasti medicine.

load...

Pogledajte jezik mačke izbliza

"Tipična četka za kosu ima bodlje da Stick ravno. Kada kosa sakuplja na četkicom da formira gust otirač koji se moraju ukloniti ručno", objasnio je Noel. "U poređenju, fleksibilni bodlje mačija bi se olakšalo čišćenje. Kada nije u upotrebi, bodlje na mačku jezika laž gotovo ravne protiv njegove površine, kao preklapaju šindrom. Ova konfiguracija obezbeđuje otvore u jednom smeru, omogućavajući mat kose oko dlakom da budu uklonjeni sa jednim prstom [i jezikom] svipe. "

9 Tvojih najhitnijih mačka Health Pitanja Odgovorio

Dakle, u okviru proslave ovog neverovatnog funkcije mačaka, želeli smo da podelimo još nekoliko zabavno i malo poznate činjenice o jeziku vaša mačka je. Neki od njih čak može pomoći da sačuvate vaše mačke život jedan dan!

1. "grubosti" na jeziku vašeg mačke zovu bradavicama

Gruba senzacija dobijete kada svoju mačku liže li je zbog bradavicama na svom jeziku. Iako je naša ljudska jezici imaju bradavicama (takođe poznat kao "ukusa"), osećaju izuzetno drugačije. Bradavicama na jeziku mačke su duže i imaju daleko više keratin - dajući im ogrebem, suv osećaj. Tačan razlog mačke bradavicama izgledaju i osećaju toliko drugačije nije poznato, ali oni igraju veliku ulogu u pomaganju mačke ostane čista i zdrava.

load...

2. Mačke ne mogu probati slatkiše, ali mogu probati stvari koje ne

Nakon godina usmenih dokaza koji se mačke ne doživljavaju šećera kako većina sisari, biohemičar Džo marke Monell Chemical Senses Center i njegov kolega Ksia, Li je to potvrdio. "Oni ne sladak ukus kao mi", rekao je Marka Scientific Americanfor svom članku "Čudno ali istinito: Mačke Ne može Sveetsa."

Međutim, isti studija je pokazala da oni mogu biti nešto drugo degustacije. "Mačke mogu probati stvari koje ne možemo, kao što je adenozin trifosfata (ATP), jedinjenje koje snabdeva energijom u svakoj živoj ćeliji."

3. Cat jezici igraju ključnu ulogu u zdravlju vaše mačke

"Jezici Cats 'može biti najprometniji deo njihove anatomije." Beleške Animal Planet je članak "Crazi Cat Anatomi činjenice." "Oni liže svoje kapute ne samo da ostane čista, ali da regulišu svoje telesne temperature, fluffing se krzno zimi i polio ga sa pljuvačkom da ostane hladan u leto."

I jezik i sakuplja pahuljice kože, krzna, buve i prljavštinu. Ove krhotine se proguta i vari želudačne kiseline. Ako želudac kiselina ne može u potpunosti svari, tipično u longhaired ili starijih mačaka, dlaka mogu formirati. Ovo može da izazove probleme, pogotovo ako se dlaka u potpunosti ne vari. Dugodlaki mačke dobiti Sređivanje podsticaj od redovnog pranja zuba, koja uklanja labave kosu tako da ne moraju.

Koliko je zapravo Troškovi za Ovn mačku?

4. "lenji" Sređivanje ili neuredno izgled može biti znak da nešto nije u redu

Ako vaše mačke jezik jednostavno ne sečenje je četkanje smislu, to je dobro vreme da zakažete veterinara posetu. Razlozi za siromašne četkanja može pokrenuti skalu, od gojaznosti do bola, bolesti, gladi i drugim pitanjima. "Većina [mačke] imaju tendenciju da budu prilično izbirljiva o svom izgledu, i sposobnost da se čišćenje nije samo važno da načinu [oni] izgledaju, već i način na koji se osećaju", kaže veterinar Kristi Dugo u svom PetCoach članku "5 Good razlozi za Put Iour Cat na dijeti. " "Mačke koji su gojazni često su mat krzno i pločastih kože na donjim delovima tela, a oni mogu povećati svoju nelagodu." (Saznajte više o mačke gojaznosti i četkanje.)

5. Overgroomer može biti znak stresa ili drugih pitanja

Ako vaša mačka počinje da se razvija ćelave mesta, putovanje do veterinara može pomoći da utvrdite da li maco zapravo vuče outhair sa svojim jezikom ili ga izgubiti zbog problema sa nečim drugim. Stres i emocionalni problemi ponekad izazvati kitti jezici ići u hiper-četkanje disku, ali druga pitanja kao što su uslovi štitaste žlezde, alergije, pa čak i grinje prisutne na sličan način. (

load...

Slične vesti


Post Kućni ljubimci

Prirodni lekovi za kućne ljubimce mogu biti totalni menjači igra

Post Kućni ljubimci

Zašto psi dobijaju slučajne burne energije?

Post Kućni ljubimci

14 kućnih ljubimaca koji su teško uništili vaš odmor

Post Kućni ljubimci

56 imena iz dišnih pasa upućenih savršenim za vašeg princa ili princeze

Post Kućni ljubimci

Zašto me mačka uči?

Post Kućni ljubimci

10 mačaka koje imaju apsolutne najbolje ličnosti

Post Kućni ljubimci

11 saveta koje će vreme vašeg psa učiniti mnogo lakšim

Post Kućni ljubimci

12 toksičnih biljaka koje vlasnici mačaka ne smeju držati u svom domu

Post Kućni ljubimci

To su avio kompanije koje dozvoljavaju kućnim ljubimcima da putuju u kabinu s vama

Post Kućni ljubimci

Koliko često treba da operete svog psa?

Post Kućni ljubimci

Ako izgleda da je vaš pas uvek bolestan, alergije na hranu mogu biti krivci

Post Kućni ljubimci

8 prirodnih načina da se smiri pseći stomak