Ako se koza vašeg psa iznenada promeni, to može biti znak zdravstvenog problema | RS.burnbrightlove.com

Ako se koza vašeg psa iznenada promeni, to može biti znak zdravstvenog problema

Ako se koza vašeg psa iznenada promeni, to može biti znak zdravstvenog problema

Čuju nešto drugo u kore vašeg psa? Nemojte ignorisati ili četkom ga kao vaše mašte. Znate svog psa, a znate kada je nešto drugačije. Postoje neke veoma ozbiljne bolesti koje počinju dovoljno nevino, kao samo promene u tonu i / ili kvalitet kore vašeg psa. Get it polke! Evo nekoliko razloga kora vašeg psa možda promenili

Laringeal paraliza

Larinksa paraliza, ili "Lar po" onoliko veterinari se odnose na to (uglavnom zbog toga što ćemo preduzeti svaku priliku da uštedite vreme skraćivanjem dug i težak za izgovoriti termine), teži da se dogodi u starijim velikim rase pasa. Iz razloga što ne razumem u potpunosti, mišiće koji se otvaraju i zatvaraju hrskavicu koja pokriva ulazak u traheje u potpunosti ne povuče. Ova bolest najčešće pogađa samo jedan od uparenih hrskavice struktura na početku, ali može na kraju uticati na obe strane.

load...

Nekoliko stvari se dešavaju kada pas dobije Lar ​​par. U početku, samo promena može biti da je kora postaje oštra i zviždanje zvuk može se uočiti, naročito tokom perioda napora i teške ubrzanog disanja, jer je spor kretanje hrskavice struktura otežava vazduha da se kreće pored njih i u pluća. Psi koji su pogođeni do tačke teške otežano disanje možda morati na operaciju da se "čvrsto vežu" jedan od hrskavice struktura, kako bi se osiguralo da disajnih puteva ostaje otvoren.

"Nešto" u zadnjem delu usta ili grla

Opstruktivna bolest disajnih puteva je širok pojam koji se često koristi u situacijama kada verujemo da je "nešto" opstrukciju u grlu, otvaranje na traheje ili samog traheje. Kao što možete zamisliti, sve što ometa protok vazduha kroz i kroz ovu oblast ima potencijal da promeni zvuk u vezi sa njim, bilo da se radi laje ili zadihan.

Kada smo identifikovali potencijal za opstrukciju je $ 64,000 pitanje postaje, u redu, tačno šta se opstruira? Jedna mogućnost je strani objekat koji je vaš pas progutao u trenutku lošeg rasuđivanja, kao što je komad igračaka ili Rauhide poslastica, koja na kraju se zaglavio na putu iz usne duplje.

load...

Rast koji invaziju na ovu oblast Takođe možete promeniti buku koja vazduha čini kada se prolazi kroz. Svaki rast ima potencijal da bude ili benigni ili maligni, i sve što raste brzo ovde može imati ozbiljne posledice. Iz tog razloga, uvek treba da budu motivisani da ispita nagle promene u zvucima koje vaš pas čini, jer vreme je od ključnog značaja u radu s bilo kojim od ovih problema.

Mijastenija gravis

Miasthenia gravis je relativno retka bolest koja se može javiti kod pasa (i mačaka) i bilo je nasledio ili razvija kasnije u životu. Psi koji imaju nasledni oblik bolesti imaju nedostatak u iznosu od receptora koji omogućavaju natrijuma u ​​mišićnih ćelija, a njihovi mišići ne ugovor pravilno. Ovo uzrokuje opštu slabost koja često dovodi do kolapsa nakon vežbanja. Psi koji ostvare bolesti kasnije u životu (kao odrasli) izgleda da su razvili antitela na ove receptore, što je rezultiralo uništavanje receptora od strane organa iz razloga što ne razumemo.

Za potrebe ove diskusije, to je verovatno da stiče miasthenia gravis je više relevantno, jer govorimo o naglim promenama u glas (ili koru) vašeg psa. Miasthenia gravis može dovesti do brojnih komplikacija, uključujući glave i vrata slabosti, aspiracije pneumonije, megaesophagus (nemogućnosti da se kreću hranu, jednjaka i u stomak), slabost i ukupne umora. Lečenje može pomoći značajno, tako da se podese na promene u koru vašeg psa i da ga proverava da li ste nešto primetite.

Trahealni kolaps

Trahealni kolaps je zaista drugi oblik disajnih puteva opstrukcije, ali mi ćemo to pokriti posebno zato što je tako drugačije problema. Jedan od mojih pasa ima ovaj problem, iako je veoma blaga u njenom slučaju, i njena kora ne utiče.

Hajde da pričamo malo o anatomiji traheje, šuplje cevi koja nosi vazduh iz nosa i usta i u pluća, što je neka vrsta velika stvar. To je klimava cev koja je protkan prstenova hrskavice koje daju da se ustanovi i ostavite ga da ostane otvoren, a kvalitet koji je važan za nešto dizajniran kako bi vazduh u pluća.

Psi sa traheo collapseseem da izvući kraću slamku kad je u pitanju traheo izgradnju. Ovi prstenovi hrskavice su slabi i ne rade veliki posao uvek drži traheje potpuno otvoren. Rezultat u nekim pasa je do promene karaktera kore - opet, zbog toga opstruktivne faktor i promene u načinu na koji vazduh struji u traheje. Jer trahealni kolaps može biti dovoljno da se značajno ugroziti disanje teška, važno je da se pomoć svog veterinara u karakteriše određeni stepen vašeg psa od toga, ali mnogi psi žive sa ovim problemom, bez većih problema.

Akutna poliradiculoneuritis

Hajde da svi biti jako drago da je ova retka, jer je većina slabo razume i većina neizlečiva svih razloga kora vašeg psa može biti drugačije. Ponekad se naziva "Coonhound paraliza," akutna poliradiculoneuritis je dokumentovano da se dogodi nakon izlaganja na rakun pljuvačke i nakon kombinacije vakcine su dobili, ali najveći deo vremena nema veza sa bilo mogu biti istaknut. U principu, to je čudno, i to je u odnosu na Giljen-Bareovog sindroma kod ljudi (aka sindrom hroničnog umora) zbog sumnje da je u pitanju imuni-posredovan poremećaj kada se svodi na to.

Ova bolest može napredovati do potpune paralize koja traje mesecima, a pacijenti će biti potrebno ventilaciju da pomogne sa disanjem. Zdravstvena nega je često intenzivna, jer ovi psi biti potrebno da se njihove lopatice ručno isprazniti i takođe treba hraniti i pije pomoći, kao i okretanje često kako bi se sprečilo stvaranje čireva. Iako ne postoje čuda, koje su najviše pogođene psi će početi da se poboljša samostalno u roku od mesec dana, i potpuno oporaviti za tri do četiri meseca.

Označeno u
load...

Slične vesti


Post Kućni ljubimci

Svaka mačka u motelu u Njujorku nalazi se u karantinu

Post Kućni ljubimci

Kako uzgajati Lili da dodate malo vov faktora u vašu ribu činiju

Post Kućni ljubimci

12 iznenađujuća (a ponekad grozna) znakova da vas mačka zapravo ne mrzi

Post Kućni ljubimci

Sve što vam treba za saznanje o novom leku za uznemirenost šuma za pse

Post Kućni ljubimci

7 saveta za uzimanje savršenog doggie pic

Post Kućni ljubimci

U svetu slatkih canine, ove divne mešovite rase su tamo gde je

Post Kućni ljubimci

Prirodni lekovi za kućne ljubimce mogu biti totalni menjači igra

Post Kućni ljubimci

11 stvari razumeju samo vlasnici graničnih kolija

Post Kućni ljubimci

Da li koristite jabukov sirće na svojim psima?

Post Kućni ljubimci

Da li vam je brijanje psa za psa zaista hladnije?

Post Kućni ljubimci

6 načina za poboljšanje imunološkog sistema vašeg kućnog ljubimca i izbjegavanje opasnog gripa psa

Post Kućni ljubimci

6 iznenađujuće stvari koje mogu dovesti do smrdljivog psa