Ako vaš pas slučajno postane agresivan, možda ćemo znati zašto | RS.burnbrightlove.com

Ako vaš pas slučajno postane agresivan, možda ćemo znati zašto

Ako vaš pas slučajno postane agresivan, možda ćemo znati zašto

Ako vaš pas iznenada postaje agresivan prema vama ili nekom drugom, treba da počne sa nekim duše pretraživanja. Da li je ovo reallithe prvi pokazatelj da ste imali od svog psa da on može imati agresivne tendencije? Istina iznenadno ili akutni agresija je zapravo prilično redak u većini pasa, i kao veterinara, nalazimo da kad smo temeljno razgovarati problem sa kućne ljubimce roditelja, bilo je znaci upozorenja u prošlosti.

Ako vaš pas zaista nikada nije pokazala agresivne tendencije, a ne odjednom, saznajte neke od mogućih uzroka koji treba ispitati.

Primarna bolest mozga

Neke bolesti utiču na moždano tkivo. Ako se bolest dostigne područje mozga koji kontroliše ponašanje, moguće je da je pas mogao da pokazuju vrlo nagle promene u svom ponašanju, uključujući i agresivnih tendencija. Strokes, tumori i infekcije mozga mogu sve utiče na ovu oblast.

load...

Iz tog razloga, veoma je važno da vaš pas bude ocenjen od strane vašeg veterinara za sve epizode ​​iznenadnog agresije. Temeljna fizički pregled koji uključuje pažljivu procenu svih kranijalnih nerava (nerava koji potiču unutar lobanje šupljine) će obezbediti dokaze koji će pomoći da se utvrdi da li je bolest mozga je mogućnost.

Liki gut 'sindroma ne samo da se javi kod ljudi - Iour Dog utiče Previše

Hormonska bolest

Hipotiroidizam je jedan od najčešćih hormonske bolesti koje vidimo kod pasa. To se obično dešava oko srednjim godinama, a to je sumnja da je autoimuna bolest u kojoj, iz razloga što ne mogu da objasnim, telo uništava svoj štitne žlezde tkiva. To dovodi do značajnog pada u iznosu od hormona koji su proizvedeni od strane štitne žlezde i naknadno smanjenje stope metabolizma. To Smatra se da Hipothiroid psi mogu razviti agresivne tendencije da reše kada se tretira bolest; Međutim, više istraživanja je potrebno da se uspostavi konačan korelaciju.

load...

Cushing bolest je jedna hormonski bolest koja se javlja kod pasa i uključuje povećanje količine kortizola koji se proizvodi u telu. Kortizol se često naziva tela "hormona stresa", a psi sa Cushing bolesti mogu da pokažu promene u ponašanju, uključujući i agresiju.

U oba ova slučaja, laboratorijski testovi mogu pomoći vaš veterinar razumeti da li je pas koji je izlagao iznenadnu agresiju može uticati, pa opet, budite sigurni da imate vaš pas ispitati za agresivne epizoda.

Drug interactions

Lekovi koji utiču na način na koji neurotransmitera serotonina se metabolišu u telu se ponekad koriste za lečenje anksioznosti kod pasa. Ovi lekovi se zovu "inhibitori ponovnog preuzimanja serotonina" i primeri uključuju Prozak i Zoloft. Ovi lekovi se široko koriste u humanoj medicini, a iako je njihova upotreba u veterinarskim pacijenata je relativno nedavno, oni mogu vrlo pozitivno uticati na mnoge pse sa ozbiljnim problemima anksioznosti.

Problem je u tome neki drugi lekovi mogu da "pojača" efekti ovih lekova i proizvede sindrom koji se široko priznat u narodu nazivaju "serotonina sindrom." Rezultat je često hiper-razdražljivost kod ljudi. To Smatra se da psi mogu doživeti serotoninski sindrom, i odjednom agresivno ponašanje može biti rezultat.

Predoziranje SSRI takođe može da izazove serotoninski sindrom, pa ako neko u vašem domaćinstvu ima ove lekove, osigurati da se uvek čuvaju dobro van domašaja vašeg psa.

Da li je potrebno da brineš o BPA nivoima u Dogs?

Bol

Čak i obično poslušan pas može biti zatraženo da napadaju na agresivno ako on doživljava iznenadnu bol. Prijateljska Pat do bolne regionu duž kičme može posebno aktivirati ovo, pa se uverite da vaš veterinar pažljivo procenjuje celo telo vašeg psa za bolna mesta ako je iznenada postaje agresivan.

Canine kognitivne disfunkcije

Canine kognitivna disfunkcija je dobro prepoznat problem kod starijih pasa. Verujemo da može biti posledica procesa sličan uništenja moždanog tkiva koja se javlja u ljudskom obolele od Alchajmerove bolesti. DCR može da izazove razvoj agresivnih tendencija kod starijih pasa, i drugi simptomi uključuju nesanicu, očigledan konfuziju (tj, završavaju na neobičnim mestima u kući ili stoji i bulji u objektu bez pomeranja) i gubitak učenih ponašanja kao što su Kuća- obuka.

Postoje tretmani za CCD, i mada nisu svi psi reaguju, mnogi mogu poboljšati upotrebom posebnih dodataka, promena ishrane i lekova da bi se poboljšao kvalitet sna i anksioznosti.

9 Tvojih najhitnijih Dog Health Pitanja Odgovorio

load...

Slične vesti


Post Kućni ljubimci

Zašto psi liziraju šape?

Post Kućni ljubimci

Bojanje vaših kućnih ljubimaca ne čini me užasnim ljudskim bićem

Post Kućni ljubimci

Imamo 99 zabavnih imena pasa iz pop kulture - a Anderson pooper je jedan

Post Kućni ljubimci

Strašne posjete hitnoj veterini - evo koliko su to stvarno koštali

Post Kućni ljubimci

7 saveta kako bi zadržali uznemirenost vašeg ljubimca tokom praznika

Post Kućni ljubimci

7 puta kada je kvalitetan kućni ljubimac vredan svakog penija

Post Kućni ljubimci

Kako pomoći vašem psu da izbegne suhu, svrbi kožu ove zime

Post Kućni ljubimci

Da li vam je brijanje psa za psa zaista hladnije?

Post Kućni ljubimci

Koliko košta koštati vlasništvo mačke?

Post Kućni ljubimci

10 mačaka koje imaju apsolutne najbolje ličnosti

Post Kućni ljubimci

Zašto je koštani broz je izbor zdrave hrane za neke pse

Post Kućni ljubimci

11 simptoma karcinoma psa koje treba da znate