Evo zašto tvoj pas lomi celu noć - i kako to zaustaviti | RS.burnbrightlove.com

Evo zašto tvoj pas lomi celu noć - i kako to zaustaviti

Evo zašto tvoj pas lomi celu noć - i kako to zaustaviti

Volite svog psa na komade, ali da li je previše tražiti da se ućuti noću? Ako pokušavate da shvatite kako da zaustavi svog psa od laje noću, vi znate šta je frustrirajuće stanje je - posebno kada se čini kao da prave buku bez ikakvog razloga.

Ali, vaš pas verovatno ne laje na duhovima koji lutaju hodnicima svog Haunted House. On ili ona bi zapravo pokušava nešto da ti kažem.

Budni celu noć

Ali prvo dobre vesti. Ako vaš pas nastavi da budeš noću, čak i nakon što ste pokušali sve humaniji način da se smiri, ti si daleko od same. Kao vlasnik dva chihuahuas, ozloglašenom "skakutavi" psi, sam se probudio mnoge noći iz dubokog i miran san bez ikakvog razloga. U stvari, Chihuahuas su nazvani po Houston Chronicleas jedan od najglasnijih rasa pasa - uz rasa kao bigl, haskija, jazavičara, terijera i Basset psima.

load...

Loša vest je da ako jednostavno ne mogu da svog psa da ućuti u sitne sate, ti si verovatno nije jedina osoba koja ima problem sa tim. U 2.000 osoba istraživanju sprovedenom na pas koji laje na Novom Zelandu, 75 odsto učesnika ukazuje da će biti smeta pas laje noću. Pas laje i zavija najviše rangirani među svim drugim oblicima prigradskog buke. Njujorški Timesarticle na istu temu je potvrdio da je non-stop lavež dogis jedan lokalni poremećaj koji se jama komsije jedni protiv drugih.

Poenta je ovo: Rad sa psom koji neće zaustaviti barkingdai ili noć je frustrirajuće za svakoga. Shvatite problem ponašanja koji uzrokuje lavež vašeg psa može spasiti svoj razum i održi mir.

Evo šta stručnjaci životinja imaju da kažu o tome zašto je vaš pas laje celu noć.

15 rbija To ne laju Preterano

1. Dosada

Baš kao i svaki čovek ostao sam dugo, vaš pas dosadi, takođe. I kao Heidi Ganahl, osnivač i direktor Camp Bov Vov, objašnjava: "Ako pas je dosadno, oni su verovatno češće vocalize. Ako psi su prepušteni sami sebi za duži vremenski period, oni mogu postati veoma dosadno, pogotovo ako postoji nije ništa da urade. Psi koji su dosadno treba da se obezbedi interaktivne igračke kao što su KONG ili bilo zauzet Buddi igračaka Petsafe da zadrži vaš pas okupirali dok ne stignem kući. "

load...

2. Fear ili alarm

Postoji razlog da se plaše stvari koje idu naleteti u noći - kao ljudi, bojimo nepoznatog, i psi takođe osećaju isto noćnog anksioznost. "Ako je pas plaši, oni mogu da laju u svakom buke čuju da je strašno da im ili Startles ih. Oni takođe mogu da laju kao" alarm "se reći onima oko tog nešto se dešava da treba da budu svesni," kaže Ganahl.

3. Usamljenost

Dok je dr Rejčel Baraka Animal Acupunctureekplains da ne postoji uvek univerzalni uzrok za noćno lajanja, usamljenost ostaje jedan od vrha izaziva vidi kod pasa koji ne mogu da se skrasim. Dr Baraka kaže, "Psi su paket životinje, tako da ako se ostavi na miru u drugoj sobi noću, oni mogu da laju pokušati da privuku pažnju. Omogućavanje vaš pas da spava u svojoj sobi treba da pomogne da se eliminiše laje zbog razdvajanja anksioznost. Ako spavanje u spavaćoj sobi nije opcija, možda vam je potreban još jedan pas za izvor druženja. "

4. U potrazi za pažnjom

Evo važna razlika je zapamtiti kao mekog srca ljubitelj životinja: Pažnja traži se razlikuje od usamljenosti kod pasa, kaže Ganahl. Ona objašnjava, "Mnogi psi laju za pažnjom, da li žele maziti, hrana koju jedete ili nešto drugo. Važno je da u potpunosti ignorišu svog psa ako mislite da su su lajali na pažnji, u suprotnom laje će se nastaviti. Ako vas reci vašeg psa 'tiho,' 'ćuti' ili bilo koju drugu vocalization da im kažem da prestanu, koja se smatra pažnju na vašeg psa. "

Sensitiviti 5. Noise

Za razliku od svojih ljudskih pratilaca, psi nisu u stanju da tako lako zatvoriti od buke i ometanje pre spavanja. Prema rečima dr baraka, to je zbog toga što psi imaju takav akutni raspravu. "Iako vaš dom ili stan može biti veoma tihi vama, pas može biti veoma osetljiva na spoljne zvukove i kora u odgovoru. Stavljanje na televiziji, radiju ili bele mašine buke može pomoći blokira neke od tih spoljašnje buke i nadamo se eliminiše ovo uzrok spavanja lajanja. "

6. Nije dovoljno vežba

Ova tačka je velika stvar da čak Cesar Millan mogu da iza. Barak kaže da ako vaš pas provodi ceo dan kod kuće sama dok ste na poslu, a ima samo nekoliko sati slobode pred spavanje, to ima smisla samo da je to nemirna noću. "Oni su uzdržana energiju, su uzbuđeni da te vidim i samo želim malo pažnje. Vežba je najbolje rešenje za ovaj uzrok lajanja. Jedna od opcija je slanje svog psa na pseću dnevni boravak gde mogu da imaju naporan dan, radi se i igra ceo dan sa drugim psima. Alternativno, vi i vaš pas može vršiti zajedno. Duga šetnja ili trčanje će vam gumu oboje se pre spavanja ", objašnjava ona.

Kako da umire a noćnu Barker

Iako su sve ove uzroka može da izazove pas laje noću, Joel Silverman, profesionalni trener pasa vidi na dobar pas UON Animal Planet, rešenje je jednostavno. Na pitanje o glavni krivac iza noću lajanja, Silverman, kaže, "Samo ustani i pogledajte u ogledalo."

On nastavlja, "Kao što sam uvek govorio, završetak lošeg ponašanja je nagrada. Dakle, ostavljajući vaš pas odigrati aktivnosti kao što su lajanje je ustvari jačanje za vašeg psa. Takođe ima smisla da duže vaš pas ima ovo problem, često teže će biti da se ispravi. "

Na sreću, sve nade se ne gubi ako laje vašeg psa traje duže nego što bi trebalo. Silverman savetuje prekida noćnog laje na način koji ne uplašili, uplašiti ili povrediti svog psa, dok je još preko dobijaju poruku. On objašnjava kako da pretvore noćnu diverziju u sredstvo za obuku. "Vi želite da se uverite da počnete sa svojim psom u mestu gde je počinje primetiti, ili je svestan odvlači pažnju, ali nije poludeo. Želite da pronađe način da ispravi psa kao laje. Kada vaš pas reaguje na ispravku, možete se kretati nekoliko metara bliže sledeći trening. Tokom vremena, možete videti da je on razume da ne laje i odigra tu akciju, vi ćete na kraju biti pored skretanja pažnje da se što ga kora. "

Na 10 Najpametniji psi rase su neki od najpopularnijih

load...

Slične vesti


Post Kućni ljubimci

6 saveta za spašavanje vašeg nameštaja, kačketi vaše mačke i svačije razumevanje

Post Kućni ljubimci

Kompletan vodič za sve jezike vašeg psa

Post Kućni ljubimci

Nije me briga koliko su naši stručnjaci za vještine - vrijedni su mi ljubimci

Post Kućni ljubimci

Evo kako da znate kada vaš pas treba medicinsku pomoć za alergije

Post Kućni ljubimci

Šta uraditi ako vaš pas u kući počne pišati u zatvorenom prostoru

Post Kućni ljubimci

Ono što ne znate o gojaznoj gojaznosti može vam ubiti svog krznenog prijatelja

Post Kućni ljubimci

Da li vaš pas loše mirise? to bi moglo da označi ozbiljno zdravstveno pitanje

Post Kućni ljubimci

Moje životinje pružaju mi podršku bez podrške koju imam za društvenu anksioznost

Post Kućni ljubimci

Moj pas mi pomaže da se nosim sa mojom političkom anksioznošću

Post Kućni ljubimci

Šta to zapravo znači kada vaš pas zagleda na vas

Post Kućni ljubimci

Zašto psi jedu travu?

Post Kućni ljubimci

56 imena iz dišnih pasa upućenih savršenim za vašeg princa ili princeze