Izgleda da je obuka dva psa zapravo lakša od one | RS.burnbrightlove.com

Izgleda da je obuka dva psa zapravo lakša od one

Izgleda da je obuka dva psa zapravo lakša od one

Svako ko je ikada pokušao da trenira psa zna šta borba može biti. Neki vlasnici pasa bi verovatno čak idu toliko daleko da tvrde da je lakše da kakim obučavaju svoje dete nego naučiti njihov pas da sedne. Pet roditelji su testiranja nove metode obuke od pasa postao domaća - pozitivno pojačanje, šok ogrlice, metod Alpha Dog. Lista ide dalje. Ali postoji nova metoda obuke raste u popularnosti, i to se zove mimikrija.

Mimikrija obuka je ideja da se zapravo lakše da trenira više pse odjednom nego jedan-na-jedan. U idealnom slučaju, ako jedan pas u grupi sazna novu ponašanje brzo, ostali psi će želeti da učine isto. Ali kako se to zapravo radi, i da li je zaista prikladno za svakog psa? Pitali smo stručnjaka da dobijem neke odgovore.

load...

Uvede novi psa do kraja krzna porodice sa ovim savetima

"Postoji neka vrsta malog zujanje o korišćenju mimikrije u obuci životinja sada", rekao je Keri Has, sertifikat obuka pas i stručnjak za ponašanje modifikacija SheKnovs.

Kada i kako koristiti mimikrija

Has je rekao da je važno da se prvi rad sa svakog psa ponaosob pre nego što ih okuplja kako bi se osiguralo da su psi prvo razumjeti pojedinačne ponašanja. Psi moraju da razumeju ponašanje pre uparivanja tako da se ne samo imitira bez zaista imaju temelj učenja kao dobro.

Has je objasnio da je najčešći način ona koristi mimikrija: "Kada radim sa dva psa, sam već naučio dogs svoje individualne ponašanje Ako želim da naučim psa kako da brže do komande odgovori, želim da legnem. Brzo umesto kaže da dva ili tri puta, ja ću učiniti stvari kao, prvi pas koji propisuje dobije keks i drugi pas ne dobije kolač. Često, sa psima koristeći konkurenciju i da drugi pas legne brže , mogu početi da se vrlo brzo padove od svih pasa jer sam koristeći malo mimikrije i malo konkurencije da stvori okruženje u kome sam sve brže odgovore. "

load...

Dok Has rekao uparivanja psi zajedno mogu biti veliki obuke pojačanje, ona to ne preporučuju kao početni metod jer je ona rekla psi imaju tendenciju da "idu na tamnu stranu."

11 raka pas simptome treba da znate

"Uvek kažem," Psi idite na tamnoj strani, ' ", rekao je Has. "Ako imate jednu" dobru "psa - i obično to znači ponašanje koje oni ne mogu biti veoma poslušan, ali to jednostavno nije problematična - i dovesti još jednog psa u miksu, ono što se dešava je to dobro poslušnost počinje da opada, jer da pas će ponekad prati drugu psa oko. Oni završiti krivljenje medijuma za najlakši put, a to je, "to je dovoljno dobro. '"

Ona je dodala, "To je nešto kao trener koji ima previše dece. Oni ne rade dovoljno blizu trening i pokupiti na stvari. Neki psi mogu da pratite, ali ne baš pokupiti na ponašanje."

Koristeći mimikrija sa štencima

"Ako pokušavate da treniraju dva štenad u isto vreme, to će biti mnogo posla", upozorio Has.

Iako je sam rekao mimikrija dobro radi sa nošu, "čujem ljude mi govori sve vreme," Pa, ja nisam imala da kakim trenira Fluffi jer je noša obučeni od strane druge psa. " Dakle, one vrste ponašanja čujem sve vreme, a ja znam da je lakše. "

Generalno, međutim, Has ne preporučujemo korišćenje mimikrija sa štencima, pogotovo ako su iz istog legla.

"Jedna stvar koju treba imati na umu, stvarno dobre, ugledne uzgajivači neće prodati dva štenad u jednoj osobi, jer su štenci će završiti vezivanje jedni s drugima i oni mogu da razvijaju sve vrste veze i fokusirati pitanja", objasnio je Has. "Ukoliko ta osoba zaista stručnjak, onda štenad će završiti spajanje tako blisko da može biti problem niz liniju."

Inkuiring (i zaradila-out) umovi žele da znaju - zašto psi jedu govna?

Ako razmišljate dva leglo iz istog legla, imajte na umu da Has preporučuje da ih na različite klase obuke i preduzme druge korake obuke kako bi se osiguralo da kao odrasli su poslušni. Has je upozorio da su štenci mogu završiti vezivanje sa svakom drugom, a ne vlasnika, i savetuje štene azila da ga izbegnu iz predostrožnosti.

Druge upotrebe mimikrije

Has je bio siguran da ih postoje izuzeci od opštih pravila mimikrije, baš kao i sa svim ostalim. Na primer, ako ona radi sa "uplašena psa", kao i ona ih zove, onda će staviti strašnu psa sa samopouzdanja psa i da ih rade zajedno sa specifičnim metodama obuke kako bi se povećala poverenje uplašena psa. Ova tehnika zahteva i iskusnog lidera, mada, tako da preporučujemo zapošljavanja obrazovanog trenera kao Haas pre nego što pokušate ovo na svoju ruku, jer to može biti štetno za ponašanje vašeg psa ako nije pravilno prilazi.

Za više u dubinu savete o ovoj temi, Has preporučuje knjigu i video seriju pod nazivom onako kako ja Do: Upotreba socijalnog učenja to Train Psi Claudia Fugazza, koji se može naći na Tavzer Dog. Has zove serija zlatni standard na mimikrije za one koji su zainteresovani da saznaju više.

Da li ste koristili mimikrije u obuku pasa? Kakvi su bili vaši rezultati?

Označeno u
load...

Slične vesti


Post Kućni ljubimci

Tvoja mačka koja spava u kutiji za smeće može biti znak ozbiljnog problema

Post Kućni ljubimci

Ako izgleda da je vaš pas uvek bolestan, alergije na hranu mogu biti krivci

Post Kućni ljubimci

Može li se bolesti stvarno tretirati ili sprečiti prirodno?

Post Kućni ljubimci

Šta mačke vide? imamo odgovor

Post Kućni ljubimci

5 koraka da ispuniš sudbinu svog ljubimca kao model

Post Kućni ljubimci

Zašto izgleda da psi nemaju tastaturu?

Post Kućni ljubimci

Da li vaš pas loše mirise? to bi moglo da označi ozbiljno zdravstveno pitanje

Post Kućni ljubimci

Da li je mom pasu zaista potreban dodatak?

Post Kućni ljubimci

10 najhitnijih pasjih pasa opasnosti

Post Kućni ljubimci

10 mačaka koje imaju apsolutne najbolje ličnosti

Post Kućni ljubimci

Kako uzgajati Lili da dodate malo vov faktora u vašu ribu činiju

Post Kućni ljubimci

Sindrom leukog gutanja se ne pojavljuje samo kod ljudi - vaš pas je takođe pogođen