Kako se brinuti za zube vašeg psa u bilo koje doba | RS.burnbrightlove.com

Kako se brinuti za zube vašeg psa u bilo koje doba

Kako se brinuti za zube vašeg psa u bilo koje doba

Pre nego što sam seo da napišem ovaj članak, brušenog sam zube za mog psa. Trebalo mi je manje od dva minuta, a da ipak postoje dani u kojima sam povremeno zaboraviti ili misle, "Ja sam previše umoran," ili "nemam dovoljno vremena."

To su, naravno, izgovori.

Pranje zuba vašeg psa je najlakše možete da uradite da bi vaš pas zdrav i spustite veterinarske račune. Naravno, verovatno ćete ipak morati da se zubi vašeg psa očistiti s vremena na vreme, ali je razlika između redovnog čišćenja i imaju više zuba izvukao je nešto kao razlika između odlazak na vaš stomatolog za čišćenja protiv dobijanje kanala korena bez zubne osiguranja.

load...

Boli, a to je skupo.

Evo kako možete da brinu za zube vašeg psa u bilo kom uzrastu da spreči bolesti desni i poboljšaju svoju smrdljivu dah.

Briga za šteneta zuba

Najbolji (i najgori) stvar o štencima kako impresivna su. Ako igrate svoje karte u pravu kada je vaš pas je štene, ona će voleti se njeni zubi mat samo onoliko koliko ona voli ide u šetnju i jurili lopti.

Veterinar Geri Clemons od Milford Animal Hospitalin Ohio savetuje da je kritična godina za početak pranja stene zubi je između osam i šesnaest nedelja. To je, kaže on, "će posao lakše kad je odrastao."

Dakle, kako da ubedite svoj novi štene koje zubi-pranje je najbolja ideja jer teniskih loptica?

Američka životinja bolnica asocijacija, Akreditaciono telo koje nadgleda američki Veterinari Hospital standarde, ima nekoliko preporuka.

  • Počnite polako, trljanje prst umočen u goveđeg poluge lagano uz desni vašeg psa
  • Postepeno uvoditi parče gaze zatim četkicom dizajniran za kućne ljubimce ili ultra-meko deteta četkicom
  • Nagradite sa poslasticama
  • load...
  • Uverite se da se fokusira na desni, jer ovo je mesto gde plak i infekcija izgraditi
  • Koristite pastu namenjen psima, a ne koristiti ljudsku pastu za zube ili sode bikarbone, jer će oni uznemirio stomak vašeg psa
  • Rad vašeg psa do punog pranja polako i veoma nežan. Prisiljavanje svog psa ili izazivanje nelagodnost će zube-pranje neprijatnog iskustva

Ovi saveti obuke mogu se primeniti na pse svih uzrasta i može da pomogne pse koji su ekstra uzbuđen zuba četkanjem se smiri.

Držite štene zdravo sa ovim vakcinacije raspored

Puppihood je takođe sjajna prilika da se vaš pas navukao na žvakanje pružajući mnogo starosti i veličine prilagođene Chev igračaka. Žvakanje pomaže psi čuvaju svoje zube čisti prirodno, tako da pokupi različite igračke da se vidi koji vaš pas voli.

Nega zuba za odrasle

Zubi-pranje mora biti doživotna navika za vas i vašeg psa. Najbolji način da proverite da li vaš pas ima zdrave zube je da opere zube bar jednom dnevno.

Postoji nekoliko opcija četkice za zube tamo. Neki psi vole gumene prsta četke, koji me uvek podsećaju na prstiju lutaka i navela je neke neprijatne Vannabe lutkar trenutke da čak i moji psi sudi. Drugi vole četkice za zube. Uvek treba da koristite meku, mali glavom četkicu za kućne ljubimce, ali to posebno važi za male rase pasa. Držeći veliku staru četkicu za zube u ustima će biti neugodno za njih, i oni će naučiti da vole ceo proces.

Domaći poslastice za pse koji će osvežiti dah štene je

Doggi pasta dolazi u nekoliko ukusa, sa puterom od kikirikija u celom mnogo mesa. Moj pas oči dobiti isti kao tanjire kad se probije kroz cev bez obzira na ukus, ali ostali psi su pickier. Ako vaš pas ima alergiju hrane, razgovarajte sa svojim veterinarom o najboljem paste za zube za pse sa alergijama na hranu.

Psi za odrasle, kao i štenadi, treba da žvaće, ali nisu svi psi uživaju ovu aktivnost. Ako vaš pas ne voli igračke, uvek možete da kupite za žvakanje poslastice dizajnirani da zadrže svoje zube čist ili hrane za životinje komercijalni zubni dietdesigned da pomognu čiste svoje zube dok jedu. Nekoliko brendova nose zubne dijete, a postoje recept dijeta dostupnih za pse sa ozbiljnim problemima sa svojim Chompers.

Zrelost je i vreme da počnete da razmišljate o profesionalnom zuba čišćenje. Vaš veterinar će vas savetovati o najboljem vremenu za vašeg psa bi dobili zubne čišćenje, a takođe će ispitati usta vašeg psa tokom redovnih poseta da se uverite ne postoji ništa nenormalno dešava tamo.

Briga za starije pse zuba

Kao i mi, zubi pasa imaju tendenciju da se pogoršava sa godinama. Stomatološka bolesti i životni vek žvaće sve od drži kamenja može dovesti do bolnih ustima, trošnih ili nedostatka zuba i veoma rang pasa daha.

Život sa psom ne mora da obuhvati loše pseci zadah

Kao i kod štenaca i odraslih, i dalje pere starenja zube vašeg psa, ali budite na oprezu za labave zube, krvarenje desni, osetljivost na hladnu vodu ili teškoće u ishrani, jer su svi mogli biti znaci da vaš viši pas treba neke veterinarske intervencije.

Mnogi vlasnici starijih ljubimaca brinuti o stavljanju svoje visoke pse pod anestezijom u stomatološkoj čišćenje. Dr Marti Beker, veterinar pisanje za Vetstreet, ima nekoliko reči ohrabrenja. "Sa mera bezbednosti u mestu, anestetik rizik sveden na minimum do te mere da su koristi od stomatološke zaštite više od nadmašuju probleme, bez obzira na uzrast vašeg ljubimca."

Ove mere bezbednosti obuhvataju prescreening testove i veliko brigu i praćenje, koji se odvija u svakom postupku koji uključuje opštu anesteziju. Dok uvek postoji u bilo koje vreme rizik životinja ili lice pod ode, koristi od imaju čistu, zdravu usta su gotovo uvek vredi.

Stomatološka zaštita za bolji život

Parodontopatija može da izazove bol psa i povećati pritisak na svoje unutrašnje organe, skraćivanje svoje životni vek i dovodi do potencijalno opasnih komplikacija. Vi možete pomoći vaš pas izbegne ove zamke prateći sledeće savete za vođenje zube vašeg psa zdrave od puppihood u njene zlatne godine.

load...

Slične vesti


Post Kućni ljubimci

Stvarni razlozi zbog kojih se tvoje lutko probudilo noću

Post Kućni ljubimci

130 jedinstvenih ženskih imena pasa koje su savršene za vaše pse

Post Kućni ljubimci

Činjenice o nemačkim pastirima morate znati pre usvajanja

Post Kućni ljubimci

Zašto neki psići kod kuće imaju tetovaže?

Post Kućni ljubimci

Zašto se mačke mesaju? postoje zapravo 7 načina da se to odgovori

Post Kućni ljubimci

Da li koristite jabukov sirće na svojim psima?

Post Kućni ljubimci

Možeš se mazati i dobiti za to platiti (da, stvarno)

Post Kućni ljubimci

Upoznajte kavkasku ovčaru - zapanjujuću pasminu pasa koja izlazi iz planina

Post Kućni ljubimci

Bojanje vaših kućnih ljubimaca ne čini me užasnim ljudskim bićem

Post Kućni ljubimci

10 stvari koje nisi znala za nacionalnu izložbu

Post Kućni ljubimci

12 toksičnih biljaka koje vlasnici mačaka ne smeju držati u svom domu

Post Kućni ljubimci

10 savjeta koji će vam pomoći da nađete uglednog njemačkog ovčarskog uzgajivača