Koja je korofagija i kako sprečiti psa da to radi | RS.burnbrightlove.com

Koja je korofagija i kako sprečiti psa da to radi

Koja je korofagija i kako sprečiti psa da to radi

Mi smo prijatelji, zar ne? Ti si u krugu poverenja ovde, tako da osećam da mogu da te pitam nešto veoma lično pitanje. Dakle, evo: Da li vaš pas jede govna? Zapamtite, ovo sigurno mesto, i možete mi verovati sa svim svojim tajnama. Na kraju krajeva, ja sam poznat da ima nekoliko mladunaca u mom životu koji smatraju kakim grupu hrane. Bruto ali istinito.

Izbor hrane vašeg psa ne može biti super jednostavna odluka koju je mislio da je

Verujte mi kad kažem postoje stvari koje ne mogu da unsee u ovom svetu, i moja potraga za odgovorom na ovom neobičnom pse praksi dala nekoliko. Međutim, u ime vas, dragi čitaoci, ja sam falsifikovao napred i otkrio neke prilično zanimljiv informacije o ovom odbojne pasa navike.

load...

Za početak, da li ste znali da postoji stvarna, pravcata dobrote termin za takvo ponašanje? Prema American Kennel Club, ili AKC, to se zove coprophagia (KOP-Ruh-Fei-Jee-Uh). Loša vest je da postoje mnogi razlozi vaš slatka kuca mogu misliti stolice su delikates. Dobra vest je da je ova sklonost se može otkloniti.

Pre nego što utonem u to, mada, hajde da pričamo o tome zašto vaš pseto oseća primoran da gobble govna.

To je u DNK naših pasa "

Ozbiljno. Naučnici veruju da se kodiraju u genetska dispozicija vašeg psa. U 2012. Studiji iz američkog veterinarskog društva životinjskog ponašanja godišnje konferencije, dr Bendžamin Hart sa Univerziteta u Kaliforniji, Davis, istraživao ovaj fenomen.

Ne, vaš ljubimac ne bi trebalo da bude prisiljen da prati vašu veganska način života

U svojim nalazima, on je rekao: "Naš zaključak je da jedenje svežih stolica je odraz jednog urođene predispozicije za predaka canids žive u prirodi koja štiti pripadnike paket od crevnih parazita koji su prisutni u fekalijama koje bi mogle povremeno da se pale na den / odmaralište. " Hm, kako nesebično?

load...

To je samo faza

Dok su neke vrste životinja zapravo jedu govna da dobije ključne hranljive materije (pa zahvalna nisam zec upravo sada), psi dobiti sve što im je potrebno od ostale hrane. Tako mi je žao, fido, to ne može biti izgovor. Međutim, štenci jedu kaka je još uvek prilično prirodno ponašanje. Dobra strana je da oni obično rastu iz nje u vreme kada su oko 9 meseci. Osim ako, to jest, oni su žene i odrastu da štenadi svoje - posle čega će jesti izmeta svojih štenaca "za oko prve tri nedelje.

Vaš pas je usamljen

Naučnici su otkrili da su psi koji su često izolovani od drugih pasa, kao i ona koja se čuvaju u odgajivačnici, češće jedu govna nego što bi im dobro družio štene vršnjaci. Dakle, kao bruto zvučalo, sledeći put kada vidite vaš pas jede govna, možda samo treba zagrljaj. Ili, znate, a saigrač.

Jer je imitacija najiskreniji oblik laskanja

Ja ne želim da kažem da je to tvoja krivica vaš pas jede izmet, ali. J / k, j / k. Pa, na neki način. Vidiš, psi su veoma nestrpljivi da zadovolje, i kao deca, oni imaju tendenciju da apsorbuju informacije gledajući vas. Ako vaš pas ikada pravi grešku u kući i da očistite posle njega tako što je svoju govna, on može pokušati da imitiraju ponašanje. Ali pošto on nema te slatke dezodorisanog vrećice kao ti, on mora da koristi usta da raspolaže svojim doo-doo. Ovo mimikrija se zove allelomimetic ponašanje kod pasa.

Pas je zaista gladan

Iako je većina pasa dobiti sve hranljive materije im je potrebno od hrane koja se ne kaka, neki psi - iz razloga u rasponu od parazita do zanemarivanja - ne dobijaju njihov kalorijski ili prehrambene potrebe ispunjeni i zato pribegavaju fekalija u pokušaju da popuni praznine. Dakle, ako vidiš psa jedu govna i ne čini se da nije bilo kakav životne sredine ili ponašanja okidač, sasvim je moguće da je štene treba veliku činiju klopom, stat.

Ako prdeži vaš pas može oguliti boju sa zidova, možemo imati lek

Ako imate govance halapljivac živi u svojoj kući, ne očajavajte. S obzirom na to ponašanje nije od suštinskog značaja za vašeg psa blagostanja (da ne pominjemo činjenicu da je super bruto), može se regulisati. Najlakši način da se vaš pas da se daju ostalo je da se ograniči svoj pristup svakom izmeta. Koji, u punom otkrivanja, je lakše reći nego učiniti. Ali, ako se držite toga, tvoja upornost treba da isplati. I to se podrazumeva, praksa u bilo kom trenutku najbolje imate brigu o svom psu je da konsultujete svog veterinara.

Ovaj post je sponzorisan od strane Blue Buffalo Vilderness.

load...

Slične vesti


Post Kućni ljubimci

200 mala imena pasa koja će vašoj mini-pupojci dati ozbiljno potezanje

Post Kućni ljubimci

Potrošio sam stotine dolara samo da saznam da je moj pas gas

Post Kućni ljubimci

Da li mačke znoju?

Post Kućni ljubimci

Bumbari postaju ugroženi (i moguće izumrli) gori nego što si mislio

Post Kućni ljubimci

Zašto se mačke mesaju? postoje zapravo 7 načina da se to odgovori

Post Kućni ljubimci

Zašto me mačka uči?

Post Kućni ljubimci

Zašto psi šutiraju stopala nakon što se gube?

Post Kućni ljubimci

Razbijte svog starijeg psa sa ovim kućnim tretmanima mekog psa

Post Kućni ljubimci

Najvažnija imena pasa iz 2018. godine su i oni nisu ono što smo očekivali

Post Kućni ljubimci

Neki vlasnici psa veruju svojim psima da imaju ishranu sa malim mastima, ali da li je zdrava?

Post Kućni ljubimci

Zašto su mačke tako pametne zbog svoje hrane?

Post Kućni ljubimci

Možete li stvarno ostaviti svoju mačku kod kuće dok idete na odmor?