Koliko košta koštati vlasništvo mačke? | RS.burnbrightlove.com

Koliko košta koštati vlasništvo mačke?

Koliko košta koštati vlasništvo mačke?

Lako je rastvoriti u lokvi sentimentalne goo kada ste u potrazi za umiljat mačku u lice, što racionalne misli poput troškova zaštite ljubimac nestati pred vašim ošamućen u obliku srca-Emodžiji očima. Međutim, vlasništvo mačka je velika obaveza, a treba znati troškovi ide u.

Šta je zdrava težina za mačke? Brojevi verovatno nisu ono što misliš

Podrazumeva se da je ljubav između mačke i njenog čoveka je neprocenjiva, ali ipak - budući vlasnik odgovoran ljubimac znači znati da li ili ne da ne samo da daju svoj ljubimca bezuslovnu ljubav, ali i ispunjava sve svoje druge osnovne i neočekivane potrebe.

load...

Ako razmišljate pravi mačiji deo vaše porodice, možete da je početna investicija je mesto gde ćete provesti najveći deo novca. Naročito ako planirate da kupite rasnih mačku od odgajivača. Međutim, rutinska troškovi posedovanja mačku svake godine daleko veći od početnog obima kada faktor u tim troškovima godišnje.

Za uredan sloma, počnimo sa troškovi poređenje negu ljubimac tabeli ASPCA je. Prema grafikonu, prosječni godišnji troškovi posedovanja mačku su:

Hrana: $ 115

Ponavlja medicinski: $ 160

Leglo: $ 165

Igračke i tretira: $ 25

Zdravstveno osiguranje: $ 175

Ostalo troškovi: $ 30

To dolazi do ukupno $ 875 u rutinskim godišnjih troškova u vezi sa poseduje mačku. Tako da je par koji sa troškovima kapitala:

Spai ili srednji: $ 145

Ostali početni medicinski: $ 130

Ogrlicu i povodac: $ 10

Leglo kutija: $ 25

Grebanje poruka: $ 15

Carrier: $ 40

Ovi troškovi iznose $ 365, za veliku ukupno $ 1.035 u Cat Care costsfor prve godine. Međutim, važno je napomenuti da su ove brojke su veoma subjektivna i može da variraju u zavisnosti od toga gde živite, rasa mačke imate i druge varijable.

load...

Da li mačka kija normalan - ili razlog za zabrinutost?

Isto tako, ASPCA grafikon ne uključuje kapitalne troškove za usvajanje ili kupovinu mačke. Prilikom usvajanja mačku, možete da platite bilo gde od $ 75 do $ 125 ili mnogo više, u zavisnosti od organizacije za spašavanje. (Sa pozitivne strane, više cene usvajanje obično uključuju spai / Neuterom i druge medicinske troškove.) Kupovina iz oplemenjivača je potpuno druga Ballgame. Kod većine renomiranih cat odgajivača, verovatno će platiti $ 750 ili više.

Zatim, tu je i pitanje hitne vet negu. Treba ti mac zahtevaju hitnu medicinsku pomoć, to će verovatno vas unazaditi još $ 2.000 do $ 3.000, prema dr Louise Murrai, potpredsednik ASPCA Bergh Memorial životinja bolnici u Njujorku - i to je nehirurake. Ako vaša mačka traži hitnu operaciju, troškovi će verovatno biti bliže $ 3.000 do $ 5.000 opsega.

Dakle, ako si hteo da stavi broj na stvarnim troškovima posedovanja mačku, možemo izračunati minimalnu količinu množenjem procijenjene godišnje troškove posedovanja mačku ($ 875) je prosečni životni vek mačke, što je oko 15. To nam daje $ 13.125. Ali isto tako treba da dodamo na $ 365 troškova zaštite kapitala, što nas dovodi do oko $ 13,490.

Gledate da provedu najmanje $ 13,490 na svoju mačku tokom svog života. U zavisnosti od troškova hitnih i drugih faktora, mada, ova cifra može da se približe na $ 18,000 znak. Znam šta misliš - moraš biti mače mi pravi mijau.

11 Uradi sam mačka projekata možete napraviti sa materijalima koje već imate

Ali ako mislite o tome, to je mala cena koju treba platiti za čisto zadovoljstvo kompanije vaša mačka je tokom godina i ogromnoj radosti koje će vas maco kompanija doneti. Ako vam treba više uveravanja, samo pogledaj to ovako: Još uvek je jeftinije od troškova posedovanja psa.

load...

Slične vesti


Post Kućni ljubimci

Justin Bieber je odneo svog psa - a sada mala loptica treba operaciju

Post Kućni ljubimci

Kućni ljubimci nisu vlasništvo, oni su porodica

Post Kućni ljubimci

Zašto su mačke tako opsednute kutijama?

Post Kućni ljubimci

Potrošio sam stotine dolara samo da saznam da je moj pas gas

Post Kućni ljubimci

Zašto psi dobijaju slučajne burne energije?

Post Kućni ljubimci

Sve što treba da znate o hibridima vukodlaka

Post Kućni ljubimci

8 znakova da je vaš pas izložen

Post Kućni ljubimci

Neki vlasnici psa veruju svojim psima da imaju ishranu sa malim mastima, ali da li je zdrava?

Post Kućni ljubimci

Šta to zapravo znači kada vaš pas zagleda na vas

Post Kućni ljubimci

Da li bi Merkur u tretmanima mogao biti štetan za moju mačku?

Post Kućni ljubimci

6 grešaka roditelji ljubimaca čine kada pokušavaju staviti svoje kućno ljubimce na dijetu

Post Kućni ljubimci

Razbijte svog starijeg psa sa ovim kućnim tretmanima mekog psa