Nauka je pokazala da bi se deca radije družile sa kućnim ljubimcima od braće i sestara | RS.burnbrightlove.com

Nauka je pokazala da bi se deca radije družile sa kućnim ljubimcima od braće i sestara

Nauka je pokazala da bi se deca radije družile sa kućnim ljubimcima od braće i sestara

U ne tako iznenađujuće obrt, ispostavilo se da petsrealli su najbolji prijatelji dece. Nedavna naučna studibi Univerzitet u Kembridžu je potvrdio ono što većina nas uvek sumnjao - naši kućni ljubimci zaista su bili bolji kompanija od naših braće i sestara.

Sećanja mog detinjstva osećaju kao montage kotur iz sappi rimejk Pol. Tu sam, igrajući u prašini dok je moj zlatni retriver posmatra sa duševnom ali neobičnom izrazu. I tu smo opet, prolazi kroz polja zajedno, prljave farmerke i zlatni krzno i predstavljaju potencijalnu opasnost za čišćenje nameštaja. Noću, stalno budan do dečje strahovima, moj zapušten mačka spava u prevaranta u mojoj ruci, nudi udobnost (i povremeno grovl kad god sam pokušao da se kreće).

load...

Bez obzira šta se desilo, znao sam da su moji ljubimci da mi čuva leđa. Nije bilo da je moja sestra i ja nismo bili blizu, ali samo ima nešto posebno u vezi nekog klinca veze sa njihovom ljubimcu. Sada, nauka je uspeo da izmeri tu vezu.

Vaš štene želi da čuje vaš "Babi Talk" (Ne, ozbiljno)

Pita dete šta misli o svom brata je uvek težak, tako da su naučnici predstavljali niz pitanja koja izmerenih nivo zadovoljstva dece u studiji osećali sa vezama sa svojim ljubimcima i njihovim sestrama.

Oni su ustanovili da deca stalno ocijenio veće zadovoljstvo svojim vezama sa svojim ljubimcima nego oni sa svojim sestrama, a takođe izvestio niže nivoe sukoba. Pošto većina kućnih ljubimaca ne može Talk Back (sigurno vrsta ptica stranu), ovo izgleda kao prilično razumnoj procjeni, ali ono što je interesantno je da deca prijavio deljenje što više informacija sa svojim ljubimcima kao što su učinili sa svojim sestrama, uprkos nedostatku verbalne povratne - ili možda zbog toga.

load...

Oni su takođe otkrili da devojčice imaju više nijansi odnose sa svojim ljubimcima nego dečaci. Oba dečaka i devojčica ocijenio jednake nivo zadovoljstva, ali devojke prijavio više sukoba, objavljivanje i druženje sa svojim ljubimcima.

Zašto neki zaklon psi imaju tetovaže?

Zanimljivi kao sve ovo, ja priznajem da sam bio malo radoznao o tome zašto su istraživači stalo kako deca osećala o svojim životinjama. Odgovor je ohrabrujuće. Prema Matt CASSELLS, a Gates Cambridge profesor na Odeljenju za psihijatriju, istraživača "... Želeo da zna koliko jak ovi odnosi su sa domaćim ljubimcem u odnosu na druge bliske porodične veze. Na kraju krajeva, ovo može nam omogućiti da razumemo kako životinje doprinose razvoju zdravog deteta. "

Kao rezultat ove studije, istraživači sada znaju da kućni ljubimci imaju veću pozitivnu ulogu u razvoju deteta nego što shvatimo. Podrška koju daju decu i adolescente može pomoći svoje psihološke dobrobiti kao odrasli, što samo pokazuje da životinju ljubavnici su u pravu svi zajedno - naši kućni ljubimci zaista su porodica.

Vestminster pasa će predstaviti tri nova rasa pasa. I Mačke

load...

Slične vesti


Post Kućni ljubimci

Kako odabrati najbolju hranu za pse za svoje pse

Post Kućni ljubimci

Da li psi sanjaju? i ako jeste, šta je s tim?

Post Kućni ljubimci

Može li se bolesti stvarno tretirati ili sprečiti prirodno?

Post Kućni ljubimci

Moj pas mi pomaže da se nosim sa mojom političkom anksioznošću

Post Kućni ljubimci

Najvažnija imena pasa iz 2018. godine su i oni nisu ono što smo očekivali

Post Kućni ljubimci

200 mala imena pasa koja će vašoj mini-pupojci dati ozbiljno potezanje

Post Kućni ljubimci

23 domaćih recepata hrane za pse će vam apsolutno voleti

Post Kućni ljubimci

Razmišljaš li o usvajanju mačke? Nema boljeg vremena od sezone mače

Post Kućni ljubimci

Seavorld je apsolutno kriv za smrt Tilikuma

Post Kućni ljubimci

To su avio kompanije koje dozvoljavaju kućnim ljubimcima da putuju u kabinu s vama

Post Kućni ljubimci

Slatki kikiriki maslaca od kikirikija od kikirikija će vam žudjeti

Post Kućni ljubimci

Koliko je pasa previše?