Potrošio sam stotine dolara samo da saznam da je moj pas gas | RS.burnbrightlove.com

Potrošio sam stotine dolara samo da saznam da je moj pas gas

Potrošio sam stotine dolara samo da saznam da je moj pas gas

To je nešto posle 9 sati uveče i sam tek počeo da razmišlja o spavanja kada je moj dogmade čudan zvuk. Pogledao sam iz moje knjige da vidi svoju poziciju pored vrata, to radi čudne pokreta pse pre nego što povraća. Jednom van, ona retched nekoliko puta bez dovođenja bilo gore, choved dole na travu pre nego što sam mogao da je zaustavi i vratio me u dnevnoj sobi. Nisam puno mislio o tome u to vreme.

Ali nakon još nekoliko naleta suvo povraćanje, bio sam ozbiljno zabrinut. Ona propisuje i počeo zadihan, koji je takođe bio pomalo neobično za nju, a ja dostigao do trljati stomak comfortingli. Moji prsti zamrzla kao što sam primetio zategnutost na njenom stomaku, koji na detaljnijeg ispitivanja izgledao malo proširen.

load...

Srećom za mog psa, znao sam znake upozorenja za izazivanje torzije. Požurili smo u bolnicu, prošla na ispitu i radiografije, i ostavili nekoliko sati kasnije sa najboljim dijagnozom sam mogao nadati: gasa. Moja devojka je imala težak slučaj na prdež. Smejao sam sa olakšanjem i platio pozamašnu račun, ali naduti se je ozbiljno stanje koje svaka velika rasa vlasnik psa mora da bude svestan.

Psi mogu da igraju ključnu ulogu u oporavku rak pacijenta a

Šta je naduti se i zašto je to strašno dijagnoza?

Ne mnogo toga može da ubije psa u roku od nekoliko sati, ali ako imate veliki, dubok grudni koš psa, naduti se jedna od tih stvari. Tehnička ime za izazivanje torzije kod pasa je želuca dilatacija i volvulus (GDV). To se dešava kada stomak psa širi i onda se okreće oko svoje ose kratkom, što dovodi do naslage gasa i prekidom dotoka krvi koja može dovesti do smrti u roku od nekoliko sati, bez intervencije. Drugim rečima, ako sumnjate vaš pas ima torziju, da ih kod veterinara odmah. Svaki minut je važan.

load...

Nemački ovčari imaju posebne potrebe - u obzir ove činjenice 10 pre nego što donese jedan

Neke rase su pod većim rizikom za izazivanje torzije od ostalih

Uopšteno, velikih i gigantskih rasa pasa i pasa sa dubokim grudima su na višem riskof razvoju nadimanje, ali postoji nekoliko rasa pasa koje su posebno osetljive:

 • Danska doga
 • Nemački ovčar
 • Vajmaraner
 • Irski seter
 • Gordon seter
 • Baset
 • Sveti Bernar
 • Standard pudlica

Ostali faktori koji povećavaju verovatnoću vašeg psa razvoja nadimanje su genetika, mišićna stanje, stres, jednom dnevno ishrane, prethodna GDV, brza navike u ishrani, bolesti slezine i popuštanje na želuca ligamenata.

Šta svet izgledati za pse? Sada znamo

Simptomi izazivanje torzije

Poznavanje simptomsof nadimanje kod pasa mogla spasiti život mog psa te noći. Srećom, njen život nije potrebna štednja, ali ako imate jedan od rasa pasa gore navedenih ili imaju psa koji je predisponirana naduju, onda treba da znate simptome da pazi na.

 • Povraćanje
 • Hemijsko povraćanje
 • Preterana pljuvačke
 • Proširene ili nadutost u stomaku
 • Nemir
 • Depresija
 • Ubrzan rad srca
 • Otežano disanje

Ovo su simptomi drugih teških uslova, tako zove veterinara je najbolji pravac delovanja. Naravno, možete ga Google-a, ali ne traje predugo. Prognoza za nadimanje slučajeva dobija manje i manje pozitivan duže čekate. Prema Merck Veterinarskoj priručnik, "Zbog trajanje kliničkih znakova predstavlja jedan od faktora rizika GDV-povezane smrti, neophodno je prepoznati i odmah ispraviti ovo stanje." Sa stopom smrtnosti između 25 i 30 odsto, ne možemo priuštiti da ne.

Pot za kućne ljubimce zvuči odlično, ali nedostaje jedan ključnu komponentu: nauku

Da li možete da spreči nadimanje kod pasa?

Bloat nije uvek moguće sprečiti, ali postoji nekoliko stvari koje možemo učiniti da bi se smanjio rizik od izazivanje torzije u našim psima. Evo nekoliko stvari koje treba imati na umu:

 • Izbegavajte stres
 • Feed više obroka dnevno
 • Izbegavajte povišene jela hrane
 • Izbegavajte vežbanje odmah nakon obroka

Izbegavanje stresa, naravno, lakše reći nego učiniti, ali drugi načini za sprečavanje nadimanje u pasa su prilično lako dodati u naše vožnje. Tu su i hirurške procedure koje mogu da smanje rizik od izazivanje torzije. Vaš veterinar može preporučiti ovo ako vaš pas ima bliskog rođaka sa GDV ili razvija nadimanje, kao uslov je verovatno ponoviti.

Prvi vaš holesterol proverio? Make ste sigurni proverite vaš pas je, takođe

Ne postoji takva stvar kao što je preterana reakcija na naduju

Uzeo sam simptome moj pas je ozbiljno i platio dosta penija za Hitna pomoć posete. Ja bih ga provesti opet u jednom trenutku, jer znam da je moj brzi reakcija može biti razlika između života i smrti za mog psa. Kada je reč o naduju, ne postoji takva stvar kao što je preterana reakcija. Ne ustručavajte se da žuri svog psa kod veterinara, ako mislite da mogu da imaju simptome izazivanje torzije.

Pre nego što odete, pogledajte naš slideshovbelov:

Slika: shark_toof / Instagram

load...

Slične vesti


Post Kućni ljubimci

Uh-oh millennials, cezar Millan misli da si previše pokvaren da posedujes psa

Post Kućni ljubimci

Vaš pas će vas zauvek voleti ako ih zakačite zamrznutim poslom

Post Kućni ljubimci

To si ti, a ne tvoja macka: stvari koje radite to uznemiruju vašu mačku

Post Kućni ljubimci

Da li vaš pas jede svoj vlastiti udarac? Evo kako da zaustavite Nasti naviku

Post Kućni ljubimci

10 najhitnijih pasjih pasa opasnosti

Post Kućni ljubimci

Razbijte svog starijeg psa sa ovim kućnim tretmanima mekog psa

Post Kućni ljubimci

Koliko često treba da operete svog psa?

Post Kućni ljubimci

8 načina da se nosite sa anksioznošću vašeg psa

Post Kućni ljubimci

8 stvari koje stručnjak za ishranu životinja želi da znate o svom kućnom ljubimcu

Post Kućni ljubimci

10 jedinstvenih kućnih ljubimaca koje će vam se svideti jednako kao mačka ili pas

Post Kućni ljubimci

4 načina da vaš pas bude aktivan i zabavljen u vrućem vremenu

Post Kućni ljubimci

Nacionalni uzeti vašeg psa na dan rada je danas i svaki dan za ove kompanije