Razmišljaš li o usvajanju mačke? Nema boljeg vremena od sezone mače | RS.burnbrightlove.com

Razmišljaš li o usvajanju mačke? Nema boljeg vremena od sezone mače

Razmišljaš li o usvajanju mačke? Nema boljeg vremena od sezone mače

Jun je Usvojiti-a-Shelter-Cat mesec, ali da li ste znali ovo slavlje mesec je vremenski (delimično) za vrlo posebnog razloga? Kitten sezone! U proteklih 16 i više godina rade sa grupama i skloništa velikih i malih životinja spašavanja, ovo je verovatno istovremeno jedan od najvećih i najsladja pitanja sam susreli. Ozbiljno, zamislite: Star Trek "The Problemi sa Tribbles," a vi ste prilično mnogo.

Šta je mače sezona?

Dok se to desi na različitom stepenu širom SAD, mače sezona je doba godine kada komšiluka mačke sve počelo da se porodi. U hladnijim regionima, to obično počinje u proleće i prolazi kroz leta. U nekim toplijim državama, može da izgleda kao da traje tokom cele godine. Poenta? Skloništa i spasavanja grupe biti potpuno prekrivena Kittens - mnogo njih - stavlja još više pritisak na raspoloživim resursima. Prema aspca, 3,2 miliona mačke su se predali azilima svake godine, a usvojen još samo 1,6 miliona mačke, ostavljajući ogromnu miliona plus bez doma.

load...

Sada smo na vrhuncu kitten sezone u mnogim oblastima - što znači da su lotsof prilagođava mačke u potreban dom. Bez obzira da li tvoje srce peva za male tornado od mace ili, kao ja, ima posebnu ljubav prema seniore, sada je pravi trenutak da se usvoji mačku. (Saznajte šta doktor Kristi Dugo predlaže svi znaju pre usvajanja sklonište mačku.)

Da li ste spremni da usvoje mačku ili mače?

Naravno, donoseći kući novu mačku je velika odluka i treba razmisliti. Usvajanje može biti obaveza 20 plus godina, a svaki sklonište i spašavanje grupa želi da vam pomogne da se uverim da si spreman. Dakle, danas ćemo istražiti neke od stvari koje treba znati pre usvajanja mače tako da možete napraviti najbolju odluku za vas i vašeg domaćinstva.

Budite spremni za troškove kitten nege

Mačke su stalna ulaganja - onaj koji plaća dividende u ljubavi i naklonosti, ali investicija ipak. Od legla na hranu za igračke do veterinara poseta, želećete da budete sigurni da imaju mesečni budžet za potrebe vaše mačke. Poslednja stvar koja vam je potrebna hitna medicinska pomoć i medicinski fond za pokrivanje troškova.

load...
  • U svojoj mladosti, možete imati više troškove, kao što su vakcinacija, preglede, dodatnih igračaka da zadrži mačiće zabavljala i gori svu tu bebu energiju, Kitten dijete, socijalizacija klase, možda i povodac i pojas (ako si toliko sklon) i Sterilizacija / kastracija. (Molimo vas da pročitate ovo pre nego što vi smatrate declaving svoju mačku.)
  • Tokom njihovog srednjeg životu, nadam se da uglavnom imaju vellness provere i vakcinacije, stomatološke čišćenja, neke rotirajuće igračke da bi Kitti mozak aktivan i osnovni Grooming da investiraju u.
  • U kasnijem životu, vaša mačka će trebati dodatne zdravstvene projekcije (obično povećanje od jednom godišnje dva puta godišnje dok se sve poklapa redu). Ona je takođe morati malo dodatna podrška.

Istraživanja pokazuju prosečna cena jednog catthe prvoj godini je nešto više od $ 1,000 približne $ 700 investicija svake naredne godine života mačke. Svi troškovi zavise od područja u kojem živite, da li ili ne nosite zdravstveno osiguranje za vašu mačku ili imaju medicinske hitne slučajeve, i veterinar koji ste izabrali. Istraćivala o lokalnim cenama svega iz kvalitetne hranu za mačke na rutinske i hitne pomoći može vam pomoći imati razumnu ideju o tome koliko je mačka će istinski vas koštati svake godine.

Razmislite mentalne potrebe svog novog mače

Kada razmišljate o usvajanju novu mačku, razmislite kakvu će učiniti najbolje u vašem domu. Svaka mačka ili mače će trebati druženje, ljubav, hranu, vodu, medicinsku negu, obuku i mentalnu stimulaciju. Međutim, poslednja tri na listi će dosta razlikuju od jedne mačke na drugu.

  • Mačići su mnogo posla: To će biti na vama je da ih uče svoje manire dok ih drži zabavljali. Bez obzira kakva je njihova konačna temperamenta, mačići imaju mnogo energije da sagori i neće biti upoznati sa preporuka i zabrana u tipičnom domaćinstvu. Moraćete da ih nauče ili će pronaći druge manje-poželjne načine da razbije tu energiju. Mnogi spasavanja grupe zahtevaju usvajanje dva mačića da pomogne da jedni drugima sve ovo ako ne već imate boravišnu mačku.
  • Odraslih i starijih mačke treba izazove i mentalnu angažovanje previše: odrasli i stariji mačke su iskusni i možda već znaju svoje manire, ali će uvek imati koristi od Brainteasers i izazova, kao i. (Pogledajte ove savete za držanje kitti zabavljala i od nevolja.)

Da li ste spremni za vreme angažovanja?

Iako oni ne zahtevaju dnevne šetnje i stalnu pažnju na psa, mačku i dalje ima potrebe, a razmišljanje o njima kao nisko-održavanje ne radi se ni o svojim prednostima. Razmislite o tome - dok odeš u svet i imaju mnogo toga da bi ste angažovani, svoju mačku verovatno samo kao ti. To znači da njihove potrebe kao što su četkanje, obuke, hranjenje i igru treba da dođe od vas - ili će srećno početi svoj program vežbanja na 3 Amor iznenada izabrati novo "bolje" mesto da pišam i kakim. Ako želite da trenirate catnot da bude na countertops ili ograniči grebanja u pojedinim oblastima kuće (kao grebanje ili Pad), moraćete da probiju vreme i pažnju za obuku kitti i mentalne stimulacije.

Da li je cela porodica na brodu?

Da li postoje već kućne ljubimce kod kuće? Da li je vaš životni prostor dovoljno veliki da primi još jednu ljubimca? Je fido spremna da podeli svoje životni prostor? Pitajući se kako će vaši rezident mačke i psi nositi dodatak je važan korak unapred usvajanje. Prečesto, mače ili drugi novi stvorenje je doveo u kuću sa najboljim namerama - samo da terorišu postojeće četiri noge stanovnika.

Ako već imate stariju mačku, novi mače može da probudi dinamiku dosta. Check out nekoliko saveta o dobijanju dva upoznaju. Ako već pronalaženje problema sa dva, evo nekoliko trikova biste možda želeli da probate.

Šta je sa tih prvih nekoliko dana?

Uz vaš novi član porodice spremni da se vrate kući, vi ćete želeti da polako da joj se koristi u novoj sredini. Ako nikada niste parented mačku ranije, treba da znate na šta ciljaš sebe u. Kao i njihovi veliki-CAT rođaka, domaće dom mačke su teritorijalne. Vole da budu u kontroli njihovog prostora. Nova sredina može ih ostaviti malo nervozan, a to može da potraje sedmice za njih da se naviknem na to.

Neka Kiti istražiti soba jedan po jedan (blokiranjem skinula pristup drugim područjima). Kada je prvi put ulazi u, neka Kiti prirodno izađe iz svoje karijere i pridruže se u jednoj prostoriji za nekoliko dana. Poželjno gde planirate da zadrži kutijicu na duge staze. Ne na silu to i ne daju joj previše veliki prostor u početku. Ako je scurries off i kože, to je u redu. Upravo će trebati malo vremena pre nego što je poverljiva i udobno u okruženju. Pro savet: Ako Kiti krije, probajte sedi u sobi i čita knjigu naglas. To će joj pomoći da se naviknu na zvuk vašeg glasa i osećaju udobnije.

Naseljavanja u: Prvih nekoliko nedelja

Sigurno dobiti svoj novi mačku ili mače da vidite veterinara u prvih nekoliko nedelja i donosi nikakve imunizacije / medicinsku dokumentaciju koju ste dobili prilikom je usvajanje. (Da biste saznali šta se tačno dešava u vellness provere, kliknite ovde.)

Vaš novi mačka će verovatno biti spreman da istražuje celu kuću. Monitor je i pružaju mnogo igračaka za nju i da veže preko.

Novi ljubimac je uvek uzbudljivo za celu porodicu. Ako imate prostor, resurse i ljubav dati, razmotre usvajanje jedan od 3,2 miliona zaštićenim mačke.

Imate pitanje o novo-cat preglede? Pitajte stručnjake na PetCoachbelov.

Označeno u
load...

Slične vesti


Post Kućni ljubimci

Neki vlasnici psa veruju svojim psima da imaju ishranu sa malim mastima, ali da li je zdrava?

Post Kućni ljubimci

Evo zašto ne bi trebalo da primorate svoj veganski način života na vašem psu

Post Kućni ljubimci

Odgovaraju na 9 najvažnijih pitanja o zdravlju pasa

Post Kućni ljubimci

Ne mrzite nas kada budete potpuno zavisni od ovih omiljenih blogova za kućne ljubimce

Post Kućni ljubimci

Vreme je da prestaneš da plašiš mačku sa krastavcima

Post Kućni ljubimci

12 iznenađujuća (a ponekad grozna) znakova da vas mačka zapravo ne mrzi

Post Kućni ljubimci

Koliko često treba da operete svog psa?

Post Kućni ljubimci

Evo kako da znate kada vaš pas treba medicinsku pomoć za alergije

Post Kućni ljubimci

9 razloga za usvajanje mačke je apsolutno najbolje

Post Kućni ljubimci

Najvažnija imena pasa iz 2018. godine su i oni nisu ono što smo očekivali

Post Kućni ljubimci

Zašto su mačke tako pametne zbog svoje hrane?

Post Kućni ljubimci

8 činjenica o jeziku mačaka koje svi vlasnici Kitti moraju znati