Smrtonosna bolest 1 od 3 starije mačke dobija - i kako to rano otkriti | RS.burnbrightlove.com

Smrtonosna bolest 1 od 3 starije mačke dobija - i kako to rano otkriti

Smrtonosna bolest 1 od 3 starije mačke dobija - i kako to rano otkriti

Dobra vest: Mačke žive duže nego ikada. "Prosečan životni vek jednog mačka u SAD je sada oko 15 godina, u odnosu na jednocifren pre samo nekoliko decenija, a oko 20 procenata od mačke imaju najmanje 11 godina", piše Traži Romm of Nev Iork Magazine.

Loša vest: Mnogi cat roditelji shvate naši mačke su majstori prerušavanja, ali da li ste znali da se proteže na zdravlje vašeg mačke, kao? To je zastrašujuće da mislim da naši dragi fur jaja imate pitanja zdravlja ne možemo videti, ali veterinari se slažu - mačke često neće pokazati vidljive znake bolesti dok je ozbiljna.

load...

Gore, mačke obično ide kod veterinara manje od polovine onoliko često koliko je njihov pas kolege, ostavljajući dosta vremena za bolesti da se nekontrolisano.

9 Tvojih najhitnijih mačka Health Pitanja Odgovorio

(Pogledajte ove pet OddBall načina vaša mačka može da vam govori nešto nije u redu.)

Bolesti bubrega i mačke An isuviše česta neviđeno pretnja

Savršen primer je slučaj bolesti bubrega kod starijih mačaka (koji se često naziva bubrega). U skladu sa današnjim veterinarske prakse, za oko 30 do 50 odsto mačaka 15-plus godina starosti imaju hronični oblik bolesti bubrega.

Slično ljudima, bubrezi mačke su dizajnirani za filtriranje krv i uklanjanje nečistoća iz sistema. Bez odgovarajuće funkcije ovog vitalnog sistema, otpad može da akumulira i postati skladišti u telu mačke umesto da se eliminiše kao urina. Međutim, početak vidljivih simptoma za bolesti bubrega u catsis često krajem u bolesti i gubitka funkcije bubrega je obično trajna prema dr Celeste Clements DVM, DACVIM Zdravstvenog mreže Pet.

Vrste bolesti bubrega: Akutni versus hronične

load...

Važno je napomenuti da postoje dva različita tipa bolesti bubrega:

  • Akutna bubrežna insuficijencija
  • Hronična bolest bubrega

Iako simptomi i znaci mogu biti slični, akutni napad podrazumeva iznenadne redukcije funkcije bubrega, dok hronična bolest bubrega nastaje tokom dužeg vremenskog perioda.

Koliko je zapravo Troškovi za Ovn mačku?

Uzroci bolesti bubrega

Tačnim uzrocima bolesti bubrega kod mačaka - akutna ili hronična - može da varira. Jedan vidi isuviše često kod mlađih mačaka kada maca je gricka lepe ljiljanima ste dobili za rođendan. (Napomena: Ljiljani su izuzetno toksičan za mačke i trebalo bi da pozoveš veterinara odmah ako primetite znake da vaša mačka je bila grickanje na njih.) Međutim, drugi uzroci mogu varirati od nečega nasledne do infekcije do blokiranja ili čak i raka.

"Kada smo dijagnozu bubrega, imamo još posla", piše Kristi Duga, veterinar sa PetCoach u svom članku "6 stvari koje treba da znate o bolesti bubrega kod mačaka." "Mi još uvek ne znamo šta je prouzrokovalo bubrezi da mogu oštetiti (i stoga ne). Znajući uzrok nam pomaže da shvatimo šta su prognoze za oporavak je, zajedno sa kako da tretira pacijenta. "

Detekcija bolesti bubrega

Dakle, jasno, otkrivanje bolesti bubrega što je pre moguće couldbe spasonosno. U stvari, ova publikacija veterinar-fokusiran, veterinarska praksa Novosti, izjavio je sledeće u svom članku 2015 na podmuklost bolesti bubrega kod mačaka:

"Od hronična bolest bubrega je uobičajeno u starijih mačaka, značaj skrininga ne može biti precenjena, rekao je Džesika Kvimbi, DVM, dr, član fakulteta u malom životinja interne medicine na Colorado State Universiti veterinarske nastave bolnice.

" 'Rana dijagnoza je povezan sa dužim opstanak", rekao je dr Kvimbi, član Američkog udruženja Feline prakse. "

Ovo je mesto gde je značaj tih redovnih putovanja veterinaru dolazi u. Samo veterinarska profesionalna pravilno mogu dijagnoza bolesti bubrega ranije. 2015 smernice staging Međunarodnog bubrega interesu društva je preporučio koristeći simetrično dimethilarginine (SDMA) test za dijagnozu Stage 1 hronične bolesti bubrega (najranije obrazac).

Za starije mačke, puna viši Panel krvi (koja uključuje biomarkere SDMA) i urina može da otkrije broj skrivenih maladies nego što bi inače primetite simptome. Odatle, imate najbolju šansu za borbu ili uspori napredovanje bolesti.

Da li mačka kija Normalno ili razlog za zabrinutost?

Lečenje bolesti bubrega

Jednom otkrivena, lečenje bolesti bubrega kod mačaka zavisi od uzrokom, baš kao i prognozu. Međutim, bez obzira na uzrok, vaš veterinar će verovatno preporučiti načine da pomogne vaša mačka ostati hidratisani i može predložiti poseban režim ishrane.

Saveti za dobijanje maco da pijemo više tečnosti

"Imajući mačke hidrirana je od suštinskog značaja za njihovo zdravlje bubrega", piše veterinarski tehničar Debi Matlack od PetCoach. Check out njene savete za podsticanje svoju mačku da pije gore.

Imate pitanje o vođenje bubrege vašeg maca zdrava? Pitajte veterinara na PetCoach.

Označeno u
load...

Slične vesti


Post Kućni ljubimci

Da li psi stvarno jedu siroku hranu? upitali smo stručnjake za odgovore

Post Kućni ljubimci

To su avio kompanije koje dozvoljavaju kućnim ljubimcima da putuju u kabinu s vama

Post Kućni ljubimci

Ne mrzite nas kada budete potpuno zavisni od ovih omiljenih blogova za kućne ljubimce

Post Kućni ljubimci

Ja sam platio 400 eura za svog psa, a ja bih to uradio ponovo u srcu

Post Kućni ljubimci

130 jedinstvenih ženskih imena pasa koje su savršene za vaše pse

Post Kućni ljubimci

Psi mogu igrati ključnu ulogu u oporavku pacijenta od karcinoma

Post Kućni ljubimci

Ako ćeš krzneti krzno vašeg kućnog ljubimca krznenom sjenilom, barem uradi to sigurno

Post Kućni ljubimci

Da li mogu biti kućni ljubimci?

Post Kućni ljubimci

9 razloga za usvajanje mačke je apsolutno najbolje

Post Kućni ljubimci

Vlasništvo kućnih ljubimaca pozitivno utiče na vašu djecu na više načina nego na jedno

Post Kućni ljubimci

6 brutalnih razloga da prestanete dozvoliti da vaš pas poljubi

Post Kućni ljubimci

Kako se nositi sa psom koji je izbirljiv jedu