Sve što treba da znate o hibridima vukodlaka | RS.burnbrightlove.com

Sve što treba da znate o hibridima vukodlaka

Sve što treba da znate o hibridima vukodlaka

Odrastanje, mora da sam pročitao Julie od Volvesbi Žan Craighead Džordž 100 puta. Ja set svoju jedinstvenu uma opsesiju na ovih veličanstvenih pasa, kao što sam bio običaj da se uradi sa raznim stvarima tokom godina. Ali moj poštovanje za vukova nije baš slabi kao i druge prolazne fascinacija, pa sam sanjao da ću jednog dana biti dovoljno sreće da imaju vuk-pas hibrid.

Brzo unapred na prošlu godinu, kada je moj suprug i ja odlučili da dovede psa u okrilje naše porodice. Uz pomoć naših dveju uvek nepouzdanih dece mlađe od 6 godina, pored smo preko slike od spašavanja dok smo našli lice koje je govorio za nas: beli nemačkog ovčara, onda pod nazivom Tajson.

load...

Na 8 meseci i oko 65 kilograma, pas mi sada znamo i volimo kao "vilice" očigledno velika rasa. Na svom prvom veterinara posete, rečeno nam je da je pothranjenost i treba da nabacite neke kilograma. Problem rešen! Na nešto više od godinu dana, vilice je popunjena do 100 kilograma i još uvek raste.

I svaki put izlazimo u javnost sa njim, da se isto pitanje: Da li je delom vuk?

Dok smo uvek odgovorio da nije, istina je u početku nismo bili tako sigurni sami. Osjećao sam se prilično siguran da je on, u stvari, jednostavno beli nemačkog ovčara - ali nije bilo poricanja ovog psa je imao prepoznatljiv izgled. Njegova svetlost ćilibara boja očiju, koja se smatra greškom u GSD pedigreom, izgleda da je to faktor koji baca ljude sa najviše.

Dakle, naravno, uradili smo malo istraživanje. To je izuzetno poučno, što je dovelo do zaključka da vilice nije hibrid. Mislimo (više informacija dole zašto je gotovo nemoguće reći da sa svim sigurnošću). Ali za svako pitaju da li je vuk-pas hibrid je dobro za njih, ili da li je pas samo su usvojene može biti jedan, postoje ozbiljni razlozi da treba da se prave.

Šta je vuk-pas hibrid?

Da, to je u suštini ono što zvuči kao - vuk-pas hibrid je životinja koja je deo vuk i deo domaće pas, sa nemačkim pastirima, aljaskih malamuta ili sibirskih haskija Budući da je domaća rasa pasa obično se precrta. Od vukovi i psi su "interfertile," rezultat njihovog uzgoja je održiva potomstvo.

load...

Prema Međunarodnoj Volf centra, međutim, takvi hibridi retko javljaju u vilddue na veoma teritorijalne prirode vukova. Takođe napomenuti je da je od moderne domaće psi potiču od vukova, tehnički svi psi imaju vuk nasleđe. Da bude jasno, vuk-pas hibridni se definiše kao životinje sa čistim vuka pretka u zadnjih pet generacija.

Kakav temperament ne vuk-pas hibridi imaju?

Kao što je objašnjeno Volf Park, veoma cenjen ne-za-profit, "Veoma je teško pisati o vuka hibrida, jer tamo stvarno nije sigurno." Zato što je sadržaj vuk u hibrida je teško utvrditi, temperaments može značajno varira. Da biste utvrdili koliko sadržaja vuk-pas hibrid ima, mora se osloniti na fenotip - koji u osnovi iznosi obrazovane pogodak izveden od fizičkih i ponašanju osobine stvorenja. Zanimljivost: Volf-psi iz istog legla mogu da deluju i izgledaju potpuno drugačije, sa nekim uzimanja na karakteristike psa i drugi vuk.

Niskog pa čak i srednje-content Volf-psi mogu biti tako lako trenirati kao standardni domaćeg psa. Međutim, veći sadržaj vuk u hibrida više divlja životinja je i stoga teže rukovanje. Pošto su vukovi prirodno stidljivi oko i mistrusting od ljudi, tako da su visoki sadržaj Volf-pasa. Visok sadržaj Volf-psi su veoma oprezni ljudi, dok su niskog i srednjeg sadržaja Volf-psi mogu biti nasumice prijateljski kao severnim rasama pasa, kao što je Malamute.

Volf-dog hibridi su moćne životinje, koje mogu biti više teritorijalni, pljačkaški i agresivno od prosečne psa. Na očekivanom 14 ili više godina, oni takođe mogu imati duže životni vek od tipičnog velike rase psa. Oni moraju biti družili rano i sa velikom pažnjom, a ako ne dobiju dovoljno fizičku i mentalnu stimulaciju, mogu postati veoma destruktivna. Oni imaju tendenciju da budu "lajav" i da će žvaću i svačim ako prepušteni sami sebi. Volf-dog hibridi su agilni i često ne mogu biti sadržane standardnim ograde.

Ukratko, volf-dog hibridi su složeni stvorenja. One volf-dog hibrid bi potencijalno ispostavi da savršeno poslušan ljubimca (mada nije verovatno sa visokim sadržajem), dok je drugi mogao biti glomazan i udaljen. Generalno govoreći, oni nisu za vlasnike prvi put psa ili za one sa slabim srcem. Oni treba jak hendler koji je strpljiv i svestan jedinstvene izazove poseduju takvu životinju.

Koje su neke od fizičkih markera vuk-dog hibrida?

Opet, s obzirom vuk-pas hibridi mogu pokazivati fizičke karakteristike ili psa ili vuka, postoji nekoliko kategorički odgovor ovde - ne postoji nijedna osobina koja može pomoći da konačno reći da vaš pas je vuk hibrid. Postoje neke poređenja koje mogu biti od pomoći u određivanju da li je pas vuk hibrid.

Volf-dog hibridi uglavnom imaju duže noge i mnogo veće noge nego domaćeg psa. Njihove grudi su uske. Glava vuk-dog hibridnog vozila je relativno largein odnos prema svom telu, a njeni lice oznake su često mešaju nego psa. Uši su obično podižu, zaobljene i krzno, a njuška je duga i ukazao sa niskim čela ili malo ili nimalo "stop".

Vuk-dog Hibrid oči su obično svetle boje, u rasponu od ćilibara do žute. Nos vuk-pas će biti crn, a njegovi zubi mogu biti duži i sa više izraženom krive od prosečne psa. To može imati debeo grive krzna oko vrata i ramena, a njen rep će često biti ravna i vitko sa crnom mestu (The precaudal žlezde) na vrhu repa baze.

Da li je dozvoljeno da poseduju vuk-pas hibrid?

Regulisanje vlasništva za vuk-pasa hibridsvaries od države, okruga, pa čak i grada. Od otprilike desetak država ima zakone u vezi ove životinje, moraćete da proverite sa svojim lokalnim samoupravama da vidimo da li posedovanje vuk-pas hibrid je čak i opcija u kojoj živite. Bez obzira na to da li je legalan, to ostaje jedan od najkontroverznijih tema u pasa ljubimaca sveta - očekuju dalja pravila i propise kao popularnosti vuk-pas hibrida raste.

Želim jednu; šta sad?

Ako ste Dead Set na dobijanje vuk-pas hibrid, najbolje što možete da uradite je edukovati sebe. Istraživanje, istraživanje, istraživanje je potrebno za ove životinje. Mnogi vuk-pas stručnjaci preporučuju da provodim vreme volontiranje na vuk-pas hibridne ili vuka spasavanja da se orijentišu na jedinstvenom prirodom ovih stvorenja.

Opet, rana socijalizacija je imperativ. Specijalizovana obuka će verovatno biti neophodno sa visokim sadržajem vuk-pasa hibrida, što je za zapisnik možda nikada neće biti gigant Snuggli i druželjubiv pas ste sanjali. Volf-dog hibridi zahtevaju sigurnu prostor za pokretanje i vežbe sa 7- ili 8 metara ograde na minimum - oni su Ispunjenje begunaca. Oni mogu biti veoma nezgodno Housebreak. Takodje, vuk-pas hibrid nikada ne treba da bude ostavljen na miru sa detetom zbog svojih prirodnih predatorskih instinktima.

Ukoliko se odlučite da nastavi vlasništvo nad vuk-pas hibrida, od presudne je važnosti da se traži od uglednog odgajivača ili, još bolje organizacije za spasavanje. Pogrešno tumačenje radi besno u vuk-pas hibridne svetu, sa određenim prodavci tvrde mladunaca bez sadržaja vuka su visoki-sadržaja (i punjenje ruku i nogu za njih).

Gde mogu da saznam više?

Vuk park, Međunarodni vuk Centerand Urlikanje Vuds Farmare sve fantastične resurse za učenje više o vuk-pas hibrida.

load...

Slične vesti


Post Kućni ljubimci

Da li koristite jabukov sirće na svojim psima?

Post Kućni ljubimci

Zašto izgleda da psi nemaju tastaturu?

Post Kućni ljubimci

Vaš pas će vas zauvek voleti ako ih zakačite zamrznutim poslom

Post Kućni ljubimci

Korak po korak vodič za bezbedno čišćenje ušiju vašeg psa

Post Kućni ljubimci

8 stvari koje stručnjak za ishranu životinja želi da znate o svom kućnom ljubimcu

Post Kućni ljubimci

Nije me briga koliko su naši stručnjaci za vještine - vrijedni su mi ljubimci

Post Kućni ljubimci

Upoznajte kavkasku ovčaru - zapanjujuću pasminu pasa koja izlazi iz planina

Post Kućni ljubimci

11 saveta koje će vreme vašeg psa učiniti mnogo lakšim

Post Kućni ljubimci

Sad znamo zašto mačke stvarno imaju bradavice

Post Kućni ljubimci

Da li je vaša mačka zatvorena? Evo kako da ih krenemo

Post Kućni ljubimci

Da li psi doživljavaju žalost na isti način na koji ljudi rade?

Post Kućni ljubimci

Zašto psi dobijaju slučajne burne energije?