Zašto ne mogu plivati neki pasovi pasa? | RS.burnbrightlove.com

Zašto ne mogu plivati neki pasovi pasa?

Zašto ne mogu plivati neki pasovi pasa?

Nije slučajnost je "kuca veslo" je jedan od prvih plivanja udaraca učio da početak ljudske kupača. To je jednostavan za učenje i oponaša tehniku naših voljenih pasa, koji su izuzetno veliki plivači. Ili tako smo učili da veruje.

Zašto pasa kognitivne disfunkcije je u porastu i ono što možemo da uradimo

Mnogo pasa vole vodu. U stvari, neki psi čak imaju želju rase zasnovan na pliva (kao ovih 15 rasa pasa koji su veliki plivači). Portugalski voda dogsare tako izuzetno posvećen kupanje da neki stručnjaci sugerišu porodice žele da usvoje ih da žive gde će psi moći da pliva.

load...

Ali ono što je manje poznato je da nisu svi psi znaju da plivaju. Naučio sam na teži način u osnovnoj školi kada je moj pas, Bichon Frise, počeo da tone dok je pokušavao da prati neke obližnje patke. (Srećom, mi ga izvukao brzo i stalno ga dalje od vode nakon toga.) Istina je određena psi i određene rbija, su više skloni da tone od drugih. Dok svaki pas može da se udavi, a svaki pas je individua, nekoliko fizičke karakteristike čine ga teže za neke rbija da ostane na površini.

Ali, šta su to faktori koji mogu napraviti pas siromašni plivač? Proverio sam sa stručnjacima u PetCoachand polke neke druge stručne literature za saznati.

1. Brkovi mogu pomoći vaš pas oseti vodu i pozicionirati glavu bolje

Vhiskers (koji se nazivaju vibrissae) imaju značajnu biološku svrhu. Prema ekspertima nad na PetCoach, oni "su povezani sa najveće dvanaest parova kranijalnih nerava; veće od onih koje se bave drugim čulima, kao što su mirisa, sluha i vida. "U suštini, Fido je brada šalju informacije iz njegovog okruženja direktno u mozak. (Saznajte više o tome zašto psi imaju brkove.)

load...

Dok su svi rbija imaju brkove, neki mogu biti prikačen dole u ​​redovnim praksi četkanja. I ovde je mesto gde plivanje dolazi u: Istraživanja pokazuju da brkovi možda ključnu ulogu u pomaganju u plivanju sisara bolje kretanje kroz talase - kako držeći dobar položaj tela i održavanje glavu iznad vode. Prema Kathleen Vong, autor California divljih članku "brkovi! Osećaj za the Dark", "Jedan istraživač je utvrdio da pacovi koji su Paddled uz plivanje u turbulentnom vodi utopila nakon što je njihova vibrissae uklonjen. Bez brkova, životinje nisu mogli da zadrže svoje noseve iznad vodene linije. "

Suština je dužina i količina brkova maihave i uticaj na sposobnost psa da pliva, pa sledeći put ste na Groomer, možda ćete želeti da im kažete da preskočite clipping brkove.

2. Struktura tela mogu uticati na balans, brzina i sposobnost vašeg psa da zadrži svoju glavu iznad vode

Šire prihvaćena, faktori kao što su velike glave, kratke njuške i nogu, bure grudima i manjih zadnjih krajevima mogu svi uticaj sposobnost psa da bude šampion vode. "Najekstremniji primer ovih rasa, buldogoliko, je tako loše napravljen za opstanak vode da odgajivača i spasilačke grupe često zahtevaju kućnu proveru kako bi se osiguralo da se bazen je bezbedno ograđena," primećuje dr Marti Beker u svom Vetstreetarticle, " da svi psi plivaju? " Tamo gde je voda, ove jadne mladunci treba spasilac 24/7.

6 saveta kako bi vaš život kao pas Parent manje stresno

3. Tip kose i gustina može dodati veću težinu vode nego što vaš pas može nositi

Manje pričalo o faktori moraju da rade sa psom rase tip kose i gustine. Dok moje detinjstvo pasa couldsvim, sama količina kose je imao kao Bichon je to nemoguće. Njegova kosa brzo počela da apsorbuje vodu i ja ga. Dreser Kristina Lotz navodi isti od shih tzus u njenom IHeartDogsarticle, "10 rbija To su najgore Plivači." "Ako su u" punom kaputu 'postaje zaista teško u vodi ", piše ona. Dodajte tome njihove male noge, kraće njuška i bure grudi i Ši Tzus [sic!] Se ne očekuje da će osvojiti narednu godinu dok-Diving takmičenja.

4. Neki rbija jednostavno ne izgleda da vole vodu

Konačna mogući faktor u Champ kupača je temperamenta. Čini se neki pas rase imaju genetske predispozicije da ne vole (pa čak i mržnje) vodu, koja bi mogla da ima veze sa raznih faktora. VetStreet anketiranih 249 veterinarski stručnjaci 2014. Godine i utvrdio da pojedine rase vrh svoje liste "vodi stidljiv" pasa, uključujući Chihuahua, čivave i Bichons u prva tri mesta.

Dog voda-sigurnosne napomene

Naravno, svaki pas je individua i pojedini psi mogu pobediti šanse (ili imaju samo-destruktivna tendenciju da zaroni u vodu u svakom slučaju). Dakle, ovde su neke brze FAK iz PetCoach tim stručnjaka će vam pomoći da zadrži psa vode-loving sigurno:

Kada štenad može da počne da pliva? "Štenci kao mladi kao 8 nedelja mogu se unositi u vodu", kaže ovaj PetCoach K & A. "Uvek nadgleda i isprati nakon toga, naročito ako kupanje u jezeru ili ribnjaka. Osušiti uši temeljno kao dobro. "

Pa kako da najbolje predstaviti svog psa da zalijem? Najbolje tehnike je da se ide na laganim tempom za vašeg psa. Takođe žele da izbegnu stvaranje nepotrebne traume u ranim Fido je bazen života. (Pogledajte ove savete za dobijanje vaš pas se koristi za vodu.)

Kako Stop Iour Dog from Barking All Night Dang

Da li je potrebno da uradim nešto posebno pred kupanje? Drži psa-u-dateon svim vakcinama i Heartvorm i buva / tick lekove. Osim toga, pobrinite se da imate dovoljno pitke vode oko za doggi (i sebe!).

Šta o životnom prsluk? Da li moj pas je potreban da - i ima mnogo dobrih razloga svi psi treba da ima jedan, čak i one Champ plivače. Oni mogu pomoći psi pliva duže i da ih vidljivije u vodi.

Da li uvek treba gledati Fido plivanje? Apsolutno. Neverleave psa bez nadzora u blizini vode! Čak i ako je vaš pas fantastičnu plivača, budite sigurni da ga drži podalje od vode, osim ako neko dostupan da nadgleda.

Da li postoje zdravstveni rizici plivanje? Ima mnogo parazita pas može da sklopi ugovor dok plivanje. Vi ćete želeti da proverite da li vaš pas je do-to-date na svim vakcinama i preventivne lekove i obratiti pažnju na bilo kakve promene u ponašanju ili zdravlje kasnije. Pitajte svog veterinara o svim drugim specifičnim problemima, kao što su uši i infekcija oka za vaš svakog psa i kako ih izbeći.

Kako je vreme počinje da se zagreva (naročito za nas sever) i počinjemo da provode više vremena u blizini i u vodu, to će činiti nam nešto dobro da znaju kako će naša pasa najbolji prijatelj to srediti. Možemo volimo jezero, ali štene ne može. Moramo se suočiti sa činjenicama - neke rase su izgrađene da tone, ne pliva, a mi ćemo ih volimo svi isti.

Označeno u
load...

Slične vesti


Post Kućni ljubimci

5 koraka da ispuniš sudbinu svog ljubimca kao model

Post Kućni ljubimci

Imam sablasne snove o mojim starim mačkama pre usvajanja novih

Post Kućni ljubimci

Ako izgleda da je vaš pas uvek bolestan, alergije na hranu mogu biti krivci

Post Kućni ljubimci

To su avio kompanije koje dozvoljavaju kućnim ljubimcima da putuju u kabinu s vama

Post Kućni ljubimci

8 načina da se nosite sa anksioznošću vašeg psa

Post Kućni ljubimci

20 malih pasmina pasa koje su Beiond slatko

Post Kućni ljubimci

Da li je mom pasu zaista potreban dodatak?

Post Kućni ljubimci

Prirodni lekovi za kućne ljubimce mogu biti totalni menjači igra

Post Kućni ljubimci

8 činjenica o jeziku mačaka koje svi vlasnici Kitti moraju znati

Post Kućni ljubimci

10 jedinstvenih kućnih ljubimaca koje će vam se svideti jednako kao mačka ili pas

Post Kućni ljubimci

Psi mogu igrati ključnu ulogu u oporavku pacijenta od karcinoma

Post Kućni ljubimci

56 imena iz dišnih pasa upućenih savršenim za vašeg princa ili princeze