Zašto psi jedu travu? | RS.burnbrightlove.com

Zašto psi jedu travu?

Zašto psi jedu travu?

Postoje dve stvari koje mogu da računaju na kad god okrenem nemačkog ovčara, Javs, loose u dvorištu za podnevnom Romp: On će neminovno oborite na sejalica za vrata (svaki put..), I on će naći dobar mrlja trave kapiji dole. I dok znam razlog za prvi - verovatno vreme da krene da sejalica - Često se pitam zašto vilice misli trava je tako ukusna užina.

4 načina da držiš Pas put i zabavljali Veather in Hot

Međutim, ne izgleda da je jednog jedinog razloga psi vole da chomp travnjak. Obiman Sleuthing pokazuje da može biti bezbroj objašnjenja za ponašanje. Na sreću, međutim, opšti konsenzus je da ta navika neće povrediti vašeg psa.

load...

Što se tiče vašeg travnjaka, dobro, to je druga priča, zar ne?

Ali, ako takvo ponašanje vas zbunjuje dovoljno da traži izvor organicappetite vašeg psa, očigledno žele detalje. Dakle, evo nekoliko mogućih objašnjenja će vam pomoći da bolje razumete štene.

To je evolucijski osobina

Prema Andrea rediger na Purdue Universiti College veterinarske medicine, jedan teorija je da domaći psi žude za travu zbog svojih predaka DNK. Ova teorija sugeriše da "nedomestifikovanih su psi prirodno omnivores stoga odomaćenim psi instinktivno obuhvata biljni materijal u ishrani." Takođe se spekuliše da nedomestifikovanih psi razvila ukus za travu, zato što je stomake plena su potrošene.

Oni imaju grčeve u stomaku

Lično, ovo je ono što sam uvek govorio odrastanja - da ako pas jede travu, njegova stomak je verovatno uznemirena. Kao ljudi (a još više jer su njihove opcije ograničene), psi imaju tendenciju da traže od prirodne remediesto boljke kao što su mučnina i nadutost. Unesite trave jedenje. "Kada jedu vlati trave, veruje se sitne" dlake "na sečiva golicaj jednjaka i želuca kao idu dole," objašnjava Vet Live je dr Lači. "Ovo zatim često dovodi psa da povraća, koji može biti upravo ono što je doktor naredio da se nešto jeli su je uznemiruje njihov stomak."

load...

Ukoliko ste Dodaj maslinovo ulje u vaš pas ishrani?

Oni popunjavanje hranljivu jaz

Ako vaš pas je dobro hranjeni i negovani, ova teorija ne može uopšte ne odnosi na vas. Vredi napomenuti, međutim, zbog toga što su neki vlasnici kućnih ljubimaca koji pripremaju hranu svojim ljubimcima je sami mogu da budu podložni hranljivih praznine - posebno ako su novi u ovoj vrsti ishrane. Ostali psi koji mogu da spadaju u ovu kategoriju su zanemareni ili napuštene pse koji su preterano gladni. U suštini, dr Majkl Goldberg, veterinar, kaže Moderna pas Magazinethe Ideja je da ako nisu ispunjeni prehrambene potrebe jednog psa, njegovo telo će žude i tražiti određene hranljive materije.

Oni vole taj ukus

Hej, ponekad najjednostavnije objašnjenje ima najviše smisla. Kao Dog Vhisperer Cesar Millan ukazuje na svojoj internet stranici, mladunci su prirodni čistači koji su prilično uvek u potrazi za svoju sledeću ukusnog zalogaja. Da li je moguće da, kao ljudi, psi poput ukus svežeg zelenila? Millan misli da je jedna od mogućnosti. Samo pomislite na vašem dvorištu kao salatama besplatno dometa!

Ako ćeš Die vaš ljubimac krzno i Funki Shade, barem Do It bezbedno

Naravno, uvek je dobar ideja da Vaš veterinar poziv ako primetite uptick u travu jede navika vašeg psa ili bilo koju drugu promenu u ishrani. U međuvremenu, držite se toksične proizvode u dvorištu tako da štene ne rizikuje truju kada je ručkova na travnjaku.

load...

Slične vesti


Post Kućni ljubimci

Da li mačke znoju?

Post Kućni ljubimci

6 saveta za spašavanje vašeg nameštaja, kačketi vaše mačke i svačije razumevanje

Post Kućni ljubimci

14 kućnih ljubimaca koji su teško uništili vaš odmor

Post Kućni ljubimci

Ako izgleda da je vaš pas uvek bolestan, alergije na hranu mogu biti krivci

Post Kućni ljubimci

10 pasova koji se ponašaju kao mačke - u slučaju da se stvarno ne možete odlučiti

Post Kućni ljubimci

4 načina da vaš pas bude aktivan i zabavljen u vrućem vremenu

Post Kućni ljubimci

10 jedinstvenih kućnih ljubimaca koje će vam se svideti jednako kao mačka ili pas

Post Kućni ljubimci

Da li vaš pas jede svoj vlastiti udarac? Evo kako da zaustavite Nasti naviku

Post Kućni ljubimci

Zašto izgleda da psi nemaju tastaturu?

Post Kućni ljubimci

Nije me briga koliko su naši stručnjaci za vještine - vrijedni su mi ljubimci

Post Kućni ljubimci

8 stvari koje stručnjak za ishranu životinja želi da znate o svom kućnom ljubimcu

Post Kućni ljubimci

12 toksičnih biljaka koje vlasnici mačaka ne smeju držati u svom domu