Zašto se mačke mesaju? postoje zapravo 7 načina da se to odgovori | RS.burnbrightlove.com

Zašto se mačke mesaju? postoje zapravo 7 načina da se to odgovori

Zašto se mačke mesaju? postoje zapravo 7 načina da se to odgovori

Da razjasnimo jednu stvar. Volimo kad nam naši mačke daju veensi male masaže - bez obzira na to koliko bolno bilo. Tako je izvan slatko da ih gledam kako se sitne kolače da smo spremni da previde činjenicu da je naša koža se probio sa onim što se oseća kao hiljadu sitnih kandžama. Ali, kao što hipnotiše mešenje je, jedno veliko pitanje je uvek zadržavaju u leđa naših umova kao naši mačići ide u grad: Šta su oni zaista rade i zašto to rade?

"Kneading je ritmički gura i vuče pokret oni veze sa svojim šapama, za razliku od ogrebotina predmete poput nameštaja ili tepiha," dr Eloiz Svetao, rezident veterinar u ljubavi da se PET, objašnjava. "Mačke zamesi zbog niza razloga, a ne postoji stvarno jedan poznati razlog zašto oni zapravo to."

load...

Našli smo sedam razloga za nagib vašeg mačke te zamesili. Ili kosu. Ili krevet. Ili pas.

1. Muža

"Mačke instinktivno zamesi kao mačići kad doji od mame da pomogne zajedno njenu proizvodnju mleka," Svetli kaže SheKnovs. Shavn Simons - osnivač Kitti Bungalov Charm School za tvrdoglavog Mačke, neprofitna, Los Anđeles zasnovan Feral Cat Rescue - i dodaje: "Ovaj predlog je usko vezan za vreme kada su bili mali, uteši, i toplo mleko bi beskrajno teku. Sada možete videti zašto je potrebno da ponovo to vreme! "

Da li Cats Fart?

2. Affection

"Razlog mačke mesi je za udobnost i naklonost To je tehnika opuštanja,. Pokazuje da ti veruju i oni te vole", kaže dr Eliz Kent DVM, koji je poželjan provajder u Vet24seven- nova aplikacija koja omogućava ljubimca Vlasnici da se konsultuje sa veterinara iz svog telefona. Simons gleda mešenje na ovaj način: ". Ova zen trenutak je kao zagrljaj"

3. Ugnježdenja

"Mačke zamesi kada su opuštajuće, možda kao vraćanje na formiranje malo gnezdo trave da se udobno na" Svetli sugeriše. PetMDalso savetuje da ova navika može da potiče od divljih predaka naših mačaka ", jer bi se zamesi visoku travu da se uspostavi krevet ili proveri neželjenih posetilaca ispod.

load...

4. Vlasništvo

Bright objašnjava, "Mačke imaju mirisne žlezde na nogama, pa možda mešenje je takođe način 'poseduje' ti ili određenu stavku, kao što je komad nameštaja."

5. Istezanje

Dr Bernadine Kruz, DVM - saradnik veterinar u Laguna Hills životinja bolnici i ekspert za kućne ljubimce, koji se pojavljuje na emisijama kao što su Cats (A & E) i Petcetera (Discoveri Channel) - primećuje sledeće: "Kneading može biti veoma umirujuće ponašanje za mačke. Oni će obično proširiti i savijte svoje šape kada su zadovoljni možda čak smatraju da su balavi malo istovremeno -.. Mačji blaženstvo "

10 Rase pasa koji se ponašaju kao mačke - u slučaju da zaista ne mogu Make Up Iour Mind

6. Going u toplotu

PetMD dodaje da žene mačke imaju tendenciju da mesi neposredno pred odlazak u toplotu. Može se smatrati kao znak za muški mačku da je ona spremna za neku TLC.

7. Sreća

"[Kneading] je slična prede u tome što je pokazuje zadovoljstvo, osim samo jedan u 100 mačke će mesiti", objašnjava Kente. Međutim, ona kaže, "To nema nikakve veze sa odvođenja od majke prerano, to je samo mit Oni su jednostavno izražavaju naklonost.."

load...

Slične vesti


Post Kućni ljubimci

Najvažnija imena pasa iz 2018. godine su i oni nisu ono što smo očekivali

Post Kućni ljubimci

Uh-oh millennials, cezar Millan misli da si previše pokvaren da posedujes psa

Post Kućni ljubimci

Zašto me mačka uči?

Post Kućni ljubimci

Zoološki vrtovi u svetu započeli su najtanji trend u Tvitteru i mi smo tu za to

Post Kućni ljubimci

Strašne posjete hitnoj veterini - evo koliko su to stvarno koštali

Post Kućni ljubimci

Potrošio sam stotine dolara samo da saznam da je moj pas gas

Post Kućni ljubimci

Mogu li ljubimci otkriti ljudske emocije?

Post Kućni ljubimci

12 iznenađujuća (a ponekad grozna) znakova da vas mačka zapravo ne mrzi

Post Kućni ljubimci

Kako uzgajati Lili da dodate malo vov faktora u vašu ribu činiju

Post Kućni ljubimci

Da li psi doživljavaju žalost na isti način na koji ljudi rade?

Post Kućni ljubimci

Ako ćeš krzneti krzno vašeg kućnog ljubimca krznenom sjenilom, barem uradi to sigurno

Post Kućni ljubimci

Koliko je pasa previše?