5 groznih stvari djeca govore svojim roditeljima - i šta da rade kada se to dogodi | RS.burnbrightlove.com

5 groznih stvari djeca govore svojim roditeljima - i šta da rade kada se to dogodi

5 groznih stvari djeca govore svojim roditeljima - i šta da rade kada se to dogodi

Zaboravite strašne dvojke (koji nadživi treći rođendan, za zapisnik) - jednom vaši klinci dostignu starost gde oni imaju svoje mišljenje, ti si u neku oblast. Većinu vremena, vaša deca će vas podsetiti da ste najbolja mama ikada (Duh), ali kada dospevaju hormona ili šećera ispravke dovesti do spontanog ne tako lepom jeziku, može biti teško znati kako se rukuje su okrutno primedbe. Dok vaš početni odgovor može da bude bori vatru sa vatrom, klinički psiholog, roditeljstva stručnjaka i autora Stefani O'Learisais učenja kako da se ublaži razgovor bez gubljenja hladnokrvni je ključ.

10 razloga da je sjajno biti skranči mama

"Koleno-kreten reakcija da odgovori ili čak reći nešto negativno u odgovoru je teško odoleti jer u izjavi vašeg deteta te verovatno šokirala. Going još dublje, važno je uzeti u obzir da su deca veoma dobri u identifikovanju roditeljske slabosti i govori stvari koje su moćna zato što su te udariti tamo gde boli. " Stavljanje kočnice na svojim emocijama i vašeg verbalnog odgovora u ovoj situaciji je teško, ali definitivno je najbolji način da se nastavi ", objašnjava ona.

load...

Prvi put - ili sledeći put - vaše dete kaže jedan od ovih štetnih izjava, pratite O'Leari savet na najbolji način da se to edukativni momenat da umesto da ga pretvori u veliku raspravu.

1. "Mrzim te!"

Ne bi neka vaš Preteen Gal kupiti gaćice cut-off je očajnički želeo za spavanje-daleko kampa? Ili smanjiti na vreme ekranu, tako da Vaš uskoro biti srednji Schooler mogao da u svojim letnjim čitanja zadatke? Kada zahtev ne savijaju u njihovu korist, vašeg deteta ljubav oseca mlaka. Kada kažu H-reč, međutim, to je više o tome kako se osećate prema sebi i manje o svojim osećanjima o tebi. "Dete može reći," Mrzim te ", jer su loše osećaju o sebi, jer se bore da toleriše limita ste postavili, ili zato što su skretanje pažnje na nešto bi radije ignorišu, što ih dovodi do neprijatno , "objašnjava O'Liri.

Kako čitati koje dete govor tela

U ovoj situaciji, O'Liri savetuje da duboko udahnete i rade sve da drži na zemlji, dok je ignorisanje izliv. "Budite sigurni da obratite pažnju na vaš govor tela i izrazi lica, jer dilatacija oči i ogorčen disanje govori mnogo deci, čak i kada ne kaže ni reč," zapaža ona.

2. "Ti si loš mama!"

Prvo i najvažnije, ti si totalno ne, i ne zaboravi. O'Liri kaže da će deca često biti brzo da kritikuje kakva roditelj ti kad se ne slažu sa jednim od svojih odluka ili da ne dozvoljavajući im da urade nešto što oni misle i svi ostali njihova starost radi.

load...

"Odličan način da se ovde odgovoriti da su otvara linije komunikacije i zahteva vaše dete da se odgovornost za svoje reči je reći, 'Ja znam da je teško kad ne dam ti da ti želiš ili ne slažete sa vama. Razumem da mislim da nisam sada dobra mama / tata, ' ", kaže ona." Ovo potvrđuje osećanja vašeg deteta na način koji izjednačava emotivni klimu razgovora zato što se ne ubacivanjem svoje jake emocije Into the mik. "

3. "Tako-a mama je mnogo bolji od tebe!"

Možda težiti da bude najbolja mama na bloku, ali takođe ima za cilj da obezbedi najbolji kvalitet roditeljstvo možeš. To bi moglo da znači da ponekad nisi baš najviše prihvatljivo ili moderna (u očima tvojim detetom je, roditelj koji kaže 'da' na svakom super-zabavna aktivnost žele da rade ili probati.) Ali, dok O'Liri kaže ova izjava pokazuje da se ti u odnosu na drugog roditelja, to takođe može otkriti osećaj neadekvatnosti ili ranjivosti: "Ponekad deca projektuju svoje osećanja i iskustva na one koji ih vole bezuslovno, pa tread lako pre nego što reaguje", upozorava ona.

Ključ je da se, opet, priznaju njihove emocije, bez svađe. O'Liri predlaže kaže, "Mora da je teško da se tako osećam", sa onoliko iskreno kao što možete prizivati. "Imajte na umu da se ne leži Ako vaše dete ne oseća da je neko drugi je roditelj je bolje., To je teško ja ne kažem da je to istina, ali vaš odgovor je i tačan i potvrđivanje.", Kaže ona.

4 "Voleo bih da nisi moja mama!"

Jao. U žaru trenutka kada ne izdavanje dozvole su toliko požele, oni zapravo mogu poželeti da "živi sa boljim mamom." Ali stvarno, šta oni govore: "Mama, ne osećam kao da me razumeš." Umesto da se vraća sa jednako srednjem ili odbacuje izjave, O'Liri kaže da ih ubiti ljubaznošću, govoreći, "Mora da je teško da se tako osećam, i volim te bez obzira na sve. '"

Naš nomadski život je najbolji poklon ikada dali našu decu

5. "Voleo bih da si mrtav!"

U ovom trenutku, vaše dete verovatno se oseća kao on ili ona je gurnula u svoju granice i da je izvan kontrole i nemoćni. Jer se osećaju kao da ne može da promeni ništa o situaciji, oni žele da se uverite da se osećate previše zarobljen. Ovde O'Liri kaže da se fokusira na poštovanju i razumevanju, iako su tvoja osećanja verovatno razbijenog. "Mirno kažu, 'Ja znam da si uznemirena. Želim da čujem šta imate da kažete kada možete koristiti poštovanje reči", "kaže ona. "Nije neophodno zahtevati vaše dete da bude" lepo sa tobom, ali poštovanja komunikacija treba da bude standard i pomoći će vaše dete zna on ili ona može da govori o negativnim stvarima ali da ne povredite. "

load...

Slične vesti


Post Roditeljstvo

Badass Bethani Hamilton još uvek surfuje - trudna i sa jednom rukom

Post Roditeljstvo

Da li će ovo kraljevsko pravilo pomoći kraljici Šarlotu da postane kraljica?

Post Roditeljstvo

Kako pomoći vašem djetetu kroz pad srednjoskolskog obrazovanja

Post Roditeljstvo

Kako prepoznati znakove seksualnog napada na djecu - i šta dalje

Post Roditeljstvo

7 stvari koje vaši prijatelji bez deteta žele da znate

Post Roditeljstvo

Kako riješiti probleme vašeg deteta u svakoj dobi

Post Roditeljstvo

9 razloga da prestaneš da pokušavate da decu uključite u to što želite

Post Roditeljstvo

Serena Villamsova beba ima svoj sopstveni instagram - koju vode njeni roditelji

Post Roditeljstvo

10 postpartalnih saveta koje će vam uštedeti zdrav razum

Post Roditeljstvo

Da li je Kim kardašian zapad samo ispustio visoko očekivano ime bebe?

Post Roditeljstvo

Kevin Hart i Eniko parrish dele ime bebe na džungli

Post Roditeljstvo

Kako raditi domaći zimski odmor