6 stvari koje bih želeo da znam o prevelikoj bebi | RS.burnbrightlove.com

6 stvari koje bih želeo da znam o prevelikoj bebi

6 stvari koje bih želeo da znam o prevelikoj bebi

Od Lisette Allen

U decembru 2015. Godine, moja voda neočekivano provalio u mojoj 33. Nedelji trudnoće. Dva dana kasnije, sam rodila malog, ali potpuno zdrav ćerke.

Za mnoge, reč "preuranjeno" iznosi tugu - a ipak sam bio iznenađen koliko nontraumatic rađanja umereno prevremeno beba može da bude.

Naravno, bio sam veoma srećan. Ja ne želim da odbaci stresno vreme da mnogi roditelji preemies, posebno teško prevremeno rođene bebe, ide preko. Ali, zahvaljujući ogromnim skokovima koji su izneti u neonatalne nege, ako ste sreće, iskustva ima prerani bebe ne mora biti pakao.

load...

Ovde je pregled od mudrosti prikupljene iz tog vremena, koji se nadam da će pomoći drugima u sličnoj poziciji navigaciju te panicne, lude i vesele prve nedelje.

Tu je preuranjen i onda reallipremature tu je

Preuranjeno je termin pokrivač koji obuhvata veoma različita scenarija. Dok smo u svakodnevnom govoru koriste istu reč da opiše sve rane dolazaka, postoji velika razlika između imaju izuzetno prerani bebe i umereno prevremeno jedan kao ja. Razumljivo je da bi želite da izlude kad čujete doktori kažu "preuranjena", ali ako porođaja mesec ili dva ranije vs. Tri ili četiri, stope preživljavanja su sasvim drugačiji. Moj cimer u bolnici rodila dan prije mene na 23 nedelja; Moguće njene kćerke za opstanak je samo 20 odsto, dok je moj 33-nedelja stare šanse su mnogo veće - 95 procenata. Godinu dana kasnije, obe naše devojke su napreduju.

Sve Još uvek osećam "normalno"

Ide u rad početkom obično znači vaš plan rođenje je izbačen kroz prozor. To se, međutim, ne znači da će beba biti odmah oteo i odgurnuo u inkubatoru. Prevremeni porođaj ne znači automatski carski rez ili da nećete dobiti tu dragocenu koža na kožu kontakt smatra toliko važan za vezivanje. Majka priroda je Pametnica: Mnoge žene uspevaju da uspešno dojenje bebe koji su samo 30 nedelja. Ključ je da radi van brzo šta vaši prioriteti su i da komuniciraju onima medicinskog tima. Možda taj plan rođenje može biti prilično izmenjen nego potpuno uništio.

load...

Mama Jame Preemie bebe protiv domaćinstava objekti u Epic Battle of Cuteness

Veličina je bitna

Preemie mame: Pripremi se za hor "ona je tako mali!" i "Ona je kao lutkicu!" Kasnije sam se osećao kao da vrišti, "ja rodila licu, nije igračka!" (Nekako otpor).

Dok 6 nedelja stara beba koja je 5 funti, 5 grama može izgledati minijaturu drugima, mogu da se živo sećam kada je prvi put na mojim grudima na tričavih 3 kilograma 8 unci. Samo duboko udahnite i podsetite sebe da većina preemies nadoknaditi sve svoje razvojne markere do dobi od 2. Takođe, nemojte se uvrediti ako ljudi izgleda žele da drže ono što misle da je mali beba, jer oni vide ih kao delikatna ili krhak. Znate kako robustan vaše dete mora da bude da se ovo napravi daleko.

Babi Boot Camp

Kao po prvi put mame, bio sam na kraju zahvalan za produžetaka sam proveo u bolnici brigu o mojoj ćerki uz podršku obučenog medicinskog osoblja 24/7. Iako sam bio otpušten posle tri dana, bio sam u stanju da ostanu u specijalnim smeštaja pored neonatalna odeljenju gde će ići svaka tri sata non-stop da se hrani, promene i / ili kada joj. Sestre su bili ljubazni, pristupačan i briga - oni nikada sam se osećao kao da ih je gnjaviti kada sam tražio pomoć sa za milioniti put dojenja. Provesti praznika u bolnici je i napravio malo više podnošljiva svojom veselom ponašanjem i blesavim Santa kapama. Zahvaljujući njihovoj pomoći, u vreme kada je moja ćerka je otpuštena, osećao sam potpuno uveren u moju sposobnost da se brine sama.

Morao sam da Sacrifice Time Vith Mi Premature Tvins da Start Mi Business

Štedljiv rasadnik

Velike su šanse da ste mislili da bi imao još nekoliko nedelja ili meseci da se organizuje rasadnika, istraživanje pravi kolica i zalihe pelena. Pogrešno. Međutim, bonus je da nije imala toliko vremena da se iskušenju da kupi beskorisni opremu. Biti nepripremljene znači da ćeš biti snalažljiv - stara kuhinjski sto i dalje visi od našeg prethodnog stana napravio savršen sto promena, običan jastuk je bio savršen oslonac u toku, a dojenja nego sa visokom cenom Boppi jedan i pelena za smeće sa zapečaćen poklopac nije bio morate imati na kraju krajeva. Prijatelji i porodica su takođe skloniji da se okupe oko i kopaju kroz ormarića za stvari da prenesem ako znaju da si u maloj nevolji.

Roditeljstvo novorođenče u bolničkom nasuprot kod kuće

Preemies spavaju. Mnogo. Ostvarivanje te mišiće povoju vilica dok blokiranje na grudima ili puzi udove tokom pelena promena koristi ogromnu količinu svoje energije. To je značilo da čim sam staviti svoju ćerku dole u ​​svom krevetu, zaspala odmah. Ona je hranjena na rasporedu, koji je dao Moji dani čvrstu strukturu.

Pretpostavio sam da će se nastaviti kada smo bili prazni. U roku od nekoliko nedelja, ja sam očajnički je ljuljanje da spava dok cooing uspavanku u njenom uhu. Pouka ove priče? Budite spremni za činjenicu da roditeljstvo u bolnici je različito od roditeljstva u okruženju kuće.

Dok ovo pišem, moja ćerka Stela, koji je sada 13 meseci, se Pričao za sebe u svojoj plai kuhinji dajući joj je omiljena plišane igračke za Bear Hug. Ona je žestoko radoznao, sunčan i društven devojka koja teži Krupan 23 funti. Osim upalu grla, sapi i čudan hladnoće, ona je zdrava otkad smo poslednji put januara napustio bolnicu na snežnom danu. Niko ne kaže da je Preemie je sve jednoroga i duge, ali onda, nije ni bebu. Drži se. I vi možete imati srećan kraj.

load...

Slične vesti


Post Roditeljstvo

Nikada nisam kupio svoje dijete božićnog poklona

Post Roditeljstvo

Kako pomoći deci koji se plaše pucanja - i izbegavajte padanje

Post Roditeljstvo

Tira banke žale zbog dijaloga sina Jorka na društvenim medijima

Post Roditeljstvo

Da li mogu učiniti bilo šta da sprečim da moj 17-godišnjak ima seks?

Post Roditeljstvo

Dokaz Rajan Rejnolds je najsmešniji tata na Tvitteru

Post Roditeljstvo

Da li će ovo kraljevsko pravilo pomoći kraljici Šarlotu da postane kraljica?

Post Roditeljstvo

Ova deca čine nas prilično sigurnim u budućnost

Post Roditeljstvo

10 načina da se osećam kao majka zmajeva svaki dan

Post Roditeljstvo

Kejt Middleton govori o podršci za mentalno zdravlje majki

Post Roditeljstvo

Konačno, roditeljski izvještaji su ovdje

Post Roditeljstvo

Roditeljski savet: koliko je rano prerano da objavite svoju trudnoću?

Post Roditeljstvo

10 najsmešnijih tveetova od roditelja ove nedelje