7 stvari koje nećete naučiti o postpartalnom oporavku u klasi rođenja | RS.burnbrightlove.com

7 stvari koje nećete naučiti o postpartalnom oporavku u klasi rođenja

7 stvari koje nećete naučiti o postpartalnom oporavku u klasi rođenja

Verno sam svake nedelje prisustvovao porodilišta časove tokom trećeg tromesečja moje prve trudnoće. Naučio sam o disanju, tehnike relaksacije, pozicije rada, opcije bol-reljef, moguće komplikacije isporuku i medicinske intervencije. Ono što nisam naučio je kako da se nosi sa posledicama porođaja. Neki možda misle da je to dobra stvar da je neizdrživ bol, ponižavajući problemi toalet i čudnih fizičke side effects of bebu nisu široko raspravlja u porođajnom klase. Ali bih cenio upozoriti jer znanje je moć, mame.

Žalosti muž piše pismo u pokretu za žene sa PPD

Ja bih radije ne ponovo ove porođaja oporavka sporedne efekte, ali ja sam spreman da trgnem, previjati i čude se kroz to da baci malo svetla na ono što verovatno neće naučiti u porođajnom klasi.

load...

1. Imajući da piški u kadu, jer uboda

Uzmite ubod papirnu rez i pomnozi 17 miliona, a vi ćete imati razumnu ideju o tome šta je to da piški nakon perinealni suze, onda šavovi. Ja ozbiljno moraju da sede u nekoliko centimetara od voda za kupanje Everitime I popišao (što je mnogo zbog količine vode pio sam da pokušam da se bori protiv porođaja zatvor i noćno znojenje - vidi dole). Majo klinika takođe ukazuje sipanje tople vode od plastičnoj boci nad svoje vulve dok sedite na VC. Našao sam da je korisno da se ponovi mantru "Ovo će proći", iznova i iznova dok nije bilo, dobro, preko. Stisnute zube po izboru.

2. Postpartalna zatvor dovodi u ono što se može opisati samo kao sve iznova porađa

Dok govorimo sve stvari toalet, mogli bismo i obratiti postporođajne zatvor. Nema reči. Niti, u mom slučaju, da li je bilo šta sam mogao da uradim osim od čekanja. Nedeljama. Galona obroka voda, visoko-vlakana, stolice omekšivača i osmotski laksativi nije radio za mene, ali možda za vas. Prema BabiCentre, najmanje 20 odsto žena je zatvor nakon porođaja. Može biti uzrokovana visokim nivoom hormona progesterona u telu tokom trudnoće, bolova reljefa lekovima, kao što petidinom ili diamorfin tokom porođaja ili jednostavno zato što sistem za varenje ima tendenciju da uspori dramatično tokom porođaja.

load...

3. Nekontrolisana plače (ne beba)

Suze počeo drugi je bio smešten u rukama. Overvhelmed, rasterećen, vesele suze. Na putu kući iz bolnice, oni su nastavili. Zabrinuti, iscrpljene, lupanje grudi (ali još uvek radostan) suze. Helpguide.orgassures nam da porođaja "emocionalni rolerkoster" je savršeno normalno, i da su takozvani "babi blues" - tearfulness, razdražljivost, nestrpljivost, anksioznost i nemir - treba da odumire do kraja druge nedelje porođaja. Postpartalna depresija nije pomenuto u mom porođajnom klasi, ali apsolutno treba da bude. Simptomi su slični Babi Blues, ali teža i dugotrajan. Nisam tražio pomoć sa svojim mentalnim zdravljem dok je moj sin imao 4 meseca. Nemojte čekati toliko dugo.

Kada je reč o mleku, babi bois dobiti bolju ponudu

4. Night (mare) znojenje

Porodila sam u decembru. U Škotskoj. Noćno znojenje ne bi trebalo da bude deo mog novi-mama iskustvo. Očigledno, to je jedan od načina na koji telo eliminiše višak vode zadržao tokom trudnoće, kao i hormonske i metaboličke promene vezane za dojenje može takođe igraju ulogu. Da, mora da voli te hormone. Pije puno vode ubrzava proces eliminisanja ekstra vode. Osim toga, spavao sam gol i čekao ga.

5. Kože kao šmirglom

To nije neobično za nove mame da dožive ozbiljno suvu kožu nekoliko nedelja nakon porođaja. Ona prolazi, ali možete mu dati ruku pomoći tako što kožu negovana iznutra (opterećenja vode i omega-3 masnih kiselina) i od (našli Fave losion za telo i primenite ga liberalno.) Nadamo se, svi će biti previše fokusirana na lepo meke kože bebinom primetiti da imate ruke kao Plovućak kamenja.

6. Shedding kosu kao jednog nemačkog ovčara

Ne brinite - to nije stres je majka koja je čini kosu ispasti. To je verovatno da tokom trudnoće ste izgubili mnogo manje kose nego normalno zbog tih hormona koji su bili na Overdrive. Kao vaše telo se vraća u pre trudnoće države, ti si verovatno primetiti ekstra kosu lossfor do šest meseci. Vaše telo je nadoknađuje izgubljeno vreme i da samo treba da trpim. Kape su dobri.

7. Sindrom nemirnih nogu je navelo me da Rip svoje niže udove

Imao sam prilično lako trudnoću osim sindrom nemirnih nogu da me vozio bat sranja ludo za čitavih drugom i trećem trimestru. Računao sam na to nestaje nakon rođena moja beba, ali je ostao oko još nekoliko nedelja. Američka sna udruženje opisuje nemirnih nogu sindromeas "senzorni poremećaj izaziva gotovo neodoljivu potrebu da pomera noge." Vaš noge svrab da se kreće kada potpuno si i sasvim napolje gas je poslednja stvar koja vam je potrebna kada san je u kratkom snabdevanja, ali je najbolji način za upravljanje je da se vuku iz kreveta i kretati. Masirati ili primenom led ili toplote paket za nemirnih nogu, istezanje ili uzimanje toplu ili hladnu vodu i drugi načini da se olakša tegobe.

Postpartalna oporavak nije šala. Ali možemo se tešiti sa činjenicom da je samo prolazan trenutak u roditeljstva duge staze.

Koje su najbolje (i najgori) vrste ribe da jedu tokom trudnoće?

load...

Slične vesti


Post Roditeljstvo

Kevin Hart i Eniko parrish pozdravljaju dečaka

Post Roditeljstvo

Ono što želim da moje belce sinove znaju o ovim izborima

Post Roditeljstvo

Iznenađujući put tinejdžerke održavaju rodni jaz u platama

Post Roditeljstvo

Roditelji će se sresti kao nova mama

Post Roditeljstvo

Najbolji letnji kampovi u SAD za decu sa jedinstvenim interesima

Post Roditeljstvo

Podizanje mog drugog deteta je bilo mnogo teže od mog prvog

Post Roditeljstvo

Candice svanepoel preuzima policiju dojenja

Post Roditeljstvo

7 smešno laka kostimima Noć veštica koristeći samo posteljinu

Post Roditeljstvo

Voliće 10 cool činjenica o deci olimpijaca

Post Roditeljstvo

Dragi ćerka: Ja neću da zaglavim predsjedništvo Trumpom za vas

Post Roditeljstvo

Otvoreno pismo mojim republikanskim prijateljima, u vezi Betsi devosa

Post Roditeljstvo

5 produktivnosti hacks za radne mame sa dugim komutama