9 načina da vaše dete voli muzeje | RS.burnbrightlove.com

9 načina da vaše dete voli muzeje

9 načina da vaše dete voli muzeje

Na dan 4 našeg porodičnog odmora u Bostonu, vukao sam da je moj 4-godišnji Muzeju likovnih umetnosti. Na info pultu, pokupili smo torbu aktivnosti, uključujući bojanke i mapa blaga, i krenuli da istražuju. Prošao je kroz mumija, a onda legao na pod, zagledao se u plafon i najavili, "Ja sam gotov, mama." Pokušaji da ga zainteresujem za bilo koju drugu eksponata propalih. Ostavili smo nakon manje od sat vremena. Kada je ulaznica udario moju kreditnu karticu, trgao sam.

Ja sam od naučio kroz više pokušaja i pogrešaka niz trikova za planiranje i izvršavanje uspešnu muzejski put sa mlađim detetom.

1. Počnite da ih pripreme za posetu kod kuće

Kejti Vildfong, porodice i teen programi saradnik u Minneapolis Institute of Arts, savetuje gradi poznavanje umetnosti materijala sa svojom decom pred posete muzeju. Pusti ih da igraju sa bojicama, boje, četke, gline, i da udobno sa materijalima. Ovo može zvučati čudno - na kraju krajeva, ne želite da svoje dete pokušava da dodirne neprocenjivo van Gogha jednom ste u muzeju, ali ona je našla da je "glavna tačka priključak za decu je razumevanje da je sve na ekranu u muzej je od strane pravih ljudi. "

load...

2. Neka bude pozitivan

Ja bih razgovarao sa mojim sinom o tome da ne radi u galerijama, ne dodiruju prikazuje i ne viče, ali pokriva sve negative, zaboravila sam o pozitivnim. Dok, da, oni treba da poštuju umetničko delo, pokušati da fraza zahteva pozitivno: "Budite sigurni da stoji na nogu daleko!" Neka bude igru brojao stopala i udaljenost.

3. Poseta pre nego što odeš

MUP, kao i mnogim muzejima, ima mnogo njihovog kataloga na mreži. Brzo skeniranje od tih slika može pomoći da planirate kuda da idu u muzej na osnovu onoga što mislite da će uložiti žalbu na vaše dete. Muzej moderne Arthas sajt kids "i aplikacija koje roditelji mogu preuzeti pre posete. Što više ste pripremljeni, veća je verovatnoća da je da će poseta ide dobro.

4. Vidi za porodične dana

Potražite muzeje koji imaju porodične dana - kada ulaz je slobodan često. Ne samo da ne moraju da jedu Ulaznica je $ 50, ako vaše dete želi da ode posle sat vremena, oni često imaju aktivnosti stanice i interaktivnih displeja postavljeni širom muzeja na one dane. U MUP, oni imaju živu muziku i umetnike angažovanje dece u diskusijama. Na porodice dana u Valker, moj sin je napravio muzičke instrumente, i na MoMA, oni nude besplatne audio ture za decu i mlade, kao 5. I u muzeju punom druge dece, i vi i vaše dete će verovatno osećati prijatno i kod kuće.

load...

5. Upoznajte svoje dete

Uz malo promišljenosti, možete da prilagodite posetu interesu vašeg deteta. Elizabet Margulis, direktor porodične programa u MoMA, ukazuje na to da roditelji "[i] bludnica sa onim što znaju ili već uživaju. Umetnost je lično, i svaka osoba (deca uključena) može imati drugačiju reakciju na umetničko delo. "Pratio sam njen savet kad sam uzeo sina u MUP-u nedavnom hladnog januarskog vikenda. Moj sin je konkurentna i voli životinje, pa sam napravio put u lov na blago. Prebrojali smo sve konje, ptice i planine možemo naći u kineskim i japanskim galerijama. Kada je pobedio, on mora da izabere mali nagradu od prodavnica suvenira. Putovanje je bilo nekvalifikovano uspeh, a on je pitao kad možemo da se vratimo.

6. Engage ih u iskustvu

Donose olovke, papir i clipboard za crtanje i imaju svoju decu skicirati ono što vide. Nemojte samo stajati i bulje u ekrane. Pitajte dece pitanja. "Koja slika u ovoj sobi želite u svojoj spavaćoj sobi i zašto?" "Da li mislite da nešto ovde je bljak?" "Kako misliš da je umetnik izradio ovo? Da li su ga bojite? Sa čime?"

Margulis podseća roditelje da jednostavna igra "I Spi" da izdvaja boja, oblika i objekata u umetničkom može biti odličan način da se angažuje svoje dete. Snap slike umetničkih dela zaista vole i pogledati umetnik na mreži kada se vratite kući. Što više komunicirate sa svojim detetom, više ćete oboje uživati u poseti.

7. Držite očekivanja niska

Uprkos svim ovim planiranja, vaše dete može da odluči da je zabavnije da radi gore i dole velikom stepeništu nego pogledate skulptura. Ne stidi se! Kako mi je Vildfong rekao, "Mi želimo da se bude u muzeju. Ne postoji pravilo protiv govori iznad šapata u galerijama! "Ako ste zabrinuti da njihovo ponašanje može biti muči druge patrona, predah da poseti kafe i imaju užinu. Ako muzej ima porodičnu centar, gradimo sa blokova ili čitati slikovnicu. Našao sam korpe od dečjih knjiga u muzejima širom sveta, čak i ako nisu imali namenski prostor za decu.

8. Razgovor sa osobljem

Budite sigurni da pita muzejskog osoblja za opcije koje ne mogu biti jasno da li je to prvi put u poseti. Saznao sam posle moje posete da je MUP pruža aktivnosti listova sa unapred planirano čistači lova, koje bi me spasao vreme planiraju jednu sebe. Koristiti druge nongalleri prostora koji omogućavaju vašem detetu da se izduva. U proleće i leto, mnogi muzeji su u prilogu dvorišta, kao što je Cooper Hevitt u Njujorku - koja čak ima pingpong sto van - gde deca mogu da trče i igraju. Kao Margulis kaže, "Svako dobija muzej umor!"

Ako niste bili u muzeju od poslednjeg srednjoškolske ekskurzije, oni su promenili. Muzeji svih veličina rade da se uključe sa svojim zajednicama i stvaraju prostor za društvene osnaživanje i promene. Deca su dobrodošli i želi da poseti. Čak i muzeji koji nisu posebno dječija muzeji su stvorili prostore za svoje mlađe pokrovitelja. U Rejkjavik 821 +/- 2museum na Islandu, tu je prostor gde deca mogu da igraju na živi u Longhouse, kompletan sa pretvarati požara, priborom i igara. Kada sam posetio Cooper Hevitt, oni su hosting privremenu izložbu gde deca mogu da osmisle svoje crtani likovi. MOMA ima Artlab, sa rotacionim instalacije koje deca mogu da dodiruju i istraže.

9. Razmislite izvan Paintbok

Ne zaboravite da nisu svi muzeji fokusirati na slici i umetnosti. At The Museum of Flightin Seattle, Vashington, avion-luda beba može da vidi neke od prvih aviona, u interakciji sa svemirskih brodova i sletanje na Mesec mahuna i pogledaj raketa. Postoje sportskih muzeja, naučne muzeji i muzeji prirodne istorije. Uz niz predmeta koji se nalaze u muzejima, bićete u mogućnosti da pronađe temu koja zanima vaše dete. Deca su prirodno radoznali i spremni da istražuju. I popodne od nepodeljene pažnje od roditelja ili roditelja je divno za oboje.

Izlet u muzeju mogu uvesti decu u novim svetovima i nove oblike izražavanja, uz izgradnju kreativnost, kritičko razmišljanje i empatiju i pružaju izloženost prema drugim kulturama, religijama, istorije, geografije i nauke. Jedan muzej poseta može da otvori vrata koja vode širom sveta i šire. I to nije vredno malo unapred stvaranja strategija?

load...

Slične vesti


Post Roditeljstvo

Da li je Kris Jenner potvrdio trudnoću khloe & kilie na instagramu?

Post Roditeljstvo

Roditeljsko savjetovanje: ko je pretvorio biblioteku u igralište?

Post Roditeljstvo

Galerijina supruga Gal-gadotove ćerke ne zanima žena

Post Roditeljstvo

Želite da donirate pelene uragana Harvei žrtve? Evo kako

Post Roditeljstvo

3 žene otkrivaju kako je prirodno porođaj stvarno

Post Roditeljstvo

Khloe kardashian se vraća na bump-šamere i na trenere

Post Roditeljstvo

Kim Kardašian zapad najavljuje ime bebe i nikada neće verovati

Post Roditeljstvo

Kate Middletonovi snimci prvog školskog dijela Šarlote su zlatni instagram

Post Roditeljstvo

Ako to nije jako, pokaži mi šta je - deca o tome zašto su marširali na DC

Post Roditeljstvo

Anna Faris otkriva svoje top 2 celeb mamice - i slažemo se

Post Roditeljstvo

Roditelji će se sresti kao nova mama

Post Roditeljstvo

Može li baka i djedovi stvarno učiniti više štete nego dobra?