Adhd je mnogo više od lošeg ponašanja | RS.burnbrightlove.com

Adhd je mnogo više od lošeg ponašanja

Adhd je mnogo više od lošeg ponašanja

Uprkos tome što je jedan od najčešćih psihičkih poremećaja koji razvija kod dece - Stručnjaci procenjuju da tri do pet odsto dece u SAD ga - poremećaja pažnje i hiperaktivnosti (ADHD) i dalje je mnogo pogrešno shvaćena poremećaj. Prema podacima Nacionalnog instituta za mentalno zdravlje, to je "poremećaj mozga obeležen je u toku obrasca nepažnje i / ili hiperaktivnosti-impulsivnost koja ometa funkcionisanje i razvoj." To može uticati na bilo koga, ali je najčešća kod muškaraca. Do pre oko 20 godina, ADHD nije priznata kao poremećaj koji istrajava u odraslom dobu, što znači milione odraslih sa poremećajem još uvek nisu zvanično dijagnostikovana.

Ovaj video O kako vaše dete vidi dan 'normalno' Is Everithing

Čak i danas kašnjenje u dijagnozi je moguće; dok simptomi ADHD može pojaviti već u dobi između 3 i 6, mogu biti pogrešno emocionalnih ili disciplinskih problema ili mimoići u mirnom, dobro se ponašao dece.

load...

U predškolskim dece, najčešća ADHD simptom je hiperaktivnost. Šta je druga (zloupotrebljeno) oznaka za hiperaktivni dete? Loše se ponašao jedan. Ali ADHD mnogo više od lošeg ponašanja. U stvari, deca sa ADHD-om "Šalim" iz vrlo različitih razloga od dece koja nemaju ADHD.

"ADHD podrazumeva poteškoće sa fokusom izazove pažnju, impulsivnost, i ponašanje koje su preterano intenzivan, situaciono neprikladan, a nedostaju gol usmerenost", objašnjava Majra Mendes, dr LMFT, licencirani psihoterapeut i koordinator programa za intelektualnim i razvojnim smetnjama i mentalno zdravstvene službe na dete i porodicu razvojni centar Providence Saint John u Santa Moniki, Kalifornija.

Kod deteta sa ADHD, njihova toku obrazac nepažnje, hiperaktivnosti i impulsivnost može dovesti u njima odluta zadatak, kreće neprestano, vrpolji, prisluškivanje ili govori previše, kao društveno nametljiv i preterano prekidanja drugima. U okruženju u učionici, oni mogu da se klasifikuje kao "loših" ponašanja. Ali deca sa ADHD-om ne ponašaju ovako jer prkosa ili nedostatka razumevanja.

"Razlika između lošeg vladanja i ADHD ponašanja je stepen do kojeg se javljaju su maladaptivne ponašanja", kaže Mendes. "Maladaptivnog ponašanja nisu u skladu sa razvojnom nivou deteta, na primer, uzmimo slučaj 8-godišnji koji čeka na imenovanje u lekarskoj ordinaciji.. Ovaj 8-godišnjeg uporno vrpolji, traje oko čekaonici , nije u stanju da skrene pažnju na igru / knjige / zadatka za više od nekoliko sekundi, govori glasno, nametljivo ton, i stalno govori za svog negovatelja po viče sa drugog kraja sobe. Ponašanja deteta može postaviti pitanje ADHD kao povišenim nivoom intenziteta, trajanja, i nepretencioznosti ovih ponašanja sugerišu ponašanje koje je izvan opsega tipičnog godinama očekuje nedoličnog ponašanja. "

load...

9 Fun Aktivnosti u to Do Vith Iour Kid

Jedna važna stvar da znamo o ADHD je da je daleko od "jedna veličina odgovara svima" poremećaj. "Svi slučajevi ADHD ne izgledaju isto i često ne dele isti skup simptoma ili ponašanja," kaže Stefani S. Marsi, dr, psiholog u dečijoj bolnici Los Anđelesu. "Neki bi rekli dijagnozu ako njihovo dete može da gleda televiziju ili igraju video igrice na duži vremenski period. Roditelji moraju da shvate da ovi zablude mogu biti štetni za dete. Roditelji takođe treba da budu otvoreni za tretman i preporuke kako se razlikuju među uzrasta. Izuzetno je važno da imaju veoma temeljan evaluacija sprovedena ne samo da potvrdi ili negira ADHD kod deteta, ali da bude u stanju da pravilno cilja pravu formu intervencije da odgovara njihovim potrebama. "

Nedavni napredak u ranu identifikaciju i razumevanje lečenju simptoma ADHD su imali pozitivan uticaj na decu sa ADHD-om i njihovim porodicama, kaže Mendez sa prednosti, uključujući smanjenje simptoma težine, porodične stres i roditelj-dete sukoba, smanjuje rizik od oštećenja u glavni life aktivnosti (kod kuće, u školi, u zajednici i sa vršnjacima) i zdravstvenih problema, i ubrzani rast mozga.

U 2011. Godini, američka akademija za pedijatriju objavio smernice odobravanja ADHD lekove treatmentfor dece i mladih kao 4 godine starosti. Dok lek je podržana najbolja praksa modalitet za lečenje poremećaja, Marsi okleva da istovremeno ukazuju na lekove i terapiju, pre svega zbog porodice često ne žele da počnu sa lekovima. "Od predškolskog uzrasta preko prvog razreda, više volim počevši sa dubinsku analizu deteta", objašnjava ona. "Odatle, što pređemo na terapiju ponašanja koji podrazumeva podršku školski i obuka roditelja, ne lek. Roditelj učešće je ključno, oni su odgovorni za sprovođenje promene, uspostavljanje očekivanja i izazivajući rutinu u životu deteta. U starijim starosnim grupama, ja obično počinju sa velikim evaluaciju (7-8 sati testiranja), a zatim terapije, i od porodice i pojedinca za nekoliko meseci. Poslednji deo slagalice je lek ako posle ovih oblika lečenja, značajno poboljšanje u deteta ima još nije dokazano. "

Mendez nudi sledeće savete za roditelje da podrže pažnju i regulaciju u njihovom detetu dijagnostikovan ADHD:

  • Obezbedi strukturu, organizaciju i rutine za podršku izgradnje pažnju i samoregulaciju
  • Ograničite izbore u centru pažnje i donošenje odluka podrška
  • Pruži jasne, mirne i konkretna uputstva za sprečavanje nesporazuma i nejasnoće
  • Uključenje vaše dete u planiranje aktivnosti
  • Model organizovan ponašanja
  • Obratite pažnju na pozitivne ponašanja i pohvale vašeg deteta u skladu sa tim

Više podrška i saveti za roditelje je dostupna na dece i odraslih sa nedostatka pažnje / hiperaktivnosti (Chadd).

Zašto ADHD Dakle, bez dijagnoze u Girls

load...

Slične vesti


Post Roditeljstvo

9 saveta za brigu o bolesnom detetu - od majki koji su to uradili

Post Roditeljstvo

Tinejdžeri su se pojavili kapanjem i odvratno je

Post Roditeljstvo

5 stvari Niko vam ne govori o bebi

Post Roditeljstvo

Kćeri u blizini svojih majki čekaju duže da izgube svoju nevinost

Post Roditeljstvo

Beba je hospitalizovana nakon pregrijavanja na jedrenju

Post Roditeljstvo

Kako dva ateista slave božić s djecom

Post Roditeljstvo

3 žene otkrivaju kako je prirodno porođaj stvarno

Post Roditeljstvo

Neke bolnice sada nude smeh za rad

Post Roditeljstvo

Izvini, ali Biti mama nije posao - još je teže

Post Roditeljstvo

Roditeljsko savetovanje: Mogu li da zamolim sestru protiv vakcinacije da drži svoju decu kod kuće?

Post Roditeljstvo

Tammi Duckvorth će biti prvi američki senator koji će se roditi dok je na položaju

Post Roditeljstvo

Kako napraviti elf na polici za savršene šenanigane