Da, mozak teens ih čini glupim sranjem - ali ima nadu | RS.burnbrightlove.com

Da, mozak teens ih čini glupim sranjem - ali ima nadu

Da, mozak teens ih čini glupim sranjem - ali ima nadu

Oi. Verovatno ste - kao što nas - pročitajte studija anksioznosti-izazivanje koje ukazuju da je adrenalin-narkoman komad mozga naših tinejdžera 'razbija njihove racionalne sisteme kontrole KAO HULK.

Znači, naravno, da je tinejdžer ugled nemarna ima osnovu u nauci. Koji, naravno, nije informacije da bi trebalo pustiti da se domognu: "Mama, srušio sam oba porodičnih automobila, ali je potpuno nauka, nisam mogao da pomognem."

load...

Da, naši jednom komadi mogu biti na milost i nemilost svojih hiperaktivni, valjak-Coaster sinapse vatrenog poruke kao, "Kome treba kondom, samo ovaj put?" i "ja ću dobiti jednu selfie iz vrha Chrisler zgrade i tako će biti lit"

Ali, novi ciljanje više od 5.000 tinejdžera iz 11 zemalja istraživanja pokazuju da - uprkos tome što je impulsivan, rizik-flert mozak isti Damn - mlade širom sveta behaveveri differentliand pokazuju veoma različite nivoe samokontrole.

Vodeći autor studije je profesor psihologije na Univerzitetu Templ, dr Lorens Stajnberg. Stajnberg izjavio je u časopisu Science Razvojna da "kontekst u kome deca odrastaju moraju biti razmotrene mnogo, i da adolescenata bezobzirnost nije neizbežan nusprodukt periodu je biologiju."

Uh, to je olakšanje, zar ne? Pa, ne, ne toliko ako podizanje tinejdžera u, recimo, SAD nasuprot negde u Indoneziji. Izvinjavam se. Neko je morao da te prekidam.

load...

Teens, ne zaboravite, College Admissions policajci gledaju

Da vam dam ideju: Samo 2 posto Indonezije tinejdžera ispitanih prijavio uzorkovanja alkohol u poslednjih mesec dana. Ali te divlje argentinski huligani? Polovina od njih prijavio obaranje alkohol u poslednjih 30 dana. Gutljaj. Pretpostavljamo da naše američkih tinejdžera radije zabavljati sa argentinski tinejdžerima. I Steinberg studija podržava našu osećaj.

"Čak iu Kini smo pronalaženju da su adolescenti u vreme pojačane traženje senzacija," rekao je Stajnberg, "ali oni ne bave visokim stopama upotrebe droga, seks bez zaštite i bezobzirnosti da vidimo u Americi i Zapadnoj Evropi. "Bljak. Blago nama.

Stajnberg kaže da nije izgubljen slučaj, ipak. On smatra da su zemlje sa najnižim stopama divljeg adolescenata preuzimanja rizika "podstiču samokontrolu od ranog doba i strukture adolescenciji na način koji ne daju deci puno slobodnog, nestruktuirane vreme da se u mnogo nevolja. "

Valeri Rejna - profesor psihologije na Univerzitetu Kornel - je takođe proučavao ovu temu intenzivno. Ona je utvrdio da se tinejdžeri zaista mogu trenirao da razmisle o svojim izborima pre deluje. Vidi, možete zadržati disanje. Sve će biti u redu.

Rejna je rekao tinejdžeri treba česte podsetnika za "jasnih pravila za odluka making.and odrasle koji pomažu prenese istu poruku na različite načine." Rejna govori adolescenata o preuzimanja rizika na ovaj način:.. "Nemojte se fokusirati na to da li ste mogli uhvate - verovatno neće Fokus od toga da li bi mogao stradati Kada su odrasli su oko, mi pomoći da te sačuvam. Kada mi nismo tu, ostati sigurno je potpuno tvoj posao. "

Šest načina sam ojačala svoj odnos sa svojim tinejdžerima

Dakle, ne moramo da prihvatimo sklonost naših tinejdžera za rizičan posao. Njihovi mozgovi su cunami, da, ali oni još uvek slušaju. Redovni večere kod kuće sa porodicom (i bez telefona u krilo) može da napravi razliku. Znajući gde su tvoja deca i insistiranje na policijskog sata? To ne može da škodi ni. U razgovoru sa decom oko pametne izbore, čak i kada su njihovi hormoni i neurotransmiteri su im pričaju noći soli za kupanje (ne lavanda mirisa naturi) mogla biti kul? Da, istraživanja pokazuju govori o riziku i samokontrole sa svojim mlade osobe mogu da urade mnogo dobra. Naravno, ti ćeš zvučati kao totalni kreten, ali u svakom slučaju to.

I, "Dušo, čovek odgrizao drugog čoveka lice nakon rade za kupanje soli, kao i na The Valking Dead, tvoju informaciju" je vrsta kul zabavu stvari za bilo teen razmišljao stvarno glupi izbor upotrebe nedozvoljenog supstanci.

Još jedan zabavan činjenica: rizika traženje i uzbuđenje-žudnja kod adolescenata vrhova oko 19 godina starosti, dok je samo-reguliše ponašanje nastavlja da raste, a onda isti nivo oko 23 godina starosti ili 24. Dakle, to nije toomani godina totalnog terora pre nego što stvari se izbalansira napolje i počnu da žele da razgovaraju sa vama o podešavanju 401 (k) planova i putno osiguranje i sve te dosadne stvari za odrasle.

load...

Slične vesti


Post Roditeljstvo

Domaće plamene stranke: Iai ili ne?

Post Roditeljstvo

Kati Perri je uzela lažnu bebu u vmas

Post Roditeljstvo

5 igara za igru kako bi djeca volela da šišaju zube

Post Roditeljstvo

Pope francis kaže da je javno dojenje jezik ljubavi

Post Roditeljstvo

Mckaila maroneiova mama kaže: ovo proždrijeva mojoj ćerki

Post Roditeljstvo

Nova pravila za čišćenje sa decom

Post Roditeljstvo

Podizanje mog drugog deteta je bilo mnogo teže od mog prvog

Post Roditeljstvo

Mama je zabrinuta jer je dozvolila deci da spavaju u odeći

Post Roditeljstvo

5 predstojećih prekretnica u životu našeg sina nisam spremna da se nosim

Post Roditeljstvo

Deca deca govore o rodnom identitetu - a isto bi trebalo i mi

Post Roditeljstvo

Zadivljujuće domaće košarice za kosu možete uraditi sami u snap

Post Roditeljstvo

Da li su pravila o trudnoći stvarno važna?