Deca dojke ne moraju nužno imati prednost, proučavaju nalaz | RS.burnbrightlove.com

Deca dojke ne moraju nužno imati prednost, proučavaju nalaz

Deca dojke ne moraju nužno imati prednost, proučavaju nalaz

Svi znamo da dojenje ima brojne fizičke i emotivne koristi za majku i dete. I godinama, mnogi medicinski stručnjaci, dojenje pristalice i majke su verovali da majčino mleko može dati deci kognitivni prednost u odnosu na one koji nisu dojena. Ovaj argument je dao dovoljno goriva za debatu između "dojke je najbolje" i "hranjeni je najbolji" zajednice.

Ali sada, nova studija objavljena u časopisu Pediatricsfinds da dojenje ima mali uticaj na dugoročni kognitivnog razvoja i ponašanja, što znači kognitivni razvoj deteta je isti na 5 godina, bez obzira na to da li su dojke ili hranjena na flašicu, utvrdili su istraživači.

load...

Mama Vishes Nikada nije doeni, i možemo se

Studija, koja je počela sa bebama u 9 meseci, pogledao ponašanje, nivo vokabulara i kognitivne sposobnosti 7.478 dece u Irskoj u dobi od 3 i 5 i analizirani u odnosu na to da li su ili nisu bili dojena. Istraživači povezan sa dojenjem sa poboljšanim rešavanju problema i smanjuje hiperaktivnost kod dece u dobi 3, ali ne i na 5 godina.

Prema NPR, rezultati utvrđeno da je ukupna, cicale deca postigao pomalo veći. "Ali [razlika] nije bio dovoljno veliki da pokaže statistički značaj", kaže autor studije Liza-Kristin Žirar, dete-razvoj istraživač A na Universiti College Dublin. Drugim rečima, razlike u rezultatima bili toliko mali da se statistički pranje istraživači u obzir. "Nismo bili u mogućnosti da pronađu direktnu uzročnu vezu između kognitivnih ishoda dečjih dojenje i," kaže Žirar.

Možda je ovo nova informacija će pomoći majkama koje nisu (ili nije mogao) doji osećaju malo bolje o svojoj odluci. Jer budimo realni, sa toliko ljudi davala "ono što je najbolje za bebe" savete, nove mame su već skloni da brinete svaki izbor prave - a koji bi mogli da ih krivi? Dakle, smatramo ovo još jedan dokaz o tome šta bi trebalo da bude jasno sve vreme. Bez obzira da li dojite, formula hrane, pumpa i hrane ili kombinovani hranu, sve što je zaista važno je da vaša beba se hrani, neguje, zbrinuta i voljena.

load...

Dojenje Osnove da dojenje život lakšim

Slične vesti


Post Roditeljstvo

Najveće greške u koledžima štede roditelji

Post Roditeljstvo

Gde da uzmem decu na odmoru - i u budžetu

Post Roditeljstvo

Na užasavajući način u Sjedinjenim Državama tretiraju mame sa postpartum depresijom

Post Roditeljstvo

Plan Ks je genije i sada ga morate naučiti svom tinejdžeru

Post Roditeljstvo

Da li trudnice treba da izbegnu lekove od gutanja?

Post Roditeljstvo

Ljeto ili jesen beba? rizik od postpartalne depresije je veći, pokazuju studije

Post Roditeljstvo

Mama je sramota od strane učitelja za ono što je na ručku njenog deteta

Post Roditeljstvo

Teksaški školski biznis stavlja na ugrožene LGBT studente

Post Roditeljstvo

Kako se baviti agresijom kod dece

Post Roditeljstvo

Šta da radite kada je vaše dete odbacilo prijatelj

Post Roditeljstvo

Chrissi teigen na njenom stalnom domu - i nedostaju toalet

Post Roditeljstvo

Trudnica dodeljuje trofej prvom čoveku koji joj je dao svoje podzemno mesto