Deca koja se šepaju mogu dovesti do nasilnog odnosa u vezi sa djetetom | RS.burnbrightlove.com

Deca koja se šepaju mogu dovesti do nasilnog odnosa u vezi sa djetetom

Deca koja se šepaju mogu dovesti do nasilnog odnosa u vezi sa djetetom

Za mnoge roditelje, spanking svoju decu nije velika stvar. Ali otrežnjenje nova studija sa Univerziteta u Teksasu Medicinskog Branchat Galveston predlaže turu u ranom detinjstvu mogu predisponirati dete postane odrasla osoba koja počini dating nasilje.

U jasnije smislu: Deca koja su na udaru spankings može biti češće napadaju i biti nasilan prema budućim vezama partnera - šta da mislite o sledećem trenutku vaš mališan vas gura na ivicu peti put u jednom danu.

Šta sam mislio kada su moji roditelji Spanked Me

load...

Studija se pojavila nedavno u Journal of Pediatricsand je predvodio glavni autor dr Džef Temple, profesor na univerzitetu Tekas. "Želeli smo da se utvrdi da li postoji veza između iskustava u detinjstvu sa telesnog kažnjavanja, kao što su batine, a kasnije i izvršenju dating nasilja", objasnio je studije Hram. "Iako roditelji mogu da je ovaj oblik fizičkog kažnjavanja je dobra lekcija, značajan istraživanja pokazuju da to čini mnogo više štete nego koristi. Trenutna studija dodaje da to znanje pokazujući da se fizički kažnjavaju kao dete se vezuje za počinjenje dating nasilje kao tinejdžer i mlade osobe. Iako ne možemo reći da batine izaziva kasnije nasilje, sledi da ako se dete uči da fizičko kažnjavanje je način da se reši sukob, on / ona može da da više u sukobe sa kasnije intimnih partnera. "

Učesnici studije - više od 700 mladih iz poznim tinejdžerskim do ranih 20-- su intervjuisani o detinjstvu kažnjavanja i fizičkog zlostavljanja koja potiče od roditelja ili staratelja. Učesnici su zamoljeni da raspravlja o svim iskustva sa dating nasiljem. Devetnaest procenata učesnika studije izjavilo da nasilno postupao u upoznavanje situaciji (a to je samo prijavljenih statistika). Oko 69 odsto tih ispitanika su batine ili na neki drugi način fizički kažnjavaju kao deca.

load...

U stvari, globalne procene ukazuju na to da neverovatnih 80 odsto dece širom sveta doživljavaju fizičko kažnjavanje - prilično zapanjujući podatak da bi bili sigurni.

Ako Porka naučio me Anithing, to je to Porka ne radi

Naravno, ova nova studija je ograničen u tome što ispitao grupu manje od 1.000 ljudi, a svi učesnici su bili iz Teksasa. Ali, kada su istraživači analizirali ove studijske rezultate, oni su dosledno naći jaku vezu između telesnog kažnjavanja i kasnije-u-životu datiraju izvršenja nasilja - čak i nakon pažljivo kontroliše studiju za brojne demografske varijable i u toku je zlostavljanje u detinjstvu.

Poneti? To je prilično jednostavno, prema Temple: Porka ima ozbiljne, dugotrajne posledice. "Iako je montiranje dokazi pokazuju mnoge štetne efekte telesnog kažnjavanja, mnogi roditelji, veliki deo javnosti, pa čak i neke škole i dalje razmišlja Ovo je prihvatljiv način da kazni nedoličnog ponašanja", rekao je hram.

"Zdrav razum i naučno-istraživački rad i recite nam da deca uče od svojih roditelja," Hram nastavio. "Roditelji su deteta prvi pogled u vezama i kako su sukobi rukuje. Telesno kažnjavanje komunicira deci da je nasilje prihvatljiv način promene ponašanja. Ne samo da je ovo neefikasan strategija za promenu ponašanja ili rešavanja sukoba, našu studiju i druga istraživanja pokazuju da fizičko kažnjavanje negativno utiče na kratkoročne i dugoročne zdravstvene i ponašanje dece. "

Hram i ostali Autori studije ističu da postoje mnogi drugi faktori koji mogu doprineti nasilju u dating ili vanbračna zajednica, uključujući kulturne i društvene stavove prema ženama, dostupnosti oružja, zloupotrebe psihoaktivnih supstanci i problemima mentalnog zdravlja. Ipak, Hram upozorava da spanking i drugi oblici telesnog kažnjavanja u ranom detinjstvu može dovesti do većeg rizika od nasilnih obrazaca u odnosima - ne nešto aniof nas želi za našu decu.

load...

Slične vesti


Post Roditeljstvo

Hloe kardashians topless materniti shoot stvarno nas čini da želimo ove farmerke

Post Roditeljstvo

Tajne tekstova za teens: otkrivena!

Post Roditeljstvo

Roditeljsko savjetovanje: mogu li ljubazno zatražiti poklone za moje dete?

Post Roditeljstvo

Šta je restorativno roditeljstvo i da li je to tačno za vas?

Post Roditeljstvo

Amal Cloonei je ili nije trudna sa savršenim potomstvom Džordža Klunija

Post Roditeljstvo

Vrištio sam f-riječ kod mog tinejdžera zbog glupog argumenta

Post Roditeljstvo

4 jesen-temenske papirne torbe koje će zadržati decu zauzeta svim padom

Post Roditeljstvo

Tamera movri-houslei stvarno o roditeljstvu

Post Roditeljstvo

Vanessa Lachei deli detalje o prevremenom rođenju sina

Post Roditeljstvo

Uskršnje jaje lovite ideje koje još niste pokušali

Post Roditeljstvo

Katie holmes zamišlja druge majke na društvenim medijima, svi smo mi

Post Roditeljstvo

Gledajući Alzheimer kroz oči moje dece