Deca se socijalizuju praktično - i provode previše vremena sami | RS.burnbrightlove.com

Deca se socijalizuju praktično - i provode previše vremena sami

Deca se socijalizuju praktično - i provode previše vremena sami

Umesto da visi posle škole jedni drugima kuće ili razgovarali telefonom, deca su sada dobija svoju društvenu dozu od live video chat. I dok mnogi ove nove tehnologije ih povezuje praktično, to je takođe doprinosi većem broju dece i tinejdžera koji provode više vremena sama i nije povezan sa lično stupaju u kontakt.

Generacija Z kao oni nazivaju, je generacija rođena posle millennials, sa najstarijim članovima jedva srednju školu. Za ove tinejdžera i mladih odraslih osoba, mobilni telefoni su produžetak njihovih tela. Tako da nije ni čudo da aplikacije kao houseparti, koji omogućavaju deci da se poveže sa do sedam drugih ljudi odjednom na live video chat, menja definiciju "chilling out" za generacije Z.

load...

Da li su roditelji Tveens i tinejdžera ogromne licemjera kada je u pitanju ekran vreme?

Pa kako te aplikacije rade? Pa, prema nedavno articlein The Vall Street Journal, kad se deca prvi put otvorite aplikaciju houseparti, mogu se ćaskanje sa samo jednim prijateljem, ali svi oni povezan sa na houseparti dobije push upozorenje da su "u kući "i uskoro, soba puni. Možda bi čak preliti u druge prostorije, raste organski baš kao pravi House Parti.

Iz poslovne i tehnološke tačke gledišta, ovi aplikacije smisla i da su izuzetno uspešni. Ali kada počnete da gledate zdravstvenim posledicama dece družim sa prijateljima na mreži nasuprot lično - i fizički i emocionalno / mentalno zdravlje - da brzo početi da vidi nedostatke.

Tata tekstova ćerke razloge koje voli njenu mamu, svi smo nesvesti

Mnogi stručnjaci navode previše vremena u zatvorenom prostoru i nedostatak fizičke aktivnosti kao ogroman mana sve ove tehnologije. A onda je ovo: Posebno kod adolescenata i mladih odraslih osoba, postoje značajni emocionalni rizici povezani sa socijalnim medijskih platformi, novi studireports. Prema istraživanju na Univerzitetu u Pitsburgu School of Medicine, više vremena mladi koriste društvene medije, veća je verovatnoća da će se depresivan.

load...

Ipak, oni uronjen u svetu tehnologije reci ove aplikacije omogućavaju deci da imaju više pristupa jedni drugima - i to je važnije nego ikada sa raspored tako mnogo dece "im ne dozvoljava nikakvu socijalnu vreme. I deca će vam reći da su mnogo veće šanse da isključite TV ili filmove na mreži i umesto toga opredeljuju za druženje i povezivanje sa prijateljima preko video snimka uživo.

Pa ko ima pravi odgovor? Nisam siguran da ćemo ikada imati definitivan odgovor na to pitanje, ali kao roditelji, treba da nastavimo da se osigura da naša deca imaju više "u-lice" kontakta sa ljudima nego oni sa tehnologijom - i, kao i uvek, plati pažnja na efekte na našu decu, jer praktično povezuju jedan sa drugim.

4 stvari ne znači ako želite da se podigne zdrave tveen-

load...

Slične vesti


Post Roditeljstvo

12 bezbednosti u kući bez obzira na to da li imate mališana

Post Roditeljstvo

7 stvari koje nećete naučiti o postpartalnom oporavku u klasi rođenja

Post Roditeljstvo

Sveet little valentine pokloni za decu

Post Roditeljstvo

Najsrećnija jela za bebe, bebe i još mnogo toga

Post Roditeljstvo

Malija Obama se preselila u domu Harvard uz pomoć bivšeg FLOTUS & POTUS-a

Post Roditeljstvo

Manner za sto 101: vaš vodič za učenje dece

Post Roditeljstvo

Kako dva ateista slave božić s djecom

Post Roditeljstvo

Potrebno je 15 novih potreba za bebama

Post Roditeljstvo

Candice svanepoel preuzima policiju dojenja

Post Roditeljstvo

Pro saveti za stvaranje stvari lakše za sebe kao mama sa ADHD

Post Roditeljstvo

10 načina da se osećam kao majka zmajeva svaki dan

Post Roditeljstvo

Podizanje mog drugog deteta je bilo mnogo teže od mog prvog