Evo šta je stvarno voleti biti mama sa ADHD-om | RS.burnbrightlove.com

Evo šta je stvarno voleti biti mama sa ADHD-om

Evo šta je stvarno voleti biti mama sa ADHD-om

Većina vremena, kad vidim "ADHD" i "mama" u istoj rečenici, nije o tome mama sa ADHD-om, već o roditeljstvu dete sa ADHD-om. Znam da je ovo realnost za mnoge, i ja sam ni na koji način umanjivanja iskustva drugih, ali ja bih da se uverite da se ljudi sećaju da je ovo stanje koje utiče na više od samo deca.

To je ono što je kao za mene kao majku sa ADHD-om podizanje ćerku.

O najgorim danima

Moji podovi se nikada ne savršeno doterane. Kada sam puta odeću, znam da ne bih uspeti u maloprodaji, jer nemam propusni opseg da se fokusira na to da li ili ne izgleda lepo kada sam nabiti veš u fiokama. Ponekad mi dete ostaje sa mnom tako posle ponoći igra Minecraft na njenom iPhone dok I Hustle da ispuni rok freelancing (Chill, mi Homeschool, i bez obzira na vreme ode na spavanje, ona uvek dobije svoje osam do 10 sati snova). Ponekad sam nervozan i iritira između doza od mojih ADHD lekove i viknem ili nestati u svojoj glavi dok moj mozak usporava u ritmu možemo oboje rukovati. Čak i na lošim danima, uvek joj kažem da je volim. I ja joj se zahvalim što si moja želja.

load...

Za Jedna žena, ADHD nije problem - to je razlog zašto je Odlični

Na loših dana

Shvatam da mi je ADHD daje poseban uvid u izazove moja ćerka je sa visoko funkcionalni autizam. Tu se dešava da bude mnogo crossover u tome kako i ona i ja nositi prekomernu stimulaciju, bilo kakvu vrstu promene (čitaj: Mi smo ga mrze dok se ne dogodi, a onda curi o tome kako smo znali da bi ga volimo), pa čak i kako smo oboje naći pisani (ili otkucana) reč lakši za korišćenje kao naše sredstvo komunikacije za teške stvari. Kada ne može da spava, jer je zabrinuta za neki dan u sve tako dalekoj budućnosti, kada je njen tata i ja smo samo sa njom u duhu, ne pitaj je da razgovara. Upravo sam stigao u krevetu pored nje se priljubiti se, i mi tekst reči ne možemo reći.

Biti roditelj sa ADHD-om nije bez izazova, ali ovo mama ima ovaj

Na bolje dane

Pita me da sva pitanja. "Ako je centar Zemlje je rastopljene lave, zašto nije ostatak sveta gori?" Ili "Mama, da li se ikada samo nađete ispitivanja šta radiš sa svojim životom?" Čak i ako sam zauzet, stanem i ja odgovorim jer znam njen svet se oseća sigurnije sa svakim komadom od plemenitog znanja stečenih.

I da se zna, odgovor na prvo pitanje "nije ranije Mama je imala kafu, dete." Odgovor na drugo je "Svaki. Slobodan. Dan."

load...

Izgleda laknulo kad kažem ove stvari, verovatno zato što na 10 godina, ona već zna i ceni razliku između odgovora odrasli daju deci jer misle da treba da ih čuju i onih koje daju bez bilo i sve BS.

ADHD može biti prepreka u romantičnim vezama, ali Lečenje Is Everithing

Na najboljim danima

Ovih dana nisu savršeni. Oni nikada nisu jer život je lep i sa svim svojim nedostacima. Ali najbolji dani su one kada ne sumnjaš da li sam dovoljno za nju. Ako radim dovoljno za nju. Ja ne pitam da li bi bilo bolje majka ako je moj mozak povezan drugačije jer znam da je ovo ko sam ja, a ona mi kaže da sam savršen. Ja joj kažem da je volim sada i uvek onako kako ona je, i ona zna da je to istina. Možda, takođe, ovih dana, večera kasni ili prekuvane. Možda sam zaboravio da još jednom usisati up the dog kosu. Ali u redu je.

Nedostaje mi tata danas Mislio sam da je vide sunce. Dakle, moje dete me da se obučem, moj #onebadmother majicu, boja na mojim crvenim usnama, a sada je vreme za večernju šetnju u parku. #fathersdai #grief #shesasmartgirl

Ponekad je mama sa ADHD-om oseća kao teret mora da pomogne nositi, i osećam se krivim, ali to je u redu, kaže ona, jer smo kvit. Ona me usporava kada ADHD pokušava da se kreće me tako brzo da skoro gubim tlo pod nogama. Ja do u da joj pomogne da dopre kada joj je autizam kaže joj da je teško da pokuša. To je ono što ljubav čini. To smo kvit.

Ovaj post je deo sponzorisan oglašavanja saradnje.

load...

Slične vesti


Post Roditeljstvo

Postoji nova aplikacija za mame koje traže mamu prijatelje

Post Roditeljstvo

Jedna U.K. mama govori o mastitisu

Post Roditeljstvo

Instagram rangira kao najgora aplikacija za samopoštovanje devojčica

Post Roditeljstvo

Kako online roditeljske zajednice mogu da povrede - ili pomažu - poremećaj poremećaja raspoloženja

Post Roditeljstvo

Salma haiek postavlja redak tvinning pic sa ćerkom valentina

Post Roditeljstvo

Majke reaguju na nove emajde za dojenje

Post Roditeljstvo

Kako lakše putovati sa djecom

Post Roditeljstvo

Um, da, peskovito sanduče vašeg deteta može biti toalet toksina i zdravstvenih opasnosti

Post Roditeljstvo

Justin timberlake, Jessica Biel & silas je ove godine ozbiljno shvatila vestočku

Post Roditeljstvo

Svi pozdravite blizance! tata bejonče potvrdjuje rođenje

Post Roditeljstvo

Kevin Hart i Eniko parrish pozdravljaju dečaka

Post Roditeljstvo

Potpuno sam u redu sa mojim detetom Biti prosječan