Kako da pomognete vašem anksioznom detetu - kada i imate anksioznost | RS.burnbrightlove.com

Kako da pomognete vašem anksioznom detetu - kada i imate anksioznost

Kako da pomognete vašem anksioznom detetu - kada i imate anksioznost

Može anksiozni roditelji doprinose nivoa anksioznosti u svoje dece? Nažalost, kratak odgovor je da. Kada faktor u genetici i naučeno ponašanje, šanse brzo početi slaganje protiv vas.

Ali, pre nego što počnete da postavljate krivicu na sebe i veruju da je anksiozni poremećaj je neizbežna u vašem detetu, važno je da se shvati da kao roditelji, imamo mogućnost da utiču na životnu sredinu naša deca odgajaju u i nadamo se, prekinuti krug brige (ili barem staviti Kink u njoj).

load...

Prema anksioznosti i depresije Association of America, 1 u 8 dece utiče na poremećaj anksioznosti. Anksiozni poremećaji su najčešći mentalna bolest u SAD, što je uticalo 40 miliona odraslih Amerikanaca starosti 18 i više godina.

9 načina za smanjenje Parental Ankieti

SheKnovstalked sa dr Debra kissen, licencirani klinički psiholog i kliničkog direktora svetlosti na Ankieti Treatment Centre, kako bi razgovarali o tome kako roditelji koji se bore sa sopstvenim anksioznost mogu da pomognu svojoj deci.

SheKnovs: Da li su deca zabrinutih roditelja više u opasnosti od razvijanja anksiozni poremećaj?

Debra Kissen: Da, deca zabrinutih roditelja su pod većim rizikom za razvoj poremećaja anksioznosti. To je zato što će imati i genetsku predispoziciju za razvijanje anksioznosti i njihovo okruženje može istaknuti hiper-opreznost do rizika signale. Važno je naglasiti da su pod rizikom za razvoj anksiozni poremećaj ne znači sa sigurnošću da će razviti jednu. Stvaranje zdravog, uravnoteženog okruženja u kojem deca uče da se pozabavi svojim strahovima može da spreči razvoj jednog anksioznog poremećaja.

load...

SK: Kako roditelji mogu pomoći trenira svoju decu kroz anksioznost?

DAN: Kao roditelj, važno je da model suočava svoje strahove dok vaše dete razbiti strahove sa kojima se suočavaju. Roditelji mogu da pomognu deca razbiti strahove, tako da deca mogu da stvore strah hijerarhiju. To ih ohrabruje da se beba korake ka pred njihov strah okidača.

Takođe može biti korisno da se uspostavi "hrabru sistem", tako da roditelji mogu nagraditi hrabre ponašanje koje pokazuje njihovo dete. Svaki put kada dete ima priliku za suočavanje sa strahom, oni se tačka koja se koristi za nešto posebno (poeni se zarađuju za trud, a ne na osnovu rezultata).

I na kraju, ako strah ili anksioznost počinje da narušava funkcionisanje, važno je da roditelji konsultovati sa profesionalcima. Tretmani poput kognitivne terapije ponašanja se koriste za lečenje anksioznosti kod dece i efektivan i efikasan oblik terapije koje mogu brzo naučiti decu kako da se kreće pored njihove anksioznosti.

SK: Koje su neke stvari roditelji mogu da urade da zadrže svoj anksioznost pod kontrolom kada su u interakciji sa svojim detetom?

DAN: Uvek možete da lažni dok ga i akt se kao da niste zabrinuti - kada ulazi u novu društveno okruženje, na primer, ili vožnja rolerkoster na zabavni park. U isto vreme, nema ništa loše u govori glasno o svojim strahovima i modelovanje za vaše dete da se plašiš nečega, ali u isto vreme, shvatite da je vrlo verovatno da će se nešto loše dogoditi. Da ćeš da rizikujem uprkos straha i dokazati sebi da ste jaki i može nositi izazov.

5 načina Vaše Hronična anksioznost mogu da rade u svoju korist

SK: Koliko je čest je za roditelje i decu da budu tretirani za anksioznost u isto vreme?

DAN: U mom centru za tretman, često rade sa oba roditelja i deteta. Nudimo obuku za obavljanje nastave roditelje kako da trpe dete osećaj straha, bez navaili da ih spase kroz smeštaja ili sigurnost. Onda radimo jedan-na-jedan sa detetom da razviju veštine preživljavanja zdrave. Trudimo se da uparite roditelja i dece sa posebnim terapeuta i onda se zajedno kao tim za preispitivanje i Brainstorm narednim koracima.

SK: Kako da roditelji razgovaraju sa svojom decom o svojoj anksioznosti?

DAN: Važno je da roditelji da se odvoje od svoje strahove i svoje iskustvo sa anksioznosti sa puta ispred njihovog deteta. Samo zato što je dete izražava strah od ide na rođendansku zabavu ne znači da se osećaju isto strah ili strah od socijalnog odbijanja da roditelj možda osećali kada su bili dete ili adolescent. Put svake osobe je drugačije, a to je važno da se pokuša da se odvoje od sopstvenih strahova iz iskustva da je njihovo dete ima.

Kada roditelj uči da ne treba da ih oko dozvoliti sopstvenu strah gazda i dovesti do toga da propustite života, onda oni mogu da prođu ovu važnu lekciju o svojoj deci. Strah i anksioznost mogu biti neprijatno, ali nisu opasne države i da ne treba da izazove jedan za izbegavanje živi život punim plućima.

load...

Slične vesti


Post Roditeljstvo

8 laže moje dete veruje u svet

Post Roditeljstvo

Kad je reč o majčinom mleku, dečaci bebe postaju bolji posao

Post Roditeljstvo

Zašto je biti nova majka najteži posao ikada - i kako se nositi

Post Roditeljstvo

Moja postpartalna depresija nije izgledala kao ono što sam očekivao

Post Roditeljstvo

Zašto ne dobijem svoje dete novim iPhone-om?

Post Roditeljstvo

Dj Khaled deli prvu sliku novog bebe

Post Roditeljstvo

Kako pronaći pratilaca za svoje dijete

Post Roditeljstvo

Pokloni novim milenijumskim mama zapravo žele

Post Roditeljstvo

Mama je zabrinuta jer je dozvolila deci da spavaju u odeći

Post Roditeljstvo

Keshia vitez pulijam preuzima rasno profiliranje - u porodilištu

Post Roditeljstvo

Molim te, nemoj ubiti moje dijete - iz alergijske mame za hranu

Post Roditeljstvo

Gvineet paltrovov zahvalni pic pokazuje da roditeljstvo ne mora da sisa