Kako prepoznati suptilne znakove nasilja | RS.burnbrightlove.com

Kako prepoznati suptilne znakove nasilja

Kako prepoznati suptilne znakove nasilja

Čak i sa promišljeno usmeravanje i nadljudskim roditeljsko-refleksa veštine, ne postoji na žalost nema načina da se spakujem u ruksak deteta da dobijem prednje sto sedi u svom školskom iskustvu. Pored trenje o njihovom čitanja i kako oni prilagođavanje na novu školsku godinu, možda će biti brinuti o tome da li je vaše dete uspešno druženje - da li oni grade prijateljstva koja bi mogla trajati izvan srednje škole.

A onda su više problematični socijalni brige: Da li vaše dete bude žrtva maltretiranja? Ili još gore, mogao oni su postali sami siledžija?

To je estimatedthat 49 odsto dece u razreda 4 do 12 su zlostavljani u proteklih mesec dana, dok je skoro 31 odsto priznao da muči druge u to vreme. Iako ste, naravno, žele da spreče ili dogodi da svoje dete, psiholog dr Lindzi Hendersonekplains indikatori nasilnog ponašanja su često tako suptilno, možda ih propustiti. Plus, to je verovatnije da će dete će ostati mamu o tome šta tačno dešava između 7 ujutru i 3 popodne

load...

U čast nacionalnog Nasilje u školi za prevenciju meseca, razgovarali smo sa Henderson i drugi eksperti za pogledate pokazatelja maltretiraju možda ne znate o tome. Svi stručnjaci su se složili: Roditelji i staratelji treba da budu svesni tih akcija (ili nečinjenja), tako da mogu uočiti crvenu zastavu - i pomogne dete lečiti.

Kako se nositi sa agresije na decu

Izražavajući stid ili krivicu

Ako vaš nekada Veselo, čak i-prevrnuo mali koji se koristi za preskakanje kroz ulice i smijati bez inhibicije sada pada dosta komentara degradirao, klinički psiholog i roditeljskom stručnjak dr Stefani O'Learisais možda imaju razloga za brigu. Ako vaše dete postane nervozan ili nervozna oko prijateljima i porodicom i stavlja belešku sam sačini dole kada je reflektor je na njima, to može biti pokazatelj da se doživljava sramotu i krivicu maltretiranja.

load...

Ili dete može biti oprezan bilo pažnje, uredno ušuškava vezujući ih na sebe daleko zato što ne osećaju dostojan. "Ako vidite dete postaje preterano sramno ili izražavajući krivicu koja se ne uklapa situaciju, korak unazad i validaciju osećanja vašeg deteta. Onda slušaj bez pokušaja da preusmere ili nauči lekciju, "O'Liri predlaže. "Pitajte direktno ako neko pravi vaše dete oseća loše, i drži otvorenim uši i nakon razgovora završi - deca ponekad se vraćaju na dele sati ili čak dana nakon što ste obezbeđen otvor."

Napreduje u drami

Haos i deca često idu ruku pod ruku, pogotovo što su surfovanje kroz plime preadolescence i adolescencije. Iako je malo TIFF sa najboljim drugarima je uobičajeno, normalno, pa čak i zdrava, ako primetite vaše dete je uvek na čelu ogovaranja, oni mogu biti uzimanje ulogu prstena vodeći koja dolazi sa strane nasilnog ponašanja.

"Kada dete bavi kinjenjem ponašanju, vršnjaci mogu odgovoriti na više načina, počev od povlače u osveti i sve između. Ako on ili ona je često okrivljuju drugi, optuženi da radi ili govori stvari koje su srednja ili nepotrebno ili u centru okretna vrata prijatelja i poznanika, možda je vreme da pogledamo šta on ili ona radi da doprinese u drami ", kaže O'Liri.

Ona kaže da čak može da prepozna ovu preko-the-top ponašanje kod kuće; Možda tvoje dete se dosledno postavljanje druge - uključujući i njihove braću i sestre ili čak vi i vaš partner - da ne. "Često roditelji pretpostavljaju da su negativni ponašanja ograničena na granicama kuće ili porodice, ali rješavanje pitanja je ključno kako bi se vaše dete poveća svest i da mudrije izbore ide napred", O'Liri objašnjava - naročito od onih ponašanja verovatno dalekosežnije nego što mislite. Iako možda biti brz da kažnjava, vikati ili ispravite svoje dete, O'Liri kaže uzimanje vremena da razgovara sa njima o tome kako su njihovi postupci utiču na druge je ključ za stvaranje trajne promene.

Zašto ne bi trebalo da bebe Dete iz porodice

Acting iznenada osetljiv

Slično gore, ako dete koje je nekada brzo da se oslobodi svako narav izliv besa ili prevazići bilo neprijateljstvo sada izgleda kao da stalno su na ivici nervnog sloma, oni mogu biti odgovor na novi nivo stresa. Ne iznenađuje, maltretiranje dovodi do samopouzdanja da pada, naročito ako je dete zadirkivali na trajnoj osnovi. "Kada su deca u toj poziciji i ne osećaju da imaju podršku", objašnjava O'Liri, "to uzima danak emotivno, a to se može manifestovati kao povećana osetljivost ili emocionalnosti. Možete videti overreactions i dramatične izjave koje se ne uklapaju u kontekst trenutne situacije vašeg deteta. "

Nakon potvrđivanja osećanja deteta, O'Liri predlaže se govori od ne dozvoljavajući svoje strahove o sreći vašeg deteta prodiru u razgovoru. "Slušaj šta on ili ona ima da kaže, čak i ako ne mogu da smisao u ovom trenutku. Moguće je da vi posmatrate vaše dete vent uzdržana frustracije, povredi i bes zbog maltretiranja da niste svesni - i da on ili ona se bori da se nosi sa ", dodaje ona.

Ne pokazuju empatiju

Razmislite poslednji put bio na mestu gde dete nije bio upoznat sa kulturom ili sa svim ljudima. Ovo bi moglo biti dok putujete ili čak samo hoda kroz tržnog centra. Da li su otvori za učenje o različitim zajednici? Ili su brzo dele oštre komentare i suditi onima koji mogu da izgledaju ili deluju drugačije nego što to? Nažalost, ovo drugo osećanje ne zahteva pasoš, kaže Las Vegas. "Neka deca pokazuju nedostatak sposobnosti ili spremnosti da prihvati one koji su drugačiji i nastojati da kontroliše te razlike angažovanjem u kinjenjem ponašanju", objašnjava ona.

Dakle, sledeći put kada primetite vaše dete ponaša na svom strahu od nepoznatog, uzmi kao na licu mesta učenja priliku. "Negovanje empatiju i modeliranje prihvatanje svih drugih je od vitalnog značaja za roditelje da se uradi. Hvalite decu za bilo koje pozitivne korake [uzmu] u pravom smeru ", Las Vegas sugeriše.

Sleeping loše

U zavisnosti od istorije dete je sa gospodinom Sandman, O'Liri kaže ovaj znak može biti nešto manje suptilna od ostalih. Možda automatski povezati besomučni energiju vašeg deteta sa napornog školske godine - ili možda preći na zastrašujuću zaključka da oni bori medicinski problem. U stvarnosti, oni jednostavno mogu biti odgovor na maltretiranje. "Ako vaše dete se bori da zaspi, ostane budan ili probuditi, ili ako on ili ona ima noćne more, to je dobar trenutak da proverim na društvenim vezama i prijateljstvima da vidimo da li zlostavljanje doprinosi tom pitanju", kaže ona.

Možete ih pitati direktno o tome šta je što ih se bore da računaju ovce ili možete da brzo pogledamo njihove javne račune društvenih medija. Možda pronađete očigledan dokaz o maltretiranju koje je ometa njihov sna, higijene i zdravlja. A ako ti uradio? Uzmi kao priliku da se tim zajedno sa svojim detetom; razgovaraju ga i odrediti najbolji pravac delovanja ćete bothfeel udobno spavanje na.

Acting agresivan

Ako ti je stalo do više dece, možda primetiti neslaganje u njihovim ličnostima. Možda je najstariji je glasniji i odlazni, dok je najmlađa je tiši i rezervisan. Iako argumentovana ponašanje može biti potpuno normalna (posebno kod tinejdžera) Henderson kaže da je u potrazi za preterano agresivno držanje kod dece. Ako je dete borben sa nastavnicima, roditeljima i odrasle - i / ili ako oni predstavljaju pozitivan stav prema nasilju - oni mogu biti iznošenje svoje muke na svojim škole i prijateljima. "Deca mogu takođe lako opravdati svoje problematične ponašanje. Razgovarajte sa svojim detetom često o nasilju i agresiji, i postaviti u skladu posledice za ponašanje ove vrste. Pomozite im da razumeju uticaj ovakvog ponašanja na druge, "Las Vegas savetuje.

Takođe bi trebalo da budu na oprezu za potencijalne Maltretiranje navika ako je dete jednom zadirkivali vezujući ih na sebe. "Ponekad deca koja su meta maltretiranja će postati nasilnici u nastojanju da se bori sa osećanjima nemoći i frustracije osjećaju", objašnjava Las Vegas. "Podstaknite dete da ispoljavaju pozitivno ponašanje unutar zdravog prijateljstva ili vršnjačke grupe koje imaju dobru nadzor odraslih. Najvažnije, model dobro sebe ponašanje i da bude aktivno prisustvo u životu vašeg deteta."

Svedočenje Detinjstvo Maltretiranje Changed The Vai I Parent

Bez obzira na to da li ste primetili bilo koji od ovih govore znakova u vašem detetu - i da li su oni zaista maska maltretiranje ili ponašanje žrtve u ovom trenutku - važno je biti na oprezu. Na ovaj način, možete istupiti da daju reči ohrabrenja, inspirišu promene, pa čak i promoviše dobrotu. Sa pravom intervencije, vi - kao i dete u svom životu - može pomoći da se okonča ciklus zlostavljanja i mučenja, koja definitivno nema mjesta u anihallvai ili učionici. Ili bilo gde u tom slučaju.

load...

Slične vesti


Post Roditeljstvo

Vanessa Lachei deli detalje o prevremenom rođenju sina

Post Roditeljstvo

Kako sam rekao mom momku o santini: roditelji se razlivaju

Post Roditeljstvo

Uzmite decu u duh tradicije hanukkah sa zabavnim zanatima

Post Roditeljstvo

Porodica iznenađena prvom bebom u generacijama - i bilbord najavljujući njen dolazak

Post Roditeljstvo

Keshia vitez pulijam objavljuje fotografiju nove djevojčice (noge)

Post Roditeljstvo

7 stvari koje nećete naučiti o postpartalnom oporavku u klasi rođenja

Post Roditeljstvo

Zašto ne bi trebalo da bebe bebu porodice

Post Roditeljstvo

Kevin Hart i Eniko parrish pozdravljaju dečaka

Post Roditeljstvo

Čule su najluđe stvari koje su dojile majke

Post Roditeljstvo

Pro saveti za stvaranje stvari lakše za sebe kao mama sa ADHD

Post Roditeljstvo

13 zahvaljivih turske majice za decu da začinite svoj dekor jeseni

Post Roditeljstvo

Katherine heigl ima dečaka i spremni smo da budemo srećni za nju