Kako se izviniti svom djetetu | RS.burnbrightlove.com

Kako se izviniti svom djetetu

Kako se izviniti svom djetetu

Ne postoji takva stvar kao savršen roditelj. Svi smo zeznuti ponekad. Kada to učinimo, možemo da iskoristimo priliku i model dobrog ponašanja na našu decu i postanu bolji roditelji istovremeno. Sve što treba da uradite je reći dve male reči: ". Žao mi je"

Kada se kada dete da spuste Cellphone

Stvar je, ove reči ne dolaze uvek lako, i ne moraju uvek biti jasno naše dece. Kako roditelji mogu biti sigurni njihovo izvinjenje pogodi metu?

Rejčel Kazez, licencirani klinički socijalni radnik i osnivač sve vreme, veruje da dobro izvinjenje uključuje neku verziju tri osnovna elementa: priznanje da bude u redu, izraz je žao i obavezu da promeni. "Roditelj treba da se izvine dete kada je roditelj učinio nešto loše ili kada roditelj dozvolio nešto loše da se desi", rekao je Kazez. "Druga vrsta izvinjenja je opšti izraz je žao zbog nesrećnih okolnosti, kada roditelj može da se izvini za nešto što je generalno krenula naopako."

load...

Kazez predlaže koristeći "Osećam se" izjave tokom izvinjenjem i izbegavanje kaže, "Žao mi je, ali...", jer je "već" negira izvinjenje. "Ovo je često način da se pokuša da umiri nekog tako da će slušati direktive, nego da zaista se izvinjavam", objasnila je ona.

Važno je da razmislite o mi se izvinjavamo, a ne samo prolaze kroz predlozima. "Da li roditelji pokušavaju da zaustave dete iz osećam negativne emocije? Ili da smanje svoje osećanje krivice?" pitao Kazez. "Istraživanje zašto žele da se izvinim može da pomogne roditeljima da razumeju kako reč je, kako će znati da li je dobro uzeti i da li žele da se izvinim uopšte." Možda ste propustili recital vašeg deteta. Možda je kasno da ih pokupi iz škole. Možda ste izgubili živce i vikao na njih preko stola doručak. Koji god da je razlog, ako ste povredio dete ili prekinut njihovo poverenje (čak i na trenutak), tvoje ponašanje ih je uticala i izvinjenje je u redu. Važno je da znate razliku između ove situacije i izvinjenja, koja proističe iz osećanja krivice - na primer kada je neko učinio nešto za vas - i "hvala" je prava stvar da kažem, ne "Žao mi je."

Prema Carrie Kraviec, licencirani brak i porodični terapeut u Birmingemu Maple klinici i izvršni direktor Michigan Udruženja za brak i porodičnu terapiju, to nije reči koje koristite da se izvinim koliko promena u akciji koja ima trajan efekat. "Govoreći da ti je žao, bez objašnjenja razloga zbog kojih ste to uradili, ili kako ne bi uradila ono što si uradio ako oni nisu uradili nešto drugo je od ključnog značaja", rekla je ona. "Ali još važno je 'Šta mogu da učinim da ti pomognem, sada?" "To je od ključne važnosti da preduzme sve neophodne korake da se uverite ponašanje ne ponavlja.

load...

Da li da pustimo Naša Biseksualni ćerka imaju prespavam?

Ovo je mesto gde empatija je ključ. "Sposobnost da prepozna osećaj u nekom drugom nije potrebno da se promeni osećaj ili da nestane, ali jednostavno da shvate šta je, čak i ako se ne osećate isto o istoj stvari u isto vreme, "izjavio je Kraviec. "Pomaganje vaše dete da znaju šta osećaj da imaju (razočarenje, bes i ogorčenje, tugu, bol) pomaže da se kreću od limbičnog sistema (naše leta ili se bore odgovor) i u prefrontalnog korteksa gde razum i misao i jezik dogoditi. Potvrđujući ono osećanje ti izazvao, a ne bojati ili sramota, već je validaciju i razumevanje će pomoći vašem detetu da nauči da prepoznaju svoja osećanja i šta im je potrebno da se osećaju bolje. "

Izvinjavao našim klincima kada smo nered ne samo imati pozitivan uticaj na naš odnos sa njima. On takođe uči decu kako da budu iskreni i odgovorni za svoje postupke. "Priznanjem vaše ponašanje, ne čineći izgovore, i pokazujući im da razumeju uticaj svojih postupaka, vi olakšava anksioznost i obnovu poverenja", rekao je terapeut Betani Raab. "Ove akcije pokazuju svoje dete da je u redu biti nesavršeni i da prave greške."

Raab preporučuje držanje stvarni izvinjenja jednostavna. "Previše objašnjenje može zvučati kao opravdanje i podrivaju pravi cilj rekavši da ti je žao", rekla je ona. Raab je osnovna formula je: "Žao mi je zbog ____ Razumem da te moje akcije (a) utiče.." Ako ste spremni da ga uzmem korak dalje i pitati o njihovim osećanjima, Raab predlaže se odmah na stvar: "Kako se osećaš o tome šta se dogodilo?"

Izvinem za našu decu, da ih uči empatiju, poštovanje i kako se nositi sa greškama - jer smo svi ih.

5 manje poznatih znakova da Vaše dete ima darovitih

load...

Slične vesti


Post Roditeljstvo

Kako dva ateista slave božić s djecom

Post Roditeljstvo

5 genijalnih savjeta za roditeljstvo za novo razvedene majke i tate

Post Roditeljstvo

Teksaški školski biznis stavlja na ugrožene LGBT studente

Post Roditeljstvo

Vanessa Lachei deli detalje o prevremenom rođenju sina

Post Roditeljstvo

Maksim Chmerkovskii deli slatki video dečijih sinova

Post Roditeljstvo

5 produktivnosti hacks za radne mame sa dugim komutama

Post Roditeljstvo

Pro saveti za stvaranje stvari lakše za sebe kao mama sa ADHD

Post Roditeljstvo

Tata koji je otpušten zbog pohađanja rođenja sina dobija (bolje) ponude za posao

Post Roditeljstvo

Carnie Vilson govori o njenoj postpartumnoj psihozi u trenutku kada se grana lomi

Post Roditeljstvo

Da li je vreme da osnovne škole prestaju slaviti dan Valentine?

Post Roditeljstvo

Da li je Nitrous okide još uvek stvar i da li bi roditelji trebali biti zabrinuti?

Post Roditeljstvo

Cristiano Ronaldo pozdravlja bebu sa devojkom Georginom rodriguez