Kako se vratiti u školu kao radna samohrana mama može imati koristi od svoje djece | RS.burnbrightlove.com

Kako se vratiti u školu kao radna samohrana mama može imati koristi od svoje djece

Kako se vratiti u školu kao radna samohrana mama može imati koristi od svoje djece

Pre dve godine, kao samohrana majka koja je radila puno radno vreme, odlučio sam da se vratim u školu za poslovne administracije moga gospodara. Kada sam se upisala u programu i prijavljeni u mom prvom času, imao sam sumnjao ni trenutak. Da sam preuzela previše? Da li bi moj odnos sa mojim sinom pate?

Prošle nedelje - nakon što sam podupirao svoju diplomu se na kaminu i najavio da smo se sladoled za slavlje - Znao sam bez sumnje da je to bio pravi izbor i za moju karijeru i mojoj porodici.

Svako je svestan prednosti karijeri ima diplomu ili master - povećao potencijal za zaradu, manji rizik za nezaposlenost i manjim rizikom od dugoročne nezaposlenosti. Ali, ako ste samohrani roditelj, možete brinuti o tome kako da se vratimo u školu će uticati na svoju decu. Važno je da se shvati, međutim, da je vaša odluka može imati pozitivan uticaj na njih. U nastavku su tri prednosti koje ćete verovatno videti ako odlučite da reskirati.

load...

1. Ti modeliranje ponašanja li želite da vaša deca prate

"Mama, ja ne želim da radim svoj domaći zadatak," moj sin često uzdiše. Zvuči poznato? Otkrio sam da je jednostavno čin sedi pored njega i rade svoj domaći zadatak zajedno ne samo smanjiti na tim argumentima, služila je kao jasan pokazatelj da mu da akademici bitno.

Elizabet Daglas je počela stepen njenog diplomu kao samohrana majka kada je imala 1-godina, a njen gospodar, kada je dete bilo 17, a njeno drugo dete je 12. Pored dobijanja svoje diplome za njenu karijeru, htela je njena deca da znaju da je obrazovanje je važno i da bi oni postavili cilj i ostvari ga. Videli su joj bore sa domaćim zadacima, koji oseća da ih pokazala da je bila posvećena. "To dobar primer za fokus i ispunjavanje očekivanja." Ovaj primer pokazalo važno kada je njen najstariji sin borio da završi srednju školu.

Kao roditelj u školi, vi i modeliranje upornost, značaj postavljanja ciljeva i njihovo postizanje i vrednost izrade žrtve da nastave svoje snove. Iznad svega, vi pokazujući da su ciljevi su u njihovim rukama. Kao Susan Varfield, programski direktor Studentskog Roditelja u Centru za pomoć na Univerzitetu u Minesoti, primetio, "vi pokazuje da to nije nedostupan san."

The 7 zapovesti Parenting Post-Divorce

2. Vaše disciplina i organizacione sposobnosti će rasti

load...

Ako je vaš raspored je nešto kao moj, već je pomalo haotično. Samodisciplina je teško, a planiraju unapred nije na vrhu "zabavnih stvari koje treba učiniti u nedelju noć" listi. Ali, ako se odlučite da se vrati u školu, da li je redovni ili sa skraćenim radnim vremenom, mastering svoj raspored je obavezna. Moraćete da izgradi studija vremena i vremena da pišem radove i rad na projektima u svom rasporedu.

Varfield preporučuje guraju sve brigu o deci i dnevni boravak pre početka nastave da poboljšate svoje šanse za uspeh. Ona je takođe savetuje se vaše dete u rutinu pre početka svoje klase i da ih pripreme za promenu. Neka znaju da se vraćate u školu i zašto. To može biti vaš prvi prilika za modeliranje značaj obrazovanja. Objasnite kako će se svakodnevna rutina promeniti, ali im nešto da se nadaju. Sladoled datum svake dve nedelje ili velika noć kad dođete na pola puta trag u vašem programu. Proslavite svoje uspehe i naučite dete da njihov proslavimo.

Douglas ponudio planiranog vremena i aktivnosti na njene tinejdžerske sinovima kada sledi magistrirala. Nisu uvek je odvesti na njih, ali sama ponuda neka znaju da su važni za nju.

3. Vaše poverenje će procvetati

Izlazeći iz razvoda ili raskida, vaše samopouzdanje može biti uzdrmani ili modricama. Ako ste postali samohrana majka u mladosti, možda ste osetili suditi po društvo u celini i one oko vas. Dok je imao mnogo razloga karijere u vezi za dobijanje svog gospodara, Daglas priznaje, "interno, hteo sam da dokažem sebi i drugima da sam bio inteligentan čovek, i socijalno To je dokazano stepeni i akreditiva."

Što se mene tiče, moj bivši često bacio postdiplomskim studijama u lice tokom rasprave o novcu, kao da mu MBA zbrisali svoje 10 godina iskustva kao računovođa. Njegove reči ostao sa mnom; Našao sam se govori gore manje na sastancima na poslu, i kad mi je moj šef je postavio pitanje, želeo bih da proverim moj odgovor.

Draga virusna samohrana majka, ja sam bio tamo

Dobijanje, master ili doktorske diplomu je veliki podsticaj poverenja. Upisa u stepen programa uključuje mnogo izbora. Šta da studiram? Koja klasa da se sledeći? Koji glavni odabrati? Svaki izbor koji se gradi poverenje da se sledeći; svaki čas da završite gradi svoju samopouzdanje, a svaki korak dođete je podsetnik da ste uvereni, sposobna osoba. U razgovoru sa decom u prošlosti učenika Varfield kaže da će mnogi od njih komentariše da, čak i ako su zamerali vreme njihovi roditelji bio u školi, jer imaju stariji, imali su veliku količinu divljenja za ono što su mogli da ostvare.

Postoje mnoge opcije tamo za rad odraslima da se vrate u školu, da li je onlajn program kao što sam završio, večernje ili vikend nastavu ili hibridni program u kome su neke klase uzeta na mreži, a neki su u učionici. Fakulteti i univerziteti su aktivno što je moguće za odrasle roditelji da svoje diplome. Dakle, ako ste mislili o tome i brige o mogućem uticaju na vašu decu vas sputava, ne daj vise da stoji na putu. Možeš ti to, i vaša deca će na kraju imati koristi. Kao što je Daglas ističe, "Kakva velika stvar da pokaže svoju decu - da može da bude majka, ćerka, studentkinja, radnik, prijatelj i nezavisna žena odjednom."

load...

Slične vesti


Post Roditeljstvo

Chrissi teigen je završio gramsku noć s rodnim otkrivanjem

Post Roditeljstvo

Mora da znate savete za planiranje povratnog putovanja u školu

Post Roditeljstvo

Nas olimpijski tim imao je jednu mamu na brodu, i ona je samo osvojila zlato

Post Roditeljstvo

Ova neverovatna majka spasila je svoju decu - i izgubila je noge

Post Roditeljstvo

Broj 1 način da preživite Biti novi roditelj

Post Roditeljstvo

Kako je to imati tešku trudnoću

Post Roditeljstvo

Tinejdžeri će nam pričati o rizičnom ponašanju na mreži - ako se smirimo

Post Roditeljstvo

Ovoj mlađoj mami je bilo zabranjeno da prisustvuje plesu njenog djeteta

Post Roditeljstvo

Nedostajala sam se s djecom zbog perila

Post Roditeljstvo

Uh-oh, ćerka Tine Fei želi da bude Regina Džordž

Post Roditeljstvo

Možemo li molim te da ne sramnem Oliviju da je poljubila svog sina?

Post Roditeljstvo

Najveće greške u koledžima štede roditelji