Koje su najbolje (i najgore) vrste riba koje jedu tokom trudnoće? | RS.burnbrightlove.com

Koje su najbolje (i najgore) vrste riba koje jedu tokom trudnoće?

Koje su najbolje (i najgore) vrste riba koje jedu tokom trudnoće?

Za godina, žene su savetuje se da izbegavaju ribu visoko u živom tokom trudnoće, ali zvanične smernice ne nudi savete o tome šta ribe su najopasniji.

18. Januara, FDA je objavila spisak šta riba je najsigurnije da jede tokom pregnanciand što bi moglo da izazove najveću štetu na nerođenu bebu. Ovo je, kako nam je rečeno, svoj "konačan savet." Da, FDA je jednako sit pokušavam da shvatim šta trudnice treba da se jede kao i svi mi.

load...

Može li mamin krvni pritisak predviđaju pol svoje bebe?

U stvari, to je zapravo prilično identičan sa "nacrt savet" od 2014. Godine, ali sada, razne vrste ribe su podeljeni u tri kategorije praktičnim lakim grafikonu. Da li je to zapravo "konačna savet" ostaje da se vidi. Stvari se menjaju. (To nije bio do 1960 da trudnica pušača je rečeno da je njihova navika možda neće imati najbolji uticaj na njihove bebe.)

U svakom slučaju, tri kategorije ribe u odnosu na trudnoću - takođe se primjenjuju na žene u reproduktivnom dobu (oko 16 do 49 godina), dojilja i male dece - su: najbolji izbor (jesti dva do tri porcije nedeljno), dobar izbor (jede jednu porciju nedeljno) i izbori da se izbegne (ribe koje sadrže najviši nivo žive.)

Riba izbori do-izbegavaju su kralj skuša, ribu, narandže Roughi, sabljarka, tilefish iz Meksičkog zaliva i BIGEIE tunjevine. Srećom, mnogo SAD ribice favoriti su uključeni u najboljem listi izbora, uključujući i rakova, losos, škampi i konzervirana tunjevina.

load...

Baci bebu "posuti" za očekuje mame koja već ima decu

Prema FDA, 50 posto trudnica jele manje od 2 unce ribe nedeljno, što je daleko manje od preporučenih dve do tri porcije (približno 8 do 12 unci) nedeljno.

Prošle godine, dve studije rezervnu kopiju preporuke. Istraživanje finansira vlada Španije je utvrdio da jede više ribe tokom pregnancivas vezanih za bolje fetusa mozga zdravlje. Jede tri do četiri obroka ribe nedeljno je povezano sa 2,8 povećanja IK rezultat.

I japanska studija ukazuje jede ribu u umerenim količinama tokom trudnoće bi poboljšati razvoj bebinog braindue do efekata omega-6 i omega-3 masnih kiselina.

Uzimanje micronutrient dodatke tokom trudnoće može dovesti do pametnijim decu

Dakle, ako ste trudni ili se nadaju da zatrudne, uverite se da jedete više ribe od najboljeg liste izbora. (I nadajmo se da ti trudnoća glad ne uključuju ništa o izborima kako bi se izbeglo listu, ili to može biti težak devet meseci.)

load...

Slične vesti


Post Roditeljstvo

7 jednostavnih načina za prikazivanje vašeg djeteta imaju potpunu podršku

Post Roditeljstvo

Sin Amber roze ima novu frizuru - mrzitelji kažu da pokušava da ga pretvori u gej

Post Roditeljstvo

Thomas rhett & Lauren akins Toddler je naš novi omiljeni frizer

Post Roditeljstvo

7 savjeta za nove mame za spavanje

Post Roditeljstvo

Slušajte: podcastovi za svaku fazu roditeljstva

Post Roditeljstvo

Kako naučiti svoju decu (i sebe) o crnom istorijskom mesecu

Post Roditeljstvo

10 saveta za najlakše kostime dečije odeće za decu

Post Roditeljstvo

Moja karijera nije poletela dok nisam imala decu, pa zašto je Rori Gilmore završio?

Post Roditeljstvo

Kako da ubedim svog smrdljivog deteta da se tušira?

Post Roditeljstvo

Nove porodične fotografije Kim kardashian zapada su, sablasno

Post Roditeljstvo

Treba li pustiti našoj biseksualnoj kćeri da spava?

Post Roditeljstvo

Roditeljski savet: moja mama prijatelj me izludjuje na snapchatu