Koje su prednosti i slabosti odlaganja vrtića? | RS.burnbrightlove.com

Koje su prednosti i slabosti odlaganja vrtića?

Koje su prednosti i slabosti odlaganja vrtića?

Ja sam majka detetu sa desne protiv-the-registraciju-odsecanja rođendan, koji nije čekao narednu školsku godinu. Moje razloge i mog muža su višestruki (obojica smo nastavnike; naše dete je uzbuđen da krene u školu, hm, da idemo razbio plaća za dvoje dece u predškolskom / dan zaštite), ali smo na kraju smo odlučili da idemo napred i staviti ga u sa ranijom upis. Ako bih morao da uradim ponovo, ja bih ga stavio van. Tako da ne može biti nepristrasan izvor o ovom pitanju, ali dao sam je tema dosta razmatranja. Ako se borite da odluči da li će odložiti vrtić, hajde da pogledamo prednostima i nedostacima.

12 STEM učenje igračke za 2017

Očigledno, svako dete je drugačiji i vaše iskustvo ne mora biti ista kao i naša. Međutim, izgleda da naš slučaj nije jedinstven. Japanska studieven sugeriše da oni koji imaju blizak-do-odsecanja rođendane može biti na višem riziku od samoubistva, verovatno zbog veće akademske borbe i kasnije umanjenim mogućnostima. Mi ne skače na ovaj nivo brige, svakako - i izazovi koje smo videli imamo u mnogo načina smanjen tokom godina. Ali oni su bili prisutni, pravi i u toku.

load...

Ovde su neki od razloga za odlaganje upisa mogao biti bolji izbor.

Socijalni mana

Naš sin je i intelektualno zreo i socijalno nezreli. To daje očigledne prijatelja posledice. Njegove kolege su shvatili izgradnje koalicije, granice, dosadan i odnedavno boi-girl odnose pre nego što on ima.

To je takođe imao manje-očekivani efekat možda previše visoka nastavnika očekivanja. Fizički, on je visok za svoje godine, a samim tim podseća na svoje školske drugove. On je imao nekoliko nastavnika koji su izrazili nezadovoljstvo ili iritacije sa njim ne i posjedovanje ekvivalentne emocionalni razvoj, kao i da je napravljen za neke kamenite godina akademski. U velikoj slici, odlaganje zabavište može uticati na ukupni uspeh grupe. Ekonomski zaostala porodice su uglavnom one za odlaganje obdanište, a to može da izazove decu sa manje resourcesto dalje krene u školu iza nego što oni mogu biti drugačije, što takođe izaziva kasnije neravnoteže u učionici.

Fizički nedostatak

Čekaj, nisam samo reći da liči na svoje školske drugove? Da. Ali njegov drugi fizički razvoj je i dalje skoro godinu dana iza nekih od njih, a kada je u pitanju koordinacije, on je u nepovoljnom položaju. Nismo ga veoma atletski genski fond za početak ruci, ali je isto tako samo ne toliko odmakli kao njegovi vršnjaci. Na primer, kada su sve veštiji sa koordinacijom ruku očiju i na taj način bolje na T-ball na času, on je iza i često obeshrabreni.

load...

7 potpuno neočekivane stvari koje se dešavaju kada vaše dete počne vrtić

Akademski mana

Budimo jasni ovde na razliku između intelektualne i akademske. Intelektualno, bio je dobar. On razume šta je učio i lako majstori većinu koncepata. Akademski. To je druga priča. Očekivanja za školu preklapaju u mnogim mestima sa socijalnom-emocionalni razvoj. Deca se očekuje da budu u stanju da se fokusira, obratite pažnju na detalje i rade u kooperaciji kao odgovara njihovom uzrastu. To su sve potrebne veštine, ali oni da deca imaju tendenciju da razviju kako stare. Mlađi Dete će često biti manje uspešni u savladavanju ove očekivanja od starija. Osim toga, starije dete će često imati veću prednost u osnovnoj testiranja, koji mogu uticati na šanse da imaju pristup; u našem školskom okrugu, na primer, ovi testovi često određuju pristup naprednim akademske mogućnosti.

Sada kada sam potpuno sam uvjeren da držite dete i čekamo narednu go-oko, hajde da pogledamo druge strane argumenta. Evo nekih razloga zašto na vreme upisa mogla biti bolja opcija posle svega.

Socijalna prednost

Društveno, odlaganje zabavište da rekonstruiljem postojeće prijatelja groupsformed u obdaništu ili aktivnosti. Ako su ostala deca su svi spremaju za polazak u školu i tvoj je usamljeni usporava, to može biti teško objasniti zašto vaše dete je onaj koji neće biti skakanja u autobusu sa svima ostalima.

Fizički prednost

Ovaj aspekt je teže videti sunčanu stranu. Realno, fizička zrelost je često razlog za odlaganje (kao što su sposobnosti za obavljanje bolje u atletici). Razvojni zrelost, kao što je koordinacija oko-ruka i motorne koordinacije, teži da postane normalizovan za većinu dece; Međutim, posebno ako se one odnose na sposobnost u učionici, ovi pokazatelji obično očekuje u rasponu godina.

Akademski prednost

Akademski, izgleda da postoji značajna podrška za ne odlaže upis. Studija koju su 2006. Na Univerzitetu u Teksasu-Ostin i Univerziteta u Južnoj Kaliforniji, na primer, sugeriše da drži decu nazad može na kraju dovesti do smanjenja testa i višim stopama odustajanja.

Koje su razlike između vrtića?

Na kraju krajeva, upis u školu je o upravo to: škole. Vaše dete će naučiti abecedu, brojeve i kako stoji u redu bez gura druge. Ako on ili ona je uzbuđen o tome u školi i učenju, to će biti dobro - kad god odlučite da je vreme da se u autobusu.

load...

Slične vesti


Post Roditeljstvo

Način na koji roditelji koji rade za hranjivim životinjama razdvajaju kućne poslove mogu iznenaditi (i razbiti) vas

Post Roditeljstvo

Da, mozak teens ih čini glupim sranjem - ali ima nadu

Post Roditeljstvo

Pope francis kaže da je javno dojenje jezik ljubavi

Post Roditeljstvo

Kćerka Mariah Carei-a ubija uvek biti moja beba na sceni sa mamom

Post Roditeljstvo

7 stvari koje nećete naučiti o postpartalnom oporavku u klasi rođenja

Post Roditeljstvo

7 aprilskih budala dnevnih pranksa za decu sa osećanjem za humor

Post Roditeljstvo

Kako da pomognete vašem anksioznom detetu - kada i imate anksioznost

Post Roditeljstvo

Neil Patrick Harris pita: da li ova deca ispunjavaju Santa ili dobijaju šut?

Post Roditeljstvo

Kako se izviniti svom djetetu

Post Roditeljstvo

Kim kardašian zapad je obrušio stražare koji su je optužili da se zabavlja kada je svet bio u bolnici

Post Roditeljstvo

Kako da ne kažete svom šefu da ste trudni

Post Roditeljstvo

10 razloga za pripremu za povratak u školu je kao stvarni užas