Moj tinejdžer neće koristiti pametni telefon - da li će i dalje imati društveni život? | RS.burnbrightlove.com

Moj tinejdžer neće koristiti pametni telefon - da li će i dalje imati društveni život?

Moj tinejdžer neće koristiti pametni telefon - da li će i dalje imati društveni život?

Dobrodošli u "Survivor", u kojoj autor Ketrin Njuman pokuša da odgovori na pitanja u vezi sa adolescentima i zašto su tako - i kako da ih volimo uprkos svemu.

Imam jedno pitanje za Nevman? Pošalji joj ovde.

Pitanje:

Kako se pomogne vaš tinejdžer pregovara društveni život kada ne želite da koristite pametni? Razmena e-pošte ne radi. Golub pismonoša

Odgovor:

Moj 17-godišnji sin je bio jako stidljiv u predškolskoj ustanovi. On je želeo da bude kući, da se udobno i bezbedno, sklupčana na kauču sa Richard Scarri je Busitovnand Beevee punjene majmuna. Ali on je bio u školi, i svaki dan tokom odmora dok svi ostali 3- i 4-godišnjaka vodio oko vrišteći i naplaćuje se međusobno motkama i skupljene u srećnim, razigranim malim ugrušaka, 17 će se popne na drvo i sedi tamo, gleda tiho. Nije izražavaju žaljenje o tome, ali ja brinem o njoj, o njemu - Hteo sam da bude kao ostale dece, jer je izgledalo zabrinjavajuće da nije bio.

load...

"Da li ste zabrinuti za njega?", Pitao sam njegovu lepu, sjajnu vaspita, i ona je rekla, "Ne, uopšte. Kako retko i posebno za lice da zna tačno šta je potrebno! Nadam se da drži taj kvalitet za ceo svoj život. "Ne krije u drvetu, naravno, ali vodeći računa o sebi.

Koji je dug način da se kaže, "Mislim da je verovatno ono što vaše dete radi Briga o sebi -.. A možda i brigu o sebi u tom pomalo zbunjujućim, povremeno više nego katastrofalno način introvertne"

Naša Tinejdžeri Želim da večeram Sam - treba dozvoliti It?

Četrnaest, koja je i sama nema ili želi telefon, imao da kaže: "To što smartphone može da smanji aktivnost svog društvenog života, ali je vrlo moguće da, svesno ili nesvesno, to je zapravo razlog tvoje dete ne želim telefon. "

Možeš li poštovati njegovu impuls neće biti povezani? Zamišljam sebe u srednjoj školi penjanja u mom flanelskom spavacici istog trenutka kad sam stigao kući, a ja ne mogu da zamislim da tinejdžer danas - u društvenoj na poziv svake sekunde, žičani-u i dostupan i izvođenje svoj snazziest sebe svake sekunde.

load...

To je rekao, 17 - koji nisu dobili pametnog telefona dok je bio 14 - voli njegov telefon, a on izgleda u stanju da izbalansira socijalni imperativ da bude na njemu sa psihološkim imperativom da ga stavi u gostima i pauzu. On je takođe imao nula društveni život do tog telefona, ali nije siguran o uzroku i posledici ovde. On se oseća kao da nije dobio telefon dok je on bio neka vrsta socijalno spreman da se telefon, ali i da je njegova društvena spremnost je delimično da imaju telefon. Vrsta paradoksa.

Društveni mediji izaziva depresiju Među Teen Girls

"Pre nego što sam imao", rekao je, "ja zamišljao da ne bi više planova kada sam. A onda sam jednog, a to je bilo kao list je skinula sve ove komunikacije što se dešavalo. Ne volim ljude koji su znaci da me isključe, ali samo da je toliko što se dešavalo u improv-god način. "Ja sam u gradu! Da li neko želi da ispuni za picu? " Niko ne bi email to meni. Naravno, velika žurka ili tako nešto bih čuo. Ali ne svaki dan stvari. Posle toga, osećao sam kao da stvarno poboljšati svoj društveni život. "

"Pa šta da kažem ovo mami?", Upitao sam 17. "Da li želite da si dobila telefon ranije?" A on je rekao, "samo sam se pitao da. Ne ranije od mnogo. Izvor devetog razreda - Osećam se kao da je na neki način, kada sam nekako počinje učvršćivanje svoje prijateljstva sa ljudima koji su moji prijatelji sada. Trebalo mi je vremena da je teško praviti planove da me motivišu da dobijem telefon. I flip telefon je radio neko vreme kao privremeno rešenje. "

Četrnaest izgleda na sličan raspored, zamišljajući da ću telefon to dolazi proleće u devetom razredu. E-mail dobro radi u svom drugu grupu, jer postoji nekoliko njih koji nemaju telefone, ali ona preporučuje da vaš sin podseti svoje prijatelje da ga petlje u kada pravite plan. "On neće biti u na svim malim stvarima, ali možda ne žele da budu. Barem će znati da li je velika stvar koja se dešava. "

10 Podkasti Life-Changing za tinejdžere

Uzmi od nje. Ozbiljno. Ona je zaista otporan na koji socijalno požurio, a ja zamišljam njenog brata u tom drvetu zna šta mu je potrebno. "Plus", dodala je ona, "to je stvarno nervira kad druženje sa ljudima, a oni su na svojim telefonima celo vreme. To je neka vrsta dosadan i usrano i čini da se osećate kao da ne želim da provodim vreme sa tobom. "Dakle, možete biti drago tvoj sin nije takav.

Četrnaest poslednji savet bi verovatno bio moj roditeljski mantru: "Možete verovatno samo ga ostavi na miru", rekla je ona. "To će sve vrsta sama napolje."

load...

Slične vesti


Post Roditeljstvo

Djevojke sa jasnim koljenima: moda koja nikad nije bila potrebna

Post Roditeljstvo

4 lekcije koje vaše dijete može naučiti pomoću večere zahvalnosti

Post Roditeljstvo

Keshia vitez pulijam preuzima rasno profiliranje - u porodilištu

Post Roditeljstvo

Džon Stamos i nenadna beba Caitlin mchugha napravili su sjajne nagrade

Post Roditeljstvo

Šta je montessori predškolsko? konačno, objasnio je montessori

Post Roditeljstvo

4 prirodna načina za usporavanje bolnih dojki dojilja

Post Roditeljstvo

Beba Kilie Jennera sreće prabaku, i to je najbolja slika o Stormi-u

Post Roditeljstvo

Zašto Ashton Kutcher i Mila kunis neće dijeliti slike svoje dece na društvenim medijima

Post Roditeljstvo

7 smešno laka kostimima Noć veštica koristeći samo posteljinu

Post Roditeljstvo

Zašto ne dobijem svoje dete novim iPhone-om?

Post Roditeljstvo

10 najsmešnijih tveetova od roditelja ove nedelje

Post Roditeljstvo

Da li vaše dijete treba naočare?